Jump to content
Annons

holkern

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag kan spela in mikrofon ljud på ljudspåret, som jag skapat från "empty" och sedan fixat VST connections. Ljudet spelas in och det blir utslag och märken på spåret jag spelar in på. Men det hörs inte när jag sedan ska spela upp det i högtalarna.. vad gör jag för fel?
  2. holkern

    Tascam us-122L

    Hej! Nu är det såhär att jag har studio projects b1 som jag kopplar in i mitt us-122L och spelar in i cubase LE4. Men nu krångar det.. På ljudkortet finns en liten lampa som lyser varje gång det hörs ljud. Nu lyser den bara ibland och när den inte lyser lyser den inte alls.. Samtidigt rör sig INTE staplarna i Cubase som visar att det kommer ljud in från micken. Vad är fel?
  3. Det är förresten inte bara när det är flera spår som spelas in, utan även ibland när man spelar in ett spår uppkommer ekot.
  4. När jag spelat in ett spår, kan vara MIDI och stereo och sedan vill spela in ett till spår i samma projekt framstår ett konstigt eko.. Samtidigt som det ekar smattrar det konstigt. går det att rätta till?
  5. okej, men vadå lyssna genom datorn?
  6. Okej, och hur använder man det?
  7. okej, jag kanske förstår.. men lyssningsfunktionen är alltså till för att lyssna i hörlurarna medans man spelar in i cubcase?
  8. Okej, tack! men vad är vst?
  9. Så här är det. Jag kopplar min keyboard med MIDI-kabel från keyboarden och ljudkortet. MIDI-out från keyboarden till MIDI-in på ljudkortet. Sedan öppnar jag en ny cubcase med MIDI spår. När jag trycker på tangenterna rör sig som sagt staplarna och jag spelar in. När jag sedan ska lyssna hörs inget. Jag har sett funktionen vst-instrument men jag förstår inte hur man använder den.. Hur gör man? tack!
  10. Tack så mycket för svaren!! Men om man lyssnar på sig själv via MON MIX, ska man skruva skannpen mer mot "input" eller "computer" när man ska höra sig själv? Om den står rakt upp är den alltså på noll?
  11. vad menas med mono kanal? är det samma sak som spåret?
  12. holkern

    Spela in MIDI

    Hur spelar man in MIDI på Cubcase? Alla staplar rör sig så det finns ljud iallafall. Sen när jag har spelat in och ska lyssna på det låter det ingenting..
  13. Hej! Jag har just fått hem mitt Tascam us-122L och mdeföljande Cubcase LE4 som jag har installerat på datorn. När jag kopplar micken till tjudkortet med sladd finns det antingen två hål att stoppa sladden i: MIC IN L eller MIC IN R Om jag stoppar den i MIC IN L hörs det bara i den vänstra hörluren när jag spelat in och stoppar jag sladden i MIC IN R hörs det bara i högra. Jag undrar om det finns någon inställning i Cubcase man kan göra för att få ljud i båda härlurarna, och i viken av MIC IN ska man stoppa sladden i? Tacksam för svar!!
×
×
  • Skapa ny...