Jump to content
Annons

chupchup

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej, tackar! Har faktiskt lyckats få det att fungera nu. Men undrar över trummorna. Om jag vill lägga en typ av trumma i en viss takt, hur gör jag då? Testat att ladda ner en plugin för trummor, men om man bara gör det "för hand" så blir det ju aldrig rätt takt om man bara trycker på en knapp..
  2. Men om jag laddar ner ett pluginprogram från t.ex den där sidan är väl filen zippad? Måste jag unzippa den med winzip då? Eller kan jag bara trycka extrahera? Eller lägger jag in mappen som den är?
  3. Men hur gör jag sen för att installera programmet i Reaper?
  4. aha aha! toppen! tack för svaren! 🙂
  5. Jaha! Så det innebär att jag kan ladda ner för t.ex både trummor, synth och gitarr och sedan använda min keyboard för att "spela" allihop?
  6. Vad är det för något? Har inte gjort ngra inställningar alls, det enda jag har gjort är att koppla min keyboard till datorn och satt igång programmet. Det hörs ingenting ut högtalarna när jag spelar, men det rör sig i programmet, så jag ser att den "registrerar" när jag spelar. Vill kunna spela in ljud från keyboarden till programmet, och sen kunna spela upp det på datorn. MVH C
  7. Hejsan! Fick det faktiskt att fungera! Dock har jag ett annat "problem" nu, jag ser att det jag spelar på min keyboard registreras i programmet, men när jag trycker på play och vill spela upp det så hörs inget ljud. Vad kan detta bero på?
  8. Ingen? Är total nybörjare, så det kanske är något enkelt uppenbart fel jag gör?
  9. Hej! Har kopplat in min Yamaha MIDI-keyboard till datorn, men kan inte hitta den när jag ska aktivera den i Reaper. Jag har gått in under "preferences" och under "device" klickat enable på "USB to Midi adapter". Är det inte där man ska hitta namnet på keyboarden? Får det inte att funka. Testade att spela lite på keyboarden men det händer ingenting i programmet. Jag vill alltså kunna spela på keyboarden och få in det i programmet och där kunna redigera, lägga på trummor mm mm. Någon som vet vad jag gör för fel? MVH C
  10. Använde sökfunktionen innan jag postade, men hittade inget. Kanske sökte på fel sak. Du kan inte länka till någon bra tråd i ämnet?
  11. Hallå hallå. Vill bygga musik med hjälp av en keyboard som jag tänkte koppla till min dator. Jag är total nybörjare på det här, men det jag har förstått är ungefär att man kan välja mellan att använda det material (loopar osv) som ligger färdigt i programmet, alternativt skapa helt egna musikslingor osv med hjälp av t.ex keyboard. Det är alltså det senare som jag är intresserad av. Men nu till min fundering: vilket program ska jag välja? Har varit inne på Reason, mest för en kompis har det och jag har hört talas ganska mkt om det. Egentligen vet jag inte ens om det uppfyller mina behov. Kanske finns det t.om något gratis-program man kan ladda ner för att testa lite? Också, finns det ngn möjlighet att mha en keyboard skapa ljud av andra instrument såsom trummor/bas osv, när man har den kopplad till ett datorprogram? Jättetacksam för alla svar! /chupchup
×
×
  • Skapa ny...