Jump to content
Annons

tokamusic

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av tokamusic

  1. Tjena,

    Jag köpte Korg Legacy Collection paketet för några år sen. När jag installerat den på min macbook pro med Logic 9.1.8 så svarar inte Korg Legacy Collection på min midi när jag spelar på mitt midi keyboard men den fungerar individuellt med allla pluggar separat som tex enbart polysix eller ms20. Varför funkar det inte att spela med hela paketet med min midi controller? Några förslag?

  2. Ca 7500 SEK alltså för 2011 års modell. Den har inte USB 3.0, men den har Thunderbolt.

    Minnena är SO-DIMM DDR3 1333 MHz. Du ska alltså inte snåla in och köpa långsammare minne typ 1066 MHz. Du kan stoppa i minnen på 1600 MHz men det är att kasta pengarna i sjön eftersom de klockas ner till 1333 MHz ändå.

    Tipset från MassiveWave funkar alltså utmärkt. Men har du råd skulle jag ta 16 GB (2x8GB). Datorn kommer att räcka till bra mycket längre då.

    Det är inte den modellen jag ska handla utan bestämde mig för en ny

    • Intel Core i5 Processor/2.5GHz
    • Intel HD Graphics 4000
    • 4GB RAM & 500GB hårddisk

  3. Ett tips är att du slänger in mer ram. Helst 8 GB.

    Logic rullar i både 64 och 32 bitar och ska du bara köra Logics synthar och samplingar så är det bra om du har 8 GB ramminne.

    Kör du i 64 bitar så blir systemet lite rappare samt att du kan utnyttja mer ramminne.

    OSX tar en del minne och Logic i 32 bitar har ett tak på 3.2 GB ramminne.

    Sen skulle det inte förvåna mig att Logic 10 (x) går att ladda hela sessionen i ramminnet ist för att streama från hårddisken. Om man kör en del audiospår. Och då är det bra med mkt ramminne! Dessutom så är minnen idag billigt!

    Tackar för infot. Måste man köpa minnena från Apple eller vilka minnen funkar? Får väl kolla specifikationerna i just min modell. Hörde att hårddisken är lite slö i denna och att jag borde köpa en SSD disk istället. Men det får bli i framtiden. Minnena först.

  4. Jag har 4GB RAM i min MBP, och det är numera nästan lite i minsta laget. Annars är det nog inga problem.

    Jag tänkte enbart köra Logics egna interna synthar och effekter. Kommer det att vara några problem med denna modell att köra en massa interna synthar och effekter? Jag kommer nu att köpa modellen Apple MacBook Pro (2012) 13" Core i5 2.5GHz, 4GB RAM, 500GB hårddisk

  5. Tja,

    Jag har alltid varit en PC användare och använde Logic på PC. Nu är jag sugen på att köpa en Macbook Pro främst för att kunna använda senaste Logic och dess interna synthar och effekter.

    Jag har fått ett erbjudande att köpa en Apple MacBook Pro 13,3" /i5 DC/4GB/500GB/Intel HD 3000/SWE för 850 EU.

    Är detta en bra modell som kan hantera Logic och musikskapande?

×
×
  • Skapa ny...