Jump to content
Annons

ÄlskarStudio

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. DET FUNKAR!!! Tack som f.n! Nu kan jag börja göra seriös musik när allt funkar.
  2. Jag öppnar FL. File - New from Template - Minimal - Empty Sen tar jag ifrån Browser snap 1 - Packs - Guitar - Bass - FL Studio Bass 02 - 11 Deeper Purple Pluck A1 Ogg Å håller in vänster musknapp och drar och släpper den över Sampler. Sen trycker jag på slumpvis valda små klossar på pattern. (Både den gröna lampan till vänster och höger om samplenamnet lyser och den första lilla runda ratten står på klockan 12, och den till höger står på kl 3) Då får jag in ett mycket högt synthliknande C. Har märkt att vilken bas-ton jag än tar får jag ett högt synthliknande C.
  3. Nej. Den gröna lampan lyser och det är inte något annat instrument med. Ändå låter den som en synth.
  4. Det är samma ton men det låter som att man spelar den på synth, du vet vanliga käcka synth-soundet (Van Halen-Jump) Typ. Rättning. Det blir inte samma ton, ett lågt E blir ett högt irriterande synthliknande C. När man trycker på samplen till vänster låter det som en bas. När jag för över den till pattern och börjar trycka på var tonerna ska komma, å sen trycker på play låter det som en synth Låter som om frekvensen har ökat rejält...Tänk er att man spänner strängen från ett lågt E till ett väldigt väldigt högt C.
  5. Tack för svaret. Tyvärr förstår jag inte vad du menar? Skulle du kunna beskriva lite mer utförligt...
  6. Hej! Har försökt leta på nätet i flera dagar om hur jag ska göra. Hittar dock tyvärr inte något svar men hoppas att någon här kan hjälpa mig. Kan tillägga att jag har FL Studio 9 och är extrem nybörjare... Problemet är följande: I sidopanelen till vänster finns ju olika samples på bas-toner under Guitar - Bass - Bass 01/Bass 02. Om jag trycker på en sample där, vilken som helst får jag en helt perfekt bas-ton som låter som att den den spelas från en bas. Så fort jag för in en bas-sample-ton i en pattern för att göra liten nice musik så låter det som midi. Vad ska jag göra för att få det att i pattern låta som det gör i vänster sidopanel? Alltså som en bas och inte midi...
×
×
  • Skapa ny...