Jump to content
Annons

Skuggan

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har formaterat min dator och ska installera om alla program. Tyvärr har jag lyckats tappa bort CDn med drivers till mitt Audiophile 2496-ljudkort. När jag kollar på m-audios hemsida finns bara drivers till XP sp2 och XP sp3, problemet är att jag kör med en gammal version av XP pro som knappast är varken sp2 eller sp3. Tror ni det funkar att använda sp2 drivern?
  2. Prövade tweaka windows men problemet är kvar. Så nu försöker jag installera om min gamla version av XP. Jag kan tänka mig att XP sp3 som jag hade nu tar större plats i minnet vilket gör att datorn blir segare jämfört med den gamla versionen. Hur som helst.. När jag försöker installera XP så står det att ett annat operativssystem redan finns på partitionen. Därför formaterar jag hårddisken. Men när jag formaterat och startat om datorn så kommer samma meddelande upp igen! Jag håller nu på att formatera hårddisken för tredje gången i hopp om att det gamla operativssystemet ska försvinna... h-vete! Hårddisken är helt ny så den ska inte vara trasig. Kan det vara så att datorn inte kommer åt alla filer när jag formaterar? Finns det något annat och bättre sätt att formatera hårddisken än vid installationen?
  3. Tack! Ska pröva tweaka, funkar inte det så får jag väl installera om med mitt gamla windows xp.
  4. Nej inget av detta. Har inte hört talas om det förut. Hur gör jag? Datorn är förresten enbart en musikdator. Jag har inte ens internet på den. Inte ens word heller. Så det borde väl gå att tweaka windows en del? Har du något tips på hur jag tweakar windows? Måste dock säga att det är lite konstigt att datorn blivit så seg. Jag ställde inte in för maximal DAW-prestanda eller körde DCP på den gamla setupen heller och ändå klarade den så pass mycket mer synthar och effekter. Jag kunde köra 10 minimoogs utan problem, nu säckar datorn vid 4 st..
  5. Jag har de nyaste drivrutinerna till Audiophile 24 som jag laddat ner från M-Audios hemsida. Buffer sizen är väl den jag ändrar på ljudkortsinställningarna? Buffer size är väl ungefär samma sak som latency? Det var den jag provade ändra från 256 till 512 och det blev ingen skillnad. Jag har bytt windows från ett gammalt windows xp till windows xp sp3. Kan det ha någo med saken att göra? Prövade att öppna upp en mix på en gammal låt igår med mängder av kanaler och effekter. Den funkade före hårddiskbytet även om VST Performance låg rätt högt. Nu fungerar den inte alls. Det är alltså något som inte stämmer.
  6. Jag bytte nyss hårddisk på min dator och installerade därför om alla musikprogram, synthar, ljudkort etc. Efter bytet har cubase fungerat bra förutom när jag använder många synthar på en låt. Använder jag fyra Minimoogs på samma projekt så skjuter VST performance i höjden och allt börjar gå seeegt! Och då använder jag inte ens några processorkrävande effekter i låten, utan bara några kanaler med samplingar + 4 minimoog. Jag har använt cubase i många år utan att ha stött på detta problem tidigare. Har gjort låtar där jag använt mängder av effekter och haft minst 7 vst-synthar utan att det har inneburit något problem. Nu undrar jag hur jag ska lösa detta? Jag prövade höja latencyn men det hade ingen effekt över huvud taget, VST Performance var lika hög (ca 70-80 %). Jag funderar på om jag inte ställt in några inställningar i cubase eller ljudkortet rätt efter nyinstallationen, vad skulle det kunna vara för inställningar? Kan det ha något med den nya hårddisken att göra? Om den är långsammare än min förra? Undrar också över själva VST performance-fönstret. Just nu är det bara den blå mätaren för "CPU" performance som lyser, den för "Disk" är helt tom. Jag har ett svagt minne av att det även brukar lysa en röd mätare bredvid den blåa.. kan detta ha något med problemet att göra? Att hårddisken inte jobbar som den ska. Tacksam för all hjälp!
×
×
  • Skapa ny...