Jump to content
Annons

vayzeria

Medlem
  • Antal inlägg

    792
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    19

Artikel kommentarer av vayzeria

  1. Tack för video och lite påminnelser.

    Man vet ju om hur man bör arbeta. Inte bara när det gäller mixing. Man kan lika förvirra sig i inspelningen och det kreativa likaså. Ibland är det enklare/raka/ och korta det bästa.

    Så lätt att tappa sitt "flow". 😊😆

    • Gilla 1
  2. Ja verkligen! När jag ser tillbaka på mitt gamla sätt att lyssna och mixa( när Studio tidningen kom ut med en hel tidning om Mixologi med tillhörande skiva). Lyssna på varje kanal i solo och mixade så rent det gick... inte sjutton smsmälte det samman inte. Tunt, ihåligt, spretigt och väldigt odynamiskt utan botten.

    Som en morgon när man nästan försover sig,  blaskigt kaffe med brända kanter från brödrosten, toppad med utgången räkost!

    Har börjat lägga mer tid att lägga riktigt bra grund på gitarr, vad och trummor innan jag ens trycker på rec-knappen. 

    Små justeringar åt gången mot ett bestämt mål. Hoppar gärna mellan instrumenten för att inte tappa fokus och behålla dynamik som behövs(?) Och hela tiden ha en balans. 

    Tack än en gång,  ser fram emot nästa Fredagstips😎👍🤟

    • Gilla 1
  3. Tack för bra ämne! Hållet med att en bra lyssning och "ärligt öra" är det bästa verktyget.  Bra lyssning/avgörande hörsel kommer ju med rutin/åren!

    Det som blivit bäst med mitt inspelande och mixandet är hörseln.  Det som fick mig att vakna upp var helt enkelt att lyssna och härma ett sound jag ville kopiera, vilket jag tror jag lyckades med.... bättre hörsel kom på köpet 😎🤟👍

     

    Tack sååå mkt för dina inlägg och uppmuntrade vägledning  😎😎😎

    • Gilla 1
  4. Har nog en gammal ovana att gå in med högpassfilter alt. gröpa ur lite i high end, men bara ytterst lite beroende på hur sångaren låter.  Sedan lätt lätt komprission för jämnhet. De esser på de. Eq sist för skönheten i det hela. 

    Send till reverb samt chorus där behövs/ om det behövs. Detta var mitt gamla sätt,  finns lite kvar tyvärr.  Men har blivit bättre på det hela,  men sång e så satans svårt att få till bra!

     

    Tack Jon för inspirerande tips och lite uppfräschning av det s.k "Back to basic"

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa ny...