Jump to content
Annons

ARRRGGGGHHHH

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej, hjälp någon? Det har pågått i månader och jag blir snart galen.
  2. Tja, nu har jag fått tag på en saxofonist och en gitarrist men jag vill få tag på fler, vill att det ska vara väldigt fritt och med väldigt flytande roller. Min plan är att starta upp ett band som lirar en slags punk/blues hybrid, med inslag av spokenword à la Johnny Dowd.
  3. Hej! Om problemet uppstår regelbundet, vad kan det bero på? Just nu jobbar jag med 2 projekt. I den ena kan jag höra metronomen. Men inte i den andra. Metronomen ser ut att vara aktiverad.
  4. Hej, ännu en dum fråga, efter man zoomat in med förstoringsglaset, hur zoomar man ut? /Arrrgggghhhh
  5. Så var det 🙂 Tack för hjälpen! Det var Audio click som hade avaktiverats.
  6. Det är det som är problemet, den är inställd på "on" men det hörs inget. Allting annat funkar som vanligt.
  7. Det löste sig med HALionOne, det var Cubase som försvunnit från settings i Line 6 Audio-MIDI Devices, men jag hör fortfarande inget klickande från metronomen.
  8. Hej, jag har problem med Cubase Essential 5, spelar in med Line 6 Pod studio, har inte haft den så länge, först igår jag kom igång på allvar & spelade in med HALionOne för första gången, idag kan jag inte spela någonting alls, kan heller inte höra min metronom klicka. Vad kan det bero på? Förstår att det är någon inställning som ändrast men jag lyckas inte hitta vilken. Tacksam för svar
  9. Okej. Jag får väl plöja igenom manualen igen då. Vad kan det finnas för anledningar till att man inte kan öppna VST-Connections och hur åtgärdar man det? Någon annan som varit med om detta? 😉
  10. Nej, inget meddelande. Misstänker att det har något med MIDI settings att göra. Vet bara inte vad. Det finns två saker jag är osäker över. Den första: Den stod i manualen att jag ska gå in i Line 6 Audio MIDI Device > settings > och ändra preset till Cubase. Det gjorde jag men då ändrades det även till Cubase i controller mappning, ska det göra det? Eller ska det stå kvar i MIDI Default? Finns en annan grej jag är osäker över: Cubase Transport menu > Project Synchronization Setup Den rutan överensstämmer inte riktigt med manualen. Det står att jag ska klicka i MMC Slave Active men jag ser ingen sån. Däremot har jag klickat i Line 6 KB37 i MIDI timecode destinations och i MIDI clock destinations. Som sagt, manualen visar två helt andra rutor, Slave och Machine Control Device.
  11. Vad tror ni det beror på? En vild gissning? Keyboarden ger ifrån sig livstecken på Cubase men det är inget ljud och jag kan inte öppna Vst connections.
  12. Jo, rundgång, det brukar jag som gammal punkare vanligtvis gilla 🙂 Du har rätt, det är precis vad jag hade gjort. Men nu har jag bytt. Bytte från ASIO Direct X Full Duplec Driver till ASIO KB37, fast nu kommer jag inte längre in på VST connections. Förmodligen för att Windows MIDI (out) inaktiverats. Port system send 3 & 4 är också inaktiverade.
  13. Hej, och tack för ditt svar. Det verkar som om du har rätt, att min Toneport inte registrerats korrekt. Nej, jag är ingen datorexpert och uttrycker mig därmed säkert klumpigt. Så förvänta er fler trådar 😮
×
×
  • Skapa ny...