Jump to content
Annons

DiMoose

Medlem
  • Antal inlägg

    88
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av DiMoose

  1. Fast tack vare att Amigan hade slavprocessorer för alla sina funktioner (Agnus (blitter+copper), Gary, Paula (Ljudchippet), Denise) så hade man rastertid över att mjukvaruköra synthes, fanns flera olika proprietära trackers för detta, men den vanligaste och öppna var AHX (Abyss High eXperience samt HivelyTracker).

    Huruvida någon AHX tracker är midikompatibel vet jag dock ej.

    Körde själv en Amiga500 med DSS8+sampler+midi ihop med en Korg M1'a.

    Stabilare rigg, speciellt sync-mässigt kan man nog leta långt efter idag!

    Själv tycker AHX låter många gånger bättre än SID/ST/Nintendo o.s.v. ...men smaken är ju som baken! :-)

    Dessutom finns ju HivelyTracker portat idag till bl.a. Windows och OSX! :-) (http://www.hivelytra...co.uk/downl.php)

    Happy tracking! :-)

  2. Och återigen så har SandyBridge chipseten EJ native stöd för PCI. Utan PCI slotarna körs via en PCIe brygga!

    Detta kan få förödande resultat när vi pratar ljudkortssupport beroende på hur hög belastning bussmässigt ljudkortet och SandyBridge baserade datorer kommer aldrig att uppvisa bra prestanda på PCI porten!

    Även om det finns fler fysiska PCI-slotar, sitter dessa ändå på samma PCIe brygga!

    Skall du köra SandyBridge baserat, så rekommenderas PCIe, USB eller Firewire baserade ljudkort.

    Detta innebär dock ej att ditt Delta 1010-LT inte kommer att fungera bra, då det förmodligen inte är så tungt på bussarna, utan mer för upplysning om att Intel vill döda PCI stödet helt och hållet för att helt gå över till PCIe!

    Är själv kvar på min C2Duo baserade burk just p.g.a. detta, då jag behöver 3st PCI portar som fungerar väl med mina 3 kaskadkopplade SonicCore kort.

    X58chipsetet (första generationen i3/i5/i7) har native stöd för PCI, så funderar på att införskaffa en beggad sådan av en liten 14-is g4m3r som måste ha det senaste! :-)

  3. Har byggt ihop ett antal datorer till bekantskapen nu baserat på H80 och I7-2600k. Är riktigt impad av denna lilla pjäs!

    Knäpptyst på low läget, och överklockar man inte, så blir CPU'n knappt ljummen!

    Har dock kört andra chassin, bl.a. ett par Cooler Master Silencio 550!

    Klockrent chassi!

    Förstår inte varför rackchassina skall vara så konservativa idag!

    Efter att ha provat runt litegrann, så håller jag inte med Corsair dock ang. fläktarnas blåsriktning.

    Corsair hävdar att man skall blåsa inåt chassit. Visst, jag kan köpa detta argument om man har ett chassi med performerat tak/fläktar i taket, men i Silencions fall blir resultaten bättre om bägge fläktar blåser utåt. Visst någon grad varmare CPU, men mycket kallare övriga komponenter!

    Vad som jag också lade märke till var att hela burken upplevs som tystare med, vilket jag heller inte verkar vara ensam om om man söker runt på div. forum.

    Hoppas du hittar något sätt att fästa radiatorn på, rekommenderar verkligen H80'n!

  4. Ja om det är en WD-disk så borde det vara att det sitter en WD-disk i den. 😛

    Ingenting som garanterar det dock, då det suttit Seagate diskar i både Hitachi och Samsung chassin.

    Har dessutom fått mängder med IBM servrar med ommärkta diskar med påklistrade IBM badges där det syntes igenom att det var Seagate diskar med(på den tiden IBM ägde disk tillverkningen innan denna såldes till Hitachi)!

  5. Har även jag bara haft "tur" med Thomann hittils, men som någon ovanstående talare säger, de flesta svenska butiker kan matcha eller komma väldigt nära så att det inte lönar sig att köpa ifrån utlandet. Visst, det kommer alltid dyka upp en o annan deal, så då är det väl en risk man får ta.

  6. Senast jag hörde mig för med mitt dåvarande försäkringsbolag var att även mina synthar ingick i lösöret. Har ju faktiskt bytt försäkringsbolag sedan dess, så man kanske skulle ta o höra med dem igen så man inte helt plötsligt står där med byxorna nere! 😕

  7. Ang. prestandabiten så är det ju främst minnenyttjande som påverkas som D200 redan nämnt. Sen har ju faktiskt många VST pluggar tendenser att krascha (min erfarenhet iaf.) om man kör många av dem, p.g.a. att de försöker använda sig av/göra anspråk på samma minnesarea i RAM'et, vilket sällan är en bra idé! Det har ju blivit klart mycket stabilare med åren, men olika pluggar funkar olika bra!

  8. Själv måste jag hålla med om att iMovie känns riktigt svårjobbat, samt för mig känns totalt oigenomtänkt (precis som jag känner med iTunes med)!

    Har ändå jobbat rätt mycket med att redigera film på datorer (i snart 20års tid) med alla möjliga program, men iMovies arbetsätt ger jag inte mycket för!

    Apple som ju faktiskt är duktiga på GUI'n o processtänk i övrigt, så förstår jag inte hur iMovie och iTunes är, eller åtminstone för mig som riktiga bastarder GUI mässigt jämfört med de mesta andra!

    Annars rent tekniskt så är imovie riktigt bra, ett av få gratis/billigare videoredigeringsprogram som faktiskt klarar 60FPS filmer default!

  9. Vadå, Amigan som recorder e ju kanon! 2xStereo i 8bit 14kHz! ;-) Kanon jue!

    Men med LED fixen, så låter den faktiskt riktigt bra, med ett distinkt o säreget dirty ljud, och är riktigt användbar som sampler, om du nu har ett MIDI interface till den.

    TR-707'an är ett utav få instrument som outputar både Midiklocka och DinSync samtidigt och kan dessutom trigga 101'an. :-)

  10. Du skriver "Spelar jag på klaviaturen ser jag MIDI in- signal i transportfönstret, men inget händer och på det valda spåret jag spelar synthen på syns inga tecken på att ljud produceras alls.".

    Så enligt det du skriver så tolkar jag att Cubase är problemet och inte ditt klaviatur! Cubase får ju korrekt midisignal in, och således borde problemet ligga i Cubase och dess funktionalitet att vidare befodra inkommande midisignal till en utgående midisignal till VSTs/externa synthar!

    Har själv sett detta hända i Cubase 4 och 5, men har oftast lösts med en omstart.

    Prova avinstallera/installera om Cubase.

  11. Har du annat ljudkort i din burk, t.ex. inbyggt på moderkortet? Om du har det är det med största sannolikhet valt som primärt ljudkort, vilket gör att det inte kommer ut något ljud ur ditt UA-25 EX.

    Det verkar enligt div. övriga forum att du får göra den hårda vägen, d.v.s. hoppa in i registret med regedit, och söka efter entries som har med ua-25 ex, roland.

    Kolla vart roland lägger sina install grejjer, typ C:\Program Files\Roland, och sök även efter det i registret och ta bort.

    Kan vara bra pilligt och tidskrävande, men oftast brukar uninstall/install checks var hyffst okomplicerade p.g.a. lata utvecklare!

    http://forum.cakewalk.com/tm.aspx?m=1964622

  12. Okej, så projektfiler, dvs rns.-filer och cubase projekt-filer är högsta prioritet, sen kommer samples, och VSTi med samples i, och efter det kommer VST-effekt-pluggar och softsynthar och refills utan samples i?

    ... Hittade förresten en studio-tidning från 2008, där dom pratade om "den perfekta studio-datorn" och ser att dom rekommenderade att man helst skulle ha 7200 rpm diskar, och det är alla mina diskar, förutom raptordiskarna som är snabbare, men iom att dom rekommenderade externa firewirediskar, så skulle väl det defeat the purpose lite...

    Ja, vad jag försöker säga är att alla mina diskar kanske är snabba enligt dessa definitioner.

    Dina diskar är riktigt snabba, speciellt IO mässigt. Och hög IO kapacitet medför enkelt att diskarna kan hoppa mellan dina olika spår (egentligen filfragment) snabbare, och därmed är suveräna inom multitrack användning.

    Dock som jag nämnde förut, motarbetar små diskar detta, då de har en förmåga att bli fragmenterade mycket snabbare.

    Nu lite överdrivet, men ponera att du typ skulle använda dina diskar till ett projekt i taget. Då kan du typ köra 100 stereospår utan problem och när du är klar med detta, och har releasat låten och blivit miljonär o köpt alla 15 bilarna, och gift o skiljt dig med fotomodeller 7 ggr o.s.v.

    Då kan du tömma raptorerna och kopiera över allt projekt material till långsammare disk för arkivering, och sedan nyttja fräscha raptorer igen! :-)

  13. Det beror på...

    Stora ljudbibliotek streamas som regel från disk istället för att laddas in i RAM - och då är disken förstås väldigt viktig. Det är därför jag för säkerhets skull kör med två diskar i Raid0 till mina ljudbibliotek.

    De mappas däremot upp i RAM för att pluggen ska kunna spela upp samplingarna omedelbart och inte behöva söka upp filens startpunkt via filsystemet. Det är därför det också går åt mycket RAM när man kör med stora ljudbibliotek.

    Det var därför jag skrev generellt! :-)

    Ljudbibliotek läses ju dock singlethread och sekventiellt, så där är det ju lätt att räkna ut hur lång tid det tar att läsa in banken till RAM, baserat på diskarnas/arrayens throughput. 1 snabb SATA disk idag gör 100MB/sec.

    Kör f.n. 4st gamla 200GB i RAID10, och de kommer endast upp i ca 75MB/sek sekventiell läsning, d.v.s. min laptop disk är snabbare, som klarar ca 90MB/sec. :-)

    Tekniken går framåt, och dagens SSD'ar ligger på 500MB/sec, vilket är en rejäl boost från gårdagens SSD som kanske gjorde 200MB/sec (om solen stod i zenit)!

    Dessutom med TRIM stödet så existerar i princip inte fragmenteringsproblematiken heller.

  14. Hur många spår använder du?

    Har själv inte hittils märkt av att mina "otroligt långsamma" 5400RPM diskar någonsin varit flaskhals!

    men om du nu skall omorganisera, så är ju antal IO's per sekund som Raptordiskarnas styrka, vilket ju definitivt översatt till praktisk användning är där projektet i sig, d.v.s. där du spelar in och spelar upp dina multitracks ifrån, i.o.m. att här har du flera läsningar/skrivningar samtidigt.

    VST's läses ju (generellt) in i RAM! Spelar ingen roll vilken disk de ligger på!

    O andra sidan leder små diskar till högre fragmenteringsgrad, vilket större diskar ej gör.

    Större diskar har dessutom högre hastighet över lagringskapaciteten, då oavsett storlek är början av disken ungefär dubbelt så snabb som slutet av disken!

    Vilket gör att en Raptor 150GB kanske läser med 100MB/sec i snitt mellan 0-20GB men endast 80MB/Sec mellan 20-40GB. Vid 130-150GB är Raptorn nere på ca 60MB/sec!

    En 2TB disk läser med 100MB/sec mellan 0-250GB och droppar därefter ner till 80MB/sec från 250-500GB. Först vid 1750-2000MB är 2TB disken nere vid ca 60MB/sec.

    OBS! ej exakta värden, men representerar hur diskar vid olika storlekar fungerar då alla diskar (som nu ej har variabel rotationshastighet) är en cirkulär skiva som roterar, vilket ger samma typ av hastighetskillnader mellan första och sista sektor.

  15. Såvitt jag vet så blir det ingen märkbar prestandavinst (eller att vissa saker blir snabbare medan vissa blir långsammare, så att det tar ut vartannat), så om man inte behöver tillgång till mer minne, så kvittar det egentligen om man kör 32-bit eller 64-bit.

    En fördel att köra 64-bits Windows, är väl att man verkligen kan använda 4GB RAM för sina 32-bitsprogram, istället för bara strax över 3GB - eftersom grafikkortets minnesadresser och diverse fasta systemadresser etc, inte belastar de 4GB som är max adressering för 32-bits operativ.

    Som jag ser det så finns det ingen anledning att välja 32-bits Windows (åtminstone inte om det finns 64-bits drivrutiner för alla prylar man har), utan frågan är främst om man ska köra 32-bits eller 64-bits Cubase (eller vilket DAW man nu kör).

    Nja, rent generellt med alla NT kernels sedan iaf. W2k (förmodligen NT4 med, men det var inte så vanligt att man hade så mycket RAM på den tiden att det var ett problem!) är att detta ca 3,5GB minnet är uppdelat på Kernel Mem Pool och Applikation Mem Pool.

    Dessa Mem Pools är på 2GB vardera (minus det minnet som försvinner för att adressera hårdvara vilket gör att t.ex. WinXP endast har mellan 2,75GB-3,6GB att leka med), vilket gör att program ENDAST kan nyttja MAX 2GB RAM under ett 32bitars OS (W2k, WinXP, Vista, Win7, 2003 Server, 2003 Server R2, Server 2008).

    Givetvis finns det undantag för detta med, och detta är att programvaran är kompilerad med /LARGEADDRESSAWARE flaggan, samt att hårdvaran och OS'et kör i PAE läge och/eller har AWE igång, samt den s.k. 3GB switchen som flyttar om mellan Kernel Mem Pool och App Mem Pool och fördelar om så att Kernel Mem Pool får 1GB och App Mem Pool 3GB.

    Det är dock VÄLDIGT FÅ applikationer som är kompilerade för detta, samt ännu mindre testade eller supportade för detta!

    Men visst, under 64bit OS blir App Poolen hela 32bitars registret d.v.s. 4GB, men dock under förutsättning att appen fortfarande är kompilerad med /LARGEADDRESSAWARE!

  16. Det låter som mer eller mindre helt normala värden, även om de ligger mer åt mitten till underkantshållet till.

    En splirrans ny SATA-disk på en ny burk ligger runt 75-90MB/sec,

    men detta är ju en singel läsning sekventiellt, och är ju egentligen inte det man är ute efter.

    Det du vill ha är ju att kunna läsa/skriva flera spår samtidigt, och då blir det inte sekventiell läsning då den måste flytta diskhuvet mellan din respektive spårmed den läser/skriver. Men en bra defraggad disk gör ju detta betydligt lättare då den behöver flytta diskhuvet betydligt färre gånger.

  17. Fick samma problem när jag fick byta diskar en gång och lösningen då var att i cubase spara projekten i en ny mapp.

    Låter som fregmenteringsproblem! Och i ditt fall löstes det när du kopierar till ny plats på disken då de nya filerna hamnar sekventiellt, om nu disken generellt inte varit nästan fullt eller otroligt fragmenterad!

    Kör defrag med jämna mellanrum på era projekt diskar!

    Kan rekommendera Contig (http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897428) som även tar större filer, och är bra mycket bättre samt snabbare än den inbyggda defragen!

    GUI finns med och hittas här!

    http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/Power-Defragmenter.shtml

×
×
  • Skapa ny...