Jump to content
Annons

iamthedoctor

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för svar! Jag var på jakt efter adaptern just i söndags - vilket uteslöt musikaffärer - och min lokala Clas O hade slut på den dom säljer. Senare under dagen hittade jag min pocket-pod adapter från line6 nedpackad i en flyttkartong och den fungerade fint. Annars finns det säkert ett allmänt intresse för tips om billiga nätadaptrar som funkar!
  2. Nu svarar jag mig själv! Jag har kollat upp den ovan - från Kjell & Co - och den har positiv centrum, så det gick inte.
  3. Hej Kan man använda den här till en reverb-pedal (med standard Boss-typ elförsörjning)?: https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/stromforsorjning/nataggregat/ac-dc/fast-utspanning/switchad-natadapter-9-v-(dc)-7-2-w-p44788 Om inte, finns det någon annan lämplig nätadapter som kan köpas billigt en söndag (på t ex clas o, biltema eller liknande)? Tacksam för svar!
  4. Tack. Om denna nuvarande ägare någon sen natt hade pogo-dansat-loss med en elefantöl i ena handen och en kycklingvinge i den andra, och i kallibaliken lyckats spräcka moderkortet hade jag unnat honom det. Speciellt om det fanns på film. Koncenus verkar vara att burken kan funka med nåt (halv-?) modernt DAW-program, med viss reservation för antalet effekter och pluggar som kan köras. Om ingen redan dansat sönder datorn förstås. Tack för all respons. Jag tror säkert att det finns fler i liknande situation som kan använda denna tråd som referens. Fint att det kom in lite tips på pluggarna också, gärna fortsättning på det. Och om någon har erfarenhet av ljudkortet (Firefly)??
  5. Tack så mycket för tipset, här kan man verkligen på kort tid få råd i lite allt möjligt. Lyssnade lite på deras (TruePianos) hemsida, är verkligen ingen expert men tyckte att det inte lät så tokigt. Jag sitter med grymt dåliga lurar just nu (verkligen, typ såna man köper på flygplan/bussar) så det är lite svårt att bedömma, alla höga toner distar etc. Får en känsla av att Art Vistas piano - http://artvista.net/Virtual_Grand_Piano.html - lät lite bättre ändå, om jag slutar ögonen och lyssnar på ArtVista-demolåt hade man nog lätt trott att det var the real thing. Om man ska köpa kostar de ju cirkus det samma, diskutrymme är väl egalt, men användande av processor- och minnesresurser är väl avgörande i mitt fall.
  6. Hmm, jo Det blir nog testkörningar, det var bara det att datorn finns 70 mil härfifrån, och jag ville få lite indikationer på att det var värt trubblet att hämta etc. Som bonus var jag nyfiken lite feedback på kombinationen överhuvudtaget, t ex det m Fireflyn och de tilltänkta VST:nrna etc. Jag har haft lite probs med att få Fireflyn att leverera stabilt på en tidigare laptop.
  7. Det lät som om det kunde var ett gäng VST:er i gång på det tracket, lr? Hur många spår/effekter/VST´s, och vilket program? Angående t ex Studio One hittade jag detta på PresonusForumet: "Hello, I have tried Studio 1 and was very impressed with the flow and the quality of the sound, fx etc. My computer is, however, too slow to cope with this on a full blown production so I am asking for some advice with setting up a new one. I'm currently using windows xp with a single core pentium 4, this has been ok with an oldish version of cubase but is failing me now." .. och en tråd om någon som kör Studio One på en Athlon 64 3400+ http://forums.presonus.com/showthread.php?t=12834 .. alltså en något snabbare processor, och den verkar ligga lite i gränslandet. Tack för alla svar förresten!
  8. Jag såg Sys Req från Studio One, men jag har inte vågat hoppas på att det var sanna. (När det gäller t ex AutoCad (ritprogram) så har jag märkt att minimum bokstavligen betyder "se, men inte röra", man kan öppna programmet men såfort man rör nåt så fryser systemet. Recommended brukar i Autocad-världen betyda: "fungerar nästan som tänkt att det ska göra"). Så du menar att arbetsättet får bli typ: A) lägga de triggade trummor, lyssna att de är okej, sen ta ut det som wav. B Lägga midi-pianot, lyssna att det är okej, ta ut det som wav ... etc. Alltså, OM man gör så har man alla kanaler man behöver, men att man inte ska våga hoppas på att kunna köra ett gäng VST.er samtidigt? Just piano och trummor vill man ju gärna ska vara av rätt hög kvalité, låter ju lätt Casio-trumpet om allt annars. Hade funderat på Art Vistas Virtual Grand som piano, och Addictive drums som trummplugg. Har prövat detta piano på en annan dator, och det verkar tyvärr äta en del CPU. Finns det några alternativ som är snällare mot en gammal CPU, men ändå är okej?
  9. Tack för snabba svar! Just det, det var ju en annan sak som jag glömde skriva. Tänkte ha den endast för detta, så att man kanske kan slippa antivirus-program och sånt. Vad är ett tungt projekt, ungefär? 2 midi spår med pluggar (typ piano och trummor) + 3 spår audio (typ, gitarr, bas o vocals) + kanske lite effekter... är det tungt i det här sammanhanget?
  10. Det är så illa alltså? Den här datorn tror jag var riktigt hot shit från typ 2002-2003, och är fortfarande i bruk som nån form av surfmaskin tror jag. Nuvarande ägare upplever jag som rätt lugn, så jag tror risken att han har ägnat kvällarna åt att drop-kicka den gamla Hem-Pc'n är hyffsat liten. Jag som hade hoppats på att minnesuppgraderingen kunde ge några år till.. Nu sitter det 512mb i, och det kan man ju fatta inte är så roligt att köra XP sp2/sp3 på såklart.
  11. Kan någon klok PC/DAW-användare ge mig en fingervisning.. Jag ska överta en gammal P4 på 2,4 Ghz, och jag har 2 gb (333mhz RAM) hemma, som verkar passa. Till detta tänkte jag koppla in mitt externa firewirekort (Phonic Firefly 302). I mina drömmars värld hade jag hoppats på att skaffa ett DAW (funderar på Presonus Studio One) och köra på denna konfiguration, samt gärna trigga ett samplat piano med mitt masterkeyboard, + kanske trigga nån trumplugg med ett Roland HD-1. Är jag alldeles för optimistisk? Tillverkares "Minimum System Req" brukar väl kunna översättas till "nästan helt säkert död av stressrelaterad hjärt-attack inom 20 min", så jag skulle gärna få höra hur det ligger till av nån som vet. Specs är alltså: en hem-pc Fujitsu-Siemens fr stenåldern med ett moderkort som heter MS6567. 2 gig ram, P4 2,4 Ghz enkelkärnig, externt kort Firefly 302, Win XP, 2 st gamla HDD:er). Det måste väl förresten finnas ganska många med gamla Hem-Pc-burkar som de undrar vad de kan användas till, eller?
×
×
  • Skapa ny...