Jump to content
Annons

el1ten

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. el1ten

    skapa burkig effekt

    hur gör jag en effekt så en slinga går från en burkigt ljud till ett klart och tydligt krispigt ljud,så som i vissa techhouse låtar, provat med cutoffen bara men får inte till det riktigt. Någon som har något tips? eller andra tips på coola effekter för houselåtar:)
  2. får skriva adressen såhär av nån anledning :-) soundcloud.com/bigmamashouse/adam-twelve-shakedown http://snd.sc/dcrUdu
  3. Hej studioforum vänner. Satt hela gårdagen med att försöka göra ett ljud som jag helt enkelt inte lyckades med så då provar jag och vända mig till er experter här istället! på denna låten: soundcloud.com/bigmamashouse/adam-twelve-shakedown går det en liten enkel synth/orgel(?) loop i samband med basen. Den går precis i början och håller på genom låtens gång, och jag gillar det ljudet så skarpt, även hur det ändras under låtens gång. Jag har förjäves försökt återskapa detta men lyckas inte 🙁 Sitter i Logic Studio Hjälp och tips att skapa detta enkla men ack så kraftfulla ljud uppskattas oerhört. ps. kunde inte klippa in länken på något annat sätt, hoppas ni orkar kolla :-) http://snd.sc/dcrUdu Tack på förhand!
  4. tyck gärna till om mina 3 första projekt. (Ps. Ingen är helt klar) kom gärna med tips och råd samt tyck till!! www.soundcloud.com/pscl
  5. Tack alla ni som är trevliga och orkar engagera er! Har nu löst detta på ett okej sätt. Man lär sig sjukt mycket varje dag när man är helt grön =)
  6. Snabb fråga. Jag ska spela lite musik på en konferens. Har Massa MP3 låtar samt min itunes och spotify, men skulle vilja kunna crossfadea lite, det är typ det enda, eller gärna mer om det går men det är väl det viktigaste. Finns det något bra gratisprogram jag kan använda mig av för att göra enklare övergångar på en bärbar dator om nå förstår mig? Behöver inte vara ett blytungt program, utan mest crossfade, och ev att man kan mixa eller öra lite fler effekter. Tipsa gärna! /Tack på förhand.
  7. Märkte redan vid din första post i en annan tråd jag skrev på att du kändes besvärad över att jag ställer frågor som du, mister know-it-all redan behärskar. Jag är helt novis på detta men vill lära mig. Givetvis har jag googlat, jag är logic amatör, men jag är inte dum i huvudet. Jag googlar alltid först, SEN frågar jag här. I mitt fall visste jag dock inte vad jag skulle googla efter iom att Swoosch och whitenoise är nya ord för en amatör som mig. Då jag trodde att forum, även i detta fallet, är verktyg där man kan skriva en fråga, och om någon orkar svara, så kan man få ett svar av snälla medmänniskor som kanske bara tycker det är kul och hjälpa till eller suttit i samma sits själva. Om du nu, herr producent har ett problem med mina frågor så är det väl för fan bara i och skita fullständigt och svara om du nu tycker det är så i helvete jobbigt. Du är säkert kass på saker du också, och jag hoppas du slipper möta någon som dig själv när du behöver hjälp med något och du inte hajjar på försök ett. Så en lektion från mig till dig: Orkar du inte svara/hjälpa till, svara inte då. Men helt lottlös ska jag inte lämna dig.Jag tackar för dom svaren du orkat svara på,banala eller ej, som en trevlig person. Dom har hjälpt.
  8. när du skriver generera ett white noise, hur gör jag det? Resten förstår jag, men just generera white noise, det är det jag sitter och sliter mitt hår för nu :-S Sorry for beeing such a newbie, och tack för alla snabba svar piccazzo gör jag lixom ett nytt track i audio eller i software instrument och trycker på en not för och få något som jag sedan gör om i ngt filter? Och isåfall hur:)
  9. Hur gör man ett whoosh ljud då, som sträcker sig till låtens antiklimax brakar igång, som jag kan ha tillsammans med det ovan?
  10. Ingen som orkar visa lite enkelt här hut man gör en kick sampling som man loppar fortare och fortare.🙂? Hittat en till nu som jag vill kunna göra, effekten börjar vid 1:41 jag blir tokig, jag vet inte hur jag ska få till det! Hyllningstal utlovat till den som orkar hjälpa denna logicrookien!
  11. Hej, Jag har en låt med färdig musik och har nu fått tag i en acapellaljudfil som är mp3 som jag gjort om till wav. Jag vill lägga in den men musiken går i 120bpm och sången i den mp3/wavfilen går i typ 100 bpm. Nu till frågan, hur gör jag för att bara justera bpmen i sången, eller tuna upp den eller hur man säger, så den går i samma takt som resten av arrangemanget?
  12. i det här fallet så har jag synten trance dance. Jag får inte till det alltså ett exempel är i låten One med Swedish house mafia http://www.youtube.com/watch?v=UxuEl8qkErs det som händer typ från sekund 18 med ljudet där. fast tänk att jag spelar en ton på synten bara och vill liksom få den att bli, ja hur ska jag säga.... finns många sådana exempel i housemusik där ett ljud börjar och sedan innan kicken nått sitt antiklimax typ hänger ni med;)?
×
×
  • Skapa ny...