Jump to content
Annons

Pimpf

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för svar! Ja det är väl så! Dock får sägas att samtliga wav-filer/samplingar som ingick i installationen av FL Studio "fungerar" korrekt. Men kanske är dessa endast är samplade i "singelaccord". Av de hundratalet jag köpte har jag inte fått en enda att fungera. Men det är väl så att dessa är samplade i fler accord. Minst sagt svåranvända. Det märkliga är ändå att jag nog kan få samplingarna att låta korrekt i en komposition om jag så att säga stämmer en ton i taget. Men detta kräver att jag inför varje ny ton lägger in och öppnar samplingen i en ny kanal. Det blir då en ny kanal med samma sampling i pattern för i princip varje accordbyte, om du förstår vad jag menar. Detta blir dock minst sagt krävande. Men eftersop detta skulle gå så blir det hela rätt förvirrande. Har själv varit inne på det faktum som du skriver, att samplingarna är samplade i flera accord, mem övergav nästan den teorin eftersom det går att stämma samplingen till varje enskilld ton. Har haft fundering kring om komposition och sampling spelar i olika tempo, eller liknande!?
  2. Har lagt upp ett exempel. En simpel syntslinga med ett dr loop bara för att visa. Vid 0.14 kommer en fungerande "choir" för att visa med root key C5. Vid 0.42 kommer sedan istället en ej fungerande wav -fil, samma root key note C5. Vid 1.10 kommer en ej fungerande wav-fil som jag försökt stämma. Bästa resultat fick jag med root note D5, ett par av tonerna låter korrekt men en av dem helt fel... www.youtube.com/watch?v=AzUdKsmX5dw
  3. Hej, Postade min "problematik", med vissa wav-filer/pads, på detta forum för typ ett år sedan, trodde då efter ett antal svar att jag löst problematiken. Detta visade sig dock inte vara fallet! För ett år sedan var jag helt "grön" gällande FL Studio och liknande programm och trodde att problemet skulle lösa sig med sig med tiden ju mer jag lär mig om programmet. Idag får jag fortfarande kalla mig för nybörjare även om jag idag är långt mer införstådd i programmet än då. Ändå är jag fortfarande oförstående till mitt problem med dessa wav-samplingar. Prövar återigen för att se om någon tror sig veta. Via Fl Studios Webshop köpte jag en del plugins/insturment och fått dem att funka som jag velat, dock inte med köpet med ett hundratal wav-samplingar kallat "DreamPads". När jag lägger i något av dessa samplingar i pianoroll för att använda dessa i en komposition så är tonerna "ostämmda" eller så att säga spelar i fel tonart. Ljuden ligger på en annan pitch än vad kompositionen gör. Det går att stämma ljuden med "root key" men detta löser konstigt nog inte problematiken. C5 i root key på övriga ljud/instrument är inte samma ton som C5 i root key på dessa samplingar. För att få tonen C5 på samplingarna måste jag ställa root key på typ E5 men då blir samplingen inte synkat med nästa accord i pianorollen osv. Något är ellemntärt skevt. Samplingarna är gjorda i 44.1kHz, inställningarna i audio settings är likaså inställda på 44.1kHz, så detta är inte heller felet. Samtliga övriga ljud/instrument fungerar som de ska, även de wav-filer/ljud som medföljde installationen av programmet FL Studio 9 fungerar. Dock inte de "smakprov" på "Dreampads" som fanns med i installationen, dessa har samma problematik. Det är så synd för det är fina samplingar. Det är också rätt märkligt att ingen annan tycks ha detta problem, har inte hittat någon annan tråd som tar upp detta. Någon som tror sig veta vad problemet är!? Kanske använder jag samplingarna helt fel genom att använda dessa i pianorollen?
  4. Trodde jag då ja! Startade denna tråd för över ett år sedan och trodde att jag via Lonian och Linus svar hade löst problemen. Så var dock inte fallet. Har ett 100-tal wav-samplingar som jag då köpte som jag i princip inte kan använda då dessa spelar i en annan tonart än den övriga kompisitionen eller vad övriga ljud gör när ljuden läggs in i pianorollen. Det går att stämma ljuden i root key men detta löser inte problematiken. C5 i root key på övriga ljud/instrument är inte samma ton som C5 i root key på dessa samplingar. För att få tonen C5 på samplingarna måste jag ställa root key på typ E5 men då blir samplingen/ljudet inte synkat med nästa accord i pianorollen osv. Något är ellemntärt skevt. Samtliga övriga ljud/instrument fungerar som de ska, även de wav-filer/ljud som medföljde installationen av programmet FL Studio 9 fungerar. Dock inte de "smakprov" på "Dreampads" som fanns med i installationen, dessa har samma problematik. "Dreampads" heter det paket med samplingar som jag köpte. Det är så synd för det är fantasiska samplingar. Det är också rätt märkligt att ingen annan tycks ha detta problem då jag inte hittat någon annan liknande tråd. Någon som tror sig veta vad problemet är!? Kanske använder jag samplingarna helt fel genom att använda dessa i pianorollen?
  5. Lonian och Linus! Tack för hjälpen, löste problemet!
  6. Så kanske det är! Är som sagt nybörjare och får väl säga att jag har har rätt dålig koll... Hur använda en sådan sampling i sådant fall!? Ändrar jag samplingens ton/ackord via någon inställning?
  7. Ja det är Wav-samplingar! Kan spela upp dom i Mediaplayer, inga problem! Problemen kommer när jag ska använda samplingarna i en komposition, när jag ska använda en sampling och tex. använda den i Piano rollen så har samplingen en annan pitch än den övriga kompisitionen. Kompositionen har en pitch - eller kanske tempo? - och samplings-ljudet en annan, detta gör att samplingarna givetvis är omöjliga att använda. Man skulle kunna tro att samplingarna inte följer Master pitchen vilket inte heller riktigt stämmer för höjer jag master pitchen så höjs tonen i samplingen men inte "synkat" som det verkar. Detta gäller som sagt enbart "DreamPads samplingarna", övriga ljud/instrument fungerar korrekt...
  8. Tack för svar! Blev rätt glad för jag hoppades och trodde att det var det som var problemet, men inställningarna i programmet - Options/audio settings/ - är inställda på 44100Hz, likaså verkar tyvärr samplingarna var desamma, när jag högerklickar på en sampling för att redigera denna i "Edison" kan jag se "samplerate" 44100Hz även där...
  9. Pimpf

    Nybörjarproblem!?

    Hej! Fredrik heter jag och är helt ny på detta forum! Helt ny är jag även i skapandet av musik via inspelningsprogram och har relativt nyligen införskaffat FL Studio 9. Har försökt lära mig programet "på egen hand", dvs. manualen har endast kommit till hands när jag inte alls förstått hur gå till väga osv. Succesvit börjar jag väl förstå en del av programmet även om det känns som en hel del återstår... Jag har dock ett problem som jag inte kan hitta lösningen på, varken i manual eller på forum som denna. Via Sl Studios Webshop har jag köpt en del plugins/insturment och fått dem att funka som jag velat, dock inte det senaste köpet som var "DreamPads" samples. När jag lägger i något av dessa "ljud" i pianoroll så är tonerna "ostämmda" eller så att säga spelar i fel tonart, i pianoroll men även om jag "spelar" upp ljuden direkt i plugin programmet. Ljuden ligger på en annan pitch än vad kompositionen gör. Är det något elemntärt fel jag gör!? Alla övriga ljud/instument som jag har funkar som sagt bra. Har vridit och vänt på varje möjlig knapp i pluginprogramm och i inställningar i Sl Studio programmet men utan resultat. Funderade på om det hade att göra med att det bara är Samples(Dreampads samples) men det verkar osannolikt eftersom det finns "DreamPads free" instalerat sedan tidigare och även dom "DreamPadsljuden" har jag samma problem med. Eftersom jag inte hittat någon, någonstans, med samma problem så är det förmodligen ett extremt nybörjarfel jag gör, men frustrerande är det i alla fall. Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...