Jump to content
Annons

Musicboy

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Musicboy

  • Födelsedag 1983-08-12

Om mig

  • Stad/plats
    Skåne
  1. Har nyligen köpt en Yamaha 03D digitalmixer, så har jag skapat två "scener". Och eftersom vi ska använda mixern ute så tänkte vi köra med CakeWalk till våra muskbakgrunder. Så jag spela in en låt med olika midi spår. och lade även på ett spår med control change kommando i början av låten som laddar in scen 1 (en scen med volyminställningar som vi vill ha dem under låten) sen i slutet av låten är det tänkt att scen2 ska laddas in. där alla reglar är mutade utom utljudet o reglen för ena mikrofonen, som ligger på kanal 4. MEN nu till problemet. När midispåret är slut och scen2 är inladdat så slås kanal1 på mixern av :S dvs (mute) och hade nu scen2 bestått av att regel 1 varit uppdragen så hade dena reglen också dragits ner. Samma sak är om jag stannar cakewalk låten mitt i, så slås kanal1 av och reglen dras ner. Så det verkar som regel 1 lever sitt eget liv med andra ord :S Någon som varit med om liknande? i Cubase fungerar det klockrent men jag vill ju använda cakewalk för att göra låtar (enbart midi) för att kunna använda Cakewalk virtual jukebox till göra en setlista med låtar för att köra ute live.
  2. Har börjat tröttna på Reberv A/B som ingår i cubase... och skulel därför behöva förslag på användbara mjukvarureverb samt om de lämpar sig bäst till något specieltl instrument eller sång.. gärna något i mellanprisklassen..
  3. Har ett midispår med ett antal noter inspelade och när jag spela in hade jag påslagit anslagskänsla på synthen... men vill nu att alla noter spelas i samma volym.. vill alltså ändra Data 2 värdet för samtliga noter till 80... Hör gör jag?
  4. är nog lite blind hehe.. men jag hittar ingen info alls på hemsidan om denna "strictly" serie... Finner bara tre produkter; Obsession, Foundarion & Perfection
  5. Vart hittar jag denna serie? Finns det någon hemsida till tillverkaren?
  6. Är väldigt nyfiken på vilka program som används för skapande av dagens "radiolåtar" som tex Darins Money for nothing och Linda Bengtzing - Alla flickor.... eller varför inte ta en klassiker som "Give me your love med Fame"... alltså det är främst det lite technotrum soundet jag undrar hur det skapas? och sedan framförallt hur mycket av instrumenten som kommer från samplingar/moduler...
  7. Undrar om det är möjligt att spela singel toner med Steinbergs bägge Gitarr VST... alltså Virtual Guitarist respektive Virtual Guitarist Electric Edition??
  8. Vill tillägga att jag har cubase sx... och när jag sjunger i min mikrofon i cubase så är det endast Stereo in mätaren som ger utslag.. jag har skapat ett nytt audio track och så tänkte jag att jag lägger på en vst effekt på det spåret... samma sätt som jag lägger på ett reverb på ett befintligt audiospår.. och så långt fugnerar allt.. men när jag sedan klickar på Record och börjar sjunga så hör jag inte min inlaggda effekt...
  9. Har efter mååånga försök ännu inte lyckats komma underfund med hur man lägger på effekter på sången när man spelar in i Cubase... Alltså jag vill kunna lägga på effekter från början.. så att när jag sjunger in ett audiospår får jag med reverb o dyl. Eller detta kanske inte går?
  10. Någon som vet om det finns en 31-bands stereo EQ som VST ? Just 31-band är inte tvunget.... är alltså ute efter en plugg där man kan med reglar dra höja o sänka olika frekvenser.. alltså som en analog eq.
  11. har spelat in ett audiospår från min synth in på cubase sx och så vill jag komplettera med några toner till men då lägger sin 2:a inspelningen som ett nytt clip på samma spår... och när jag använder "glue" för att lägga samman dom så hörs enbart 2:a inspelningen på dom ställena där clipen överlappar varandra... Kan man göra så att bägge clipen läggs samman till ett enda och att man då hör båda inspelningarna? och hur gör man?
  12. Musicboy

    Ljudburk som VST

    Denna frågan har kanske dykt upp innan men eftersom jag inte hittat någon tråd när jag sökt som motsvarar vad jag undrar ställer jag den här... Undrar om det finns något VST-Instrument av typen "allround". Alltså som innehåller typ samma ljud som man kan plocka från en roland jv-1010 eller 1080.. Jag är med andra ord ute efter en VST som jag kan använda som grund. Där jag kan plocka Bas, enkla gitarr-ljud, stråkar, sax, flöjt, pads etc...
  13. En 21 årig kille som inte kan vara utan musik... så skulle jag beskriva mig själv. Förutom att lyssna på musik, vilket då blir alltifrån Country, modernt till 60-tal, spelar jag även själv mestadells Keyboard, Piano, Sax o Bas. Har nyligen införskaffat ett hyfsat ljudkort och ett par studiomonitorer av märket Phonic som jag tänkte använda när jag startar mitt musikskapande i Cubase SX v. 2.0.1. Mastra hade jag tänkt göra i WaveLab. Sitter på en P4 2.4 GHz i windowsmiljö. Musiken börja bli mitt intresse redan vid tre års ålder när jag fick mitt första instrument (plastpiano =P) sen har du rullat på och förnärvarande roddar jag med ett riksdansband från skåne och har gjort detta i 5 års tid snart, vilket varit och är mycket lärorikt och gett mig många intressanta kontakter, alltifrån studios, producenter till trevliga fans. Den roligaste personen jag mött måste nog vara Bert Karlsson.. en mer öppen person som säger exakt vad han tycker o tänker finns det nog inte... Det var lite om mig själv som förhoppningsvis inte var allt för trist att läsa...
  14. Musicboy

    Latencyfråga

    Får väl klassas som väldigt nybörjare när det gäller skapa musik i datorn. Jag använder Cubase SX ver. 2.0.1 och som ljudkort har jag ett EMU - 0404 24/96. Datorn är en P4 Intel 2.4 GHz 1024 mb ram. Har testat vst:n Battery och när jag spelar på min yahamasynth som via midi är kopplad till datorn blir det en smärre fördröjning upplever jag det som innan ljudet från vst: hörs... I Cubase under Device setup står det input latency 52.154 ms respektive 49.887 för output. och under "control panel" står det 50 ms vid ASIO Buffer Latency. Man kan där välja mellan 2 & 500. Min undran är om detta värdet är okey eller om jag bör ändra det ? Vill ju ha ett så optimerat system som möjligt.
×
×
  • Skapa ny...