Jump to content
Annons

Proj

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag kör på ljudkortets egna drivrutiner och de senaste (och antagligen sista) släpptes i juli 2011 så de är ändå hyfsat nya. Men det här problemet är inte nytt. Samma sak hände då och då på min gamla dator med XP och Cubase, men inte lika frekvent. Nu kör jag windows 7 64bit och testar just nu Ableton Live 8 som jag förstår är 32bit. Har inte testat hur det fungerar på Cubase på denna dator. Har provat olika latencyinställningaer på ljudkortet, men det verkar inte göra någon skillnad. Var ändrar man buffersize och vad innebär det? Mängd data av VSTn som buffras? Har 16 GB ram, så datorn borde klara att buffra en hel del.
  2. Jag har problem med att VST-pluggar lätt hänger sig när jag jobbar med ett projekt. De går bra att ladda, men ibland när jag spelar någon synth via mitt midi-klaviatur så hänger sig programmet och ger ifrån sig ett ljud som låter ungefär som att man loopar ett 5 millisekunders intervall av synthljudet. Just nu provar jag Ableton Live eftersom jag har haft dessa problem med Cubase förut, men i Ableton Live är det värre än vad jag någonsin upplevt med Cubase. Jag kan knappt använda någon extern VTSi utan att det hänger sig. Jag trodde förut att det var prestandan på datorn som gjorde att det krånglade. Nu har jag köpt en ny dator med bra marginal på prestandan, men det strular alltså fortfarande. Eftersom jag inte har speciellt höga krav på inspelningskvalitet här hemma kör jag på mitt E-MU 0404 PCI-ljudkort som jag köpte för flera år sedan. Nu funderar jag på om det kan vara det som orsakar problemen..? En dålig ASIO-drivrutin eller liknande?
  3. Ska nog prova att hälla i revaxör en gång till. På bipacksedeln rekommenderar de att man droppar i 10-20 droppar. Jag droppade i 6 och efter det kändes det som att det var fullt.
  4. Hej, Jag var och badade för ett par dagar sedan och lyckades, på drygt fem meters djup, få en kallsup samtidigt som jag tryckutjämnade. Efter det fick jag jätteont i öron och hals. Halsonten försvann rätt snabbt, men jag hade ont i öronen resten av kvällen. Nu har jag inte ont längre, men jag har märkt att öronen känns väldigt trötta. Jag irriterar mig på ljudet från gatan, som kommer in i butiken där jag jobbar, och på fläktarna som surrar i bussen dit och hem. När det väl är tyst irriterar jag mig på mitt, rätt så lindriga, tinnitusbrus, samt den nya ljusa ton som nu har dykt upp. Den låter ungefär som en gammal TV som står på. Det känns lite som att jag har lock för öronen. Jag testade att skölja öronen med Revaxör idag i hopp om att det var vaxproppar, men har inte märkt någon skillnad. Är det någon som har varit med om något liknande och vet vad detta kan bero på?
×
×
  • Skapa ny...