Jump to content
Annons

Xipe

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Xipe

  1. Till dig som var skeptisk till allting över 30noter/sekund: Ifall det hade gällt spel med plektrum så hade jag hållt med.

    Klart jag förutsatte att det gällade spel med plektrum... att tappa och att "spela gitarr" är knappast synonymt.

    Till och med Michael Angelo säger att han inte ofta går över 15noter/sekund med plektrum. John petrucci från Dream Theather säger att hans snabbaste inspelning ligger på 16delar i 226 vilket är lite snabbare än 15noter/sekund.

    Två ord. Shawn Lane.

    ...men inte ens han kom i närheten av 46.6 anslag/sekund.

  2. Sen förolämpningen att det inte är en riktig metal-låt fnyser jag åt!  :rolleyes:

    Riffet är definitivt metal. Versen är det inte. Fram till 0:33 är låten skitbra, sen blir den konstig. 😆 Visst... metal, men ändå inte. Vet inte hur jag skall förklara känslan jag får från den... påminner mycket om något Marilyn Manson skulle göra om han fick ett sånt riff att arbeta med... inget ont i det dock.

    Kan nog bli en riktigt bra låt (så jag tycker inte du skall sluta jobba på den), skulle om inte annat kunna bli nåt i stil med Sum 41:s "Pain for Pleasure" (de spelade tydligen sån musik innan de bytte inriktning och gjorde ett album som sålde, men en låt med deras gamla stil fick komma med på plattan).

    PS - Mer definition på gitarrerna. Det är ett bra riff, det vill man höra! Glöm idén med att det skall låta muddy eller som nån sorts "wall of sound"; snabba, precisa riff kräver mellanregister och/eller diskant! Lägg på en fet bas i bakgrunden och feta till kicken så får du till tyngden OCH gitarrdefinitionen; det kommer rocka! IMHO. 🙂

  3. Jag klarade 19/sec, sedan började jag missa toner. Och om man jämför med Vai och Yngwie så är jag en fis i Nilen. Dom lirar i alla fall minst 10 toner mer per sekund än vad jag lyckades med.

    Vet du vad du hur man räknar ut anslag per sekund från bpm/notdelar?

    Peka gärna på en enda låt där någon av de ovan nämnda ens spelar 20 toner per sekund.... (alltså: 16-delar i 300 bpm, 32-delar i 150 bpm eller sextondelstrioler i 200 bpm) -- en låt där de spelar 29 toner/sekund??? Finns inte!!

    Vai är inte så snabb, men om man byter ut honom mot t.ex. Michael Angelo så har jag fortfarande inte hört någon låt där varken Yngwie eller Angelo spelar så snabbt... inte med alternate picking i.a.f.

    Jag misstror inte alls att du spelade 19 anslag/sekund dock; som jag sa så är det mycket folk (många japaner på nätet bl.a.) som är grymt snabba. Brukar inte vara så mycket string skipping, speciellt rent eller alls bra dock...

    Gör ett eget örontest vettja... spela in sextondelar i 240 bpm på elgitarr... spela sedan in sextondelar i 280 bpm. Lyssna på dem.

    För övrigt så tycker jag att det är totalt ovesentligt hur fort man spelar. Huvudsaken är att det man spelar låter bra!

    Definitivt! Förmodligen därför jag lyssnar så lite på instrumentell gitarrmusik, för mycket wankers...

    PS - Kamera med 26 bilder per sekund == vanlig video-/filmkamera i NTSC-format; knappast tillräckligt för att följa ens min plektrumhand.

  4. Tja, snaren ligger definitivt för högt, och gitarrerna lät tämligen muddy... så han recenserade nog rätt låt.

    Lät mer som Marilyn Manson möter NU-metal än något svart/rött och elakt dock. 😉 No offense.

    Inte riktigt min musiktyp, men versen var rätt ok.

    Även riffet var helt ok, men fixa lite mer definition på gitarrerna så man kan höra det annat än genom "en kraftig filt."

  5. Fasiken vad kul att höra folk jämnföra två av de snabbaste gitarristerna. Ok, låt oss sitta ned och räkna antal spela toner per sek/min?

    Det finns en snabbare kille som heter Marcus Paus och är från Norge. Kolla in honom. Han spelade i ett band som hette Cucumber(?).

    Kul att någon nämner Paus från norge. Han va till och med i Guinnes rekordbok som världens snabbaste gitarrist. Han lyckades med det otroliga 466 toner på en sekund!!! Det är ca 28000 toner på en minut!!

    Jag såg han på TV för några år sedan. Det gick så rackarns fort så det va inte klokt. Men det lät apa!

    Det var bara ett enda brus av toner som lät. Inte vackert alls. Men snabbt var det i alla fall.

    Jag berättade om honom för min gitarr lärare på GIT, han trodde inte en sekund på mig. "No way man! Have you bin on the weed again?"

    Cucumber är förövrigt bland dom sämsta banden i världen! 🙂

    Lol människa, det där är ett skrivfel avrundat så var det 46.6noter/sekund inte 466.

    Nä, det måste ha varit 4,66....

    140 bpm x sextondelstrioler = 14 noter/sekund.

    Nu snackar vi iofs om sånt som Yngwie gör i sömnen, men det är riktigt jävla snabbt.

    Många sovrumsgitarrister som tycker speed är allt klarar av raka sextondelar uppemot 240-260 bpm - de som kan sweepa bra kan nog komma upp i en 350 bpm (om nu sweep picking räknas?).

    Jag håller mig dock skeptisk till att mycket högre hastigheter än 300-350 bpm är mätbara ö.h.t.; 466 noter/sekund är f.ö. kvalifierat skitsnack, detsamma för en tiondel av detta (46 noter/sekund) -- mycket snabbare än 14-16 anslag per sekund låter bara som en enda röra på gitarr; och jag tippar på att högre än en 20-25 anslag/sekund är fysiskt omöjligt.

    Som jag nämnde tidigare, lyssna på Shawn Lane... han visste hur ett plektrum skulle tas.

    - Buckethead, sextondelstrioler, 140 bpm (ca. 14 anslag/sekund)

    PS - För er som inte kan räkna bpm vettigt så är 46,6 anslag/sekund detsamma som sextondelar spelade i 700 bpm. Lycka till med den bedriften... 🙁

    466 anslag per sekund är sextondelar spelade i 1864 bpm, eller trettioandradelar spelade i 932 bpm. Yeah right....

    Jag föreslår att alla som har ett musikprogram tar och programmerar en hihat till sextondelar och börjar med att spela det i 300 bpm, så får ni höra hur löjligt det är att någon skulle klara mer än dubbla den hastigheten -- än mindre 20 gånger den hastigheten.

    PS - Marcus Paus är snabb som fan dock (hur man mäter hans oväsen vet jag inte), men förmodligen en av de mest ointressanta musikerna jag någonsin lyssnat på.

  6. Man får väl mer kräm i basen ju närmre ljudkällan man är!? En bit ifrån tappar man det där feta ljudet. Det är iaf så jag tänkt!

    Tvärtom, låga ljudvågor tar mer tid på sig att utvecklas... men har man ett dåligt rum, akustiskt sett, så finns det ju andra nackdelar med att micka för långt ifrån som gör att det kan uppfattas annorlunda.

    Vad du får vid närmickning är enbart lådans direkta basresonans, inte det fullt utvecklade basljudet som uppstår någon/några meter ifrån ljudkällan.

  7. Shawn Lane, Yngwie Malmsteen, Rusty Cooley, Paul Gilbert, Brian Carroll, Jason Becker... tusentals sängkammargitarrister... att vara snabb/teknisk är inte så svårt - kräver dock talang och/eller disciplin (all respekt!). Tycker själv Batio är rätt tråkig, No Boundries är dock tolererbar att lyssna till...

    Om man nu imponeras av teknik, specifikt plektrumteknik, så finns det en anledning till att jag nämnde Shawn Lane först, öven om jag lika gärna kunnat satt Jason Becker där... Jason och Shawn är ju dock "out of contention" numera... 😄 Vet ni inte vilka det är så skall ni inte kommentera det gitarrtekniska. 😳

    Själv gillar jag möjligen Bucketheads rocksolon som han gjorde när han spelade med Axl på GNR:s tänkta comeback (som det tyvärr inte blev något av 🙁).

    Buckethead Night Train solo 1 (3,5 Mb, WMV)

    Buckethead Night Train solo 2 (3,1 Mb, Quicktime)

    Buckethead har iofs en del skönt i sin solorepetoar också... typ två låtar i.a.f.

  8. Men Phonicarna heter ju faktiskt P8A, där a:et torde stå för "Active"...

    Btw, är "powered" särdeles vanligt? Vet inte om jag sett annat än riktiga budgetmonitorer av den varianten...

    Phonic PxA har, om jag inte har fel, en bi-amp lösning; så jag antar att det inte är felaktigt att kalla dem för Aktiva (enligt definitionerna som angavs ovan).

    Active 8 3/4" 2-Way High Resolution Reference Studio Monitor

    The Phonic P8A Active 2-way Studio Monitors feature a bi-amplified design that can output up to 212 Watts at Peak and 106 Watts on Program. This unit has bi-colored On/Clip indicators, a flat response between 45 Hz and 22 KHz, and a built in overload protection circuit. The P Studio Monitors are designed to produce accurate and crystal clean sound not only in acoustically perfect environments but also in untreated or challenging environment.

    -- Phonic P8A

  9. Jag tänkte mig så här:

    1 hårddisk 7200 rpm för XP+alla kringprogram typ virus/brandvägg och div.

    1 hårddisk 10000 rpm för cubase+vst instrument+vst effekter.

    1 hårddisk 10000 rpm för mina projekt/låtar.

    Är det dumt?

    Räcker det med två?

    Några förslag?

    Om 1 är på 7200 och den andra på 10000 spelar det någon roll?

    Har man någon användning för spegling (raid) mer än att ha en backup?

    Rock n roll!

    Raid 1 (total spegling) kan väl vara idé ifall du jobbar med produktioner som är riktigt, riktigt viktiga (du mixar låtar åt Max Martin)... om inte så räcker det gott och väl med ett vettigt backup-schema. Sällan hårddiskarna går åt skogen f.ö., så det är i mitt tycke pengar man inte skall lägga ut om det inte är ett absolut måste.

    Cubase + effekter kommer inte annat än laddas snabbare om du lägger det på en 10000-varvare, du kommer inte få någon egentlig prestandaökning; det du ska lägga på 10000-varvaren är scratchdisk/swap samt spara projekten på. Du kan ev. få en viss vinst genom att ha swappen på en HD och projekten på en annan..

    För rejäl speed så Raid 5:ar du två 10000-varvare och använder den enheten som arbetsdisk.

    Se även till att ha tillräckligt med minne...

  10. Om du inte har något negativt att säga om Musikbörsen efter den ramsan så vet jag tine avd som skulle kunan få dig irriterad...

    Tycker alltid det är lika störigt när personalen i musikaffären hänvisar till "leverantören" - När jag har beställt så är det ju musikaffärens problem att skaffa fram det jag vill ha. Skiter fullkomligt i hur det går till bara jag får min produkt och inte får vänta 8 månader på den.

    😛 Poängen var väl dock att de höll mig informerad under hela förloppet och dessutom sänkte priset med över 20% (gissar iofs att leverantören fick stå för en del av det)... och gitarrer i den där prisrangen ligger ju inte på lager ens hos Jackson så.

    Hade det gällt en Les Paul Studio eller någon annan mellanmodell så hade jag dock förmodligen avbeställt efter fyra veckor och sökt mig någon annanstans.

  11. Köpte min Jackson Kelly från MB i Linköping, den skulle kosta 28.000; transparent svart med Kahler-stall. De tog beställningen och fick tydligen klartecken från både Jackson USA och generalimportören i Sverige (kommer inte ihåg vad de heter) att gitarren skulle kunna levereras om ca. 3 månader.

    Kahler gick dock i konken några månader tidigare, och sen upptäckte väl Jackson att de inte hade nog med Kahler-stall för att bygga min gitarr; detta fick MB veta efter två månader.

    Jag hade under tiden ändrat mig i stallfrågan; och nåt Floyd Rose ville jag hur some helst inte ha. Så jag bad dem ta hem en med ett tunamatic, string through body, stall istället.

    Skulle ta ytterligare 3 månader enligt Jackson.

    6 månader senare (8 månader totalt) så kom gitarren till generalimportören en fredag. Jag hade inte tid att gå på banken, och man kan inte ta ut hur mycket stålar från bankomaten som helst per vecka... så jag ringde ner till MB (jag bodde i Uppsala 8 månader senare 😛) och efter ett kort samtal så kunde jag hämta gitarren hos leverantören och betala i början på den efterföljande veckan.

    Priset hade under tiden dessutom sjunkit noterbart, istället för 28.000 så behövde jag bara betala 22.000 som plåster för att det hela tagit så lång tid.

    Jag vet inte, försöker nog säga att mina erfarenheter inte överensstämmer med de negativa erfarenheterna som tagits upp tidigare här i tråden. Till saken hör även att jag inte var någon stor kund hos MB innan den här beställningen heller. Men det beror nog på butik... har ingenting annat än gott att säga om Linköpingsbutiken i.a.f.

    Vet inte om det kostar så mycket att ha snorungar hängande i butiken, men på sätt och viss har du väl rätt. Kanske onödigt att dyka upp några dagar i veckan, hänga där en halvtimme med polarna och tumma på alla Les Paul-gitarrer med en prislapp på 20.000+ när du har ett CSN-bidrag på 940 pix månaden (eller vad tusan kidsen får nuförtiden).

    Jag fattar inte ens att de har de dyrarer gitarrerna ute. För egen del så kan jag säga att jag aldrig skulle köpa en som hängt ute så där... har haft min Kelly i fem år nu, finns inte en enda repa på den; detsamma går garanterat inte att säga om gitarrerna i de flesta musikaffärerna (och jag är inte anal kring detta, men jag är försiktig med min 20K+ gitarr; det räcker i stort sett med att dra ner t-shirten över bältesspännet och se till att man vet vart man har alla väggar och bord omkring sig -- så jäkla svårt är det inte).

    Var f.ö. på 4sound i Visby nu i veckan... och visst fan satt där fyra fjortonåringar i långt hår och med vintermössor och fingrade på alla dyra gitarrer de kom åt. Jag var där i nån timme, och de hade fortfarande inte gått när jag lämnade butiken. 4sound i Visby är i övrigt riktigt bra dock, men jag skulle inte köpa något annat än en gitarr de tvingades beställa från leverantör ifrån... vill inte ha bältes-, dragkedje- och knapprepor på mina gitarrer; oavsett om gitarren kostar 50 eller 5 tusen (ska köpa en Epiphone Les Paul Studio Gothic snart hade jag tänkt; som tur är så har de inte den modellen hemma 🙂).

  12. Har ju inte haft mina så länge, men jag har redan upptäckt det härliga med att kunna spela rätt så högt även sent på nätterna utan att störa grannarna (åtminstone inte till den grad att de kommer och ringer på).

    Har suttit här hela veckan och lyssnat på rätt hög volym även nattetid... men går jag ut i köket så låter det på sin höjd som om jag hade en mindre radio skvalandes.

    Perfekt! 😛

  13. Förstår att du avskräcktes av priset. 😆 Är det enbart en top eller combon du är ute efter? Toppen kan du nog hitta begagnat för under 5000 spänn i.a.f. -- om du nu redan har ett kabinett. Här har du lite reviews, på den f.ö.

    Som alternativ så vette fan... jag tyckte den (combon) var alldeles för "ljus" och "brusig" i disten, däremot så var den rena kanalen bland det bästa jag spelat genom... så med det sagt så är det väl en Fender Twin som gäller ifall du vill ha en ren kanal att spela genom (halvdyra, men inte i samma prisklass som F-50:n) -- Fendern har även en rätt fet dist som du borde provspela åtminstone.

    Om det var disten du gillade så vet jag inte riktigt vad man kan tänka sig... 😆 Du får väl ge dig ut på turné igen och kolla om du hittar någon dist som du blir nöjd med; jag har hört mycket gott om Mesas Lonestar, vilken du borde få tag på för typ halva priset av en F-50. Lonestaren skall vara rejält divers i det ljud man kan få ut ur den, samt ha en riktigt bra ren kanal.

    Även Mesas Mark-serie är rätt versatil... kolla hur du gillar III C+ och IV.

    Kan tyvärr inte så mycket om andra märken, så här tar det stopp; och det är hursomhelst svårt att föreslå något... vad man gillar är så personligt och små, små skillnader i frekvensen på disten, hur mycket buzz den avger och i vilket frekvensfång, eller mängden diskant/bas som avges kan få två personer att ge extremt olika omdömen av en förstärkare; själv gillar jag Dual Rectifiern bäst -- i.a.f. just idag. 😛

    Som osiris säger så gör även Line6 riktigt bra och prisvärda grejor - du borde definitvt kolla in deras urval. Mitt förslag är alltså att du ger dig ut och testspelar ännu fler riggar -- och se även till att hålla koll på begagnatmarknaden.

    Kolla även runt på nätet efter reviews, snacka med andra gitarrister. Det är lätt att snöa in på nåt annars som kanske inte alls är bra i längden.

    EDIT: PS - Jag har ingen superkoll på priserna på vad jag föreslagit som substitut... så vad jag skriver kanske inte stämmer; men man får ju ofta vad man betalar för... så... som farbror Barbro sa: Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet; i.a.f. inte efter att du bestämt dig för vad det innebär för dig personligen... det hela är rätt subjektivt i slutändan.

  14. Rock genererat via Reason ?

    Vad tror du Lemmy och grabbarna tycker om det.

    Reason är bra, men till rock ? Där går nog gränsen

    för vad man pallar.

    Bilda ett rockband är nog det bästa sättet.

    😆

    De digitala alternativen tilltalar mer och mer varje dag tycker jag. Hur jag än letar så hittar jag bara 1) idioter, 2) inkompetenta musiker, 3) musiker som inte delar min musiksmak/vision när jag skall försöka sätta ihop ett band.

    Det är helt hopplöst 😆, inte ens ett coverband går att sätta ihop utan att alla i bandet skall tvingas kompromissa på musikval. Det blir inget bra då...

    Nä, gör demos på datorn, spela det man kan... får man ihop nåt vettigt som man tror på så går det ju alltid att hyra in sessionsmusiker att lägga trummorna/de instrument man inte själv spelar senare (gjorde inte Pain nåt liknande förresten?).

  15. Fick syn på en enkel "guide" till de olika frekvensregistren och hur man kan påverka dem med EQ. Kan säkert syfta till ett verktyg att använda tills man börjar förstå alla samband bättre själv, lär sig hemligheterna och hantverket samt utvecklat sina egna preferenser kring det hela (därav trådtiteln). Åtminstone jag kommer nog använda informationen som en "krycka" i mixar framöver tills jag får min "Lidnerska knäpp" i.a.f.

    Dem av er som har erfarenhet i ämnet har förmodligen vissa reservationer och ytterligare tips, så dela gärna med er av dem. 😆

    http://www.songstuff.com/articles.php?selected=53

  16. Jag tycker The Darkness har fått till produktionen på Permission to Land riktigt bra; perfekta gitarrer, trummor, sång och "andning" i låtarna. Synd bara att musiken inte är riktigt min kopp te. 😉

  17. Personligen tycker jag att BÄSTA gitarrsolona oftast inte är dom som är speltekniskt skickligast (Vai, Slentriani, Yngve) och faktiskt inte heller nödvändigtvis dom med bäst känsla - utan snarare beroende på vilken ackordmatta som ligger under, dvs man kan med ganska enkelt solo få till ståpäls i om det är rätt tajming och omständigheter omkring...

    Håller typ med, men kanske ändå inte.

    Känsla + teknik + timing + bakgrund -- e.g. solots kvaliteter i kontext av låten.

    Helst ser jag ju dock alla på samma gång, som typ Randys solo i Mr. Crowley.

  18. Tycker både Nick Menza (ex. Megadeth) och Vinnie-Paul Abbott (ex. Pantera) tillför enormt mycket med sitt trumspel på respektive bands låtar, och ingen av dem är ju heller helt oävna på den tekniska sidan... men mitt svar blir nog ändå Scott Travis (ex. Judas Priest, Racer-X, Hawk). Från mitt perspektiv att se det så står det dock mellan de tre.

    Bland "power drummers" så regerar dock Chris Slade, IMHO.

  19. Blev lite sugen på DFH faktiskt... men i.s.f. inställer sig naturligtvis frågan hurvida man skall spara pengar på DFH 2, eller om man kommer behöva de extra samplingarna i DFH Superior...

    Köper jag Superior så behöver jag mer hårddisk också... 🙂

    Tack för förslagen!!

  20. MB har ett paket med en Cort fenderkopia och en Peavey Rage 15w för 1900:-

    http://www.musikborsen.se/itempg.aspx?id=&artno=148892

    Ett alternativ är väl att hitta en vettig begagnad förstärkare och sedan köpa en nybörjargitarr/begagnad nybörjargitarr. Blir kanske ändå svårt att komma under 1900 spänn dock.

    Börja billigt, bygg ut när intresset och dedikationen cementerats... jag skulle nog välja ett av paketen som de olika butikerna erbjuder.

    EDIT: Kollade lite snabbt på blocket.se och det verkar, som jag trodde, vara svårt att göra bra dealer begagnat. Och garanti/support kan man ju även glömma vid beg. köp (från privatpersoner; men jag har _aldrig_ sett begagnade nybörjarset i någon musikaffär heller, tror inte de tar emot sånna för mellanhandsförsäljning då deras nya grejor är så billiga och ändå ger dem bättre marginal).

  21. Med bundles så är det bara att sortera efter senaste ändringsdatum och bränna alla filer sedan sist. Snabbt, smidigt, enkelt.

    Jag har en 4-500 projekt, en 3-4 tillkommer varje månad och en 20-30 ändras under månadens gång; har ingen lust att manuellt öppna projekt efter projekt och göra dem till bundles.

    Funkar bättre för mig, YMMW.

  22. För att få lite mer liv i mina trummor så har jag börjat inse att en sampler är nog rätt väg att gå... har tidigare kört med en köpt soundfont (Blue Jay Large Ambient I), men är inte riktigt nöjd med varken kicks eller cymbaler. Jag gissar att med rätt samplingar så kan en sampler låta riktigt bra -- frågan är i.s.f. vart jag hittar bra samplingar *innan* jag bestämmer mig för att lägga pengar på Battery 2 eller Kompakt, t.ex.

    Någon som har några förslag? Både gratis och kommersiella förslag mottages -- att de låter bra och är "multisamplade" (en rad olika samplingar på varje puka för dynamik/hårdhet/velocitet (ni fattar)) är allt jag är ute efter.

    Metal/Rock/Thrash är f.ö. vad jag är ute efter.

    EDIT: Den här tråden kanske passar bättre under Pluggar/Instrument förresten. Sorry.

  23. Vet ej hur tillämpbart det är för dig, men jag brukar bara spela upp låten i Sonar, köra Creative Recorder och spela in "What You Hear". Funkar finfint. Förutsätter dock att externa synthar etc. är kopplade till ljudkortets input.

    Brukade också göra så... har dock inte kommit på hur jag smidigast skall lösa detta nu när jag bytt till ett ljudkort som inte har "What you hear" som inspelningsalternativ (E-MU 0404). Jag körde intern midi (soundfonts) tidigare... vet inte riktigt hur jag skall mixa ner dem nu dock. Att byta till en sampler (Battery/Kompakt) löser väl heller ingenting, förutom att man kanske kan få det att låta bättre med en sån möjligen.

×
×
  • Skapa ny...