Jump to content
Annons

Kanelen

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Kanelen

  • Födelsedag 1972-04-13

Om mig

  • Kön
    Man
  1. 😉 Tackar för detta, då hade vi ju rätt allihop 😉 . Det var inte så längesen som man fasade för gitarrer gjorda i Korea, innan dess var det japanska grejjor som var katastrof. Det visade sig dock att det var mer än bra gitarrer där ifrån och många har blivit samlarobjekt. Undrar om man sitter och har samma diskussion ang Kina och Indonesien instrument i framtiden och ångrar att man inte köpte när det var billigt där.
  2. Fråga! Var tillverkas C-1 elite gitarrerna? Den tillhör ju diamond serien och jag hade för mig att delarna till dessa tillverkas i Korea (samma fabrik som Cort) och monteras och justeras i USA. Satt och glappade med några gitarrentusiaster (på puben naturligtvis 😉 )och åsikterna var minst sagt delade då några var bergsäkra på att de helt gjordes i USA och några trodde Indonesien eller något ditåt. Finns det någon på forumet som har stenkoll på detta så hade jag blivit glad.
  3. Det är en djungel med alla fina gitarrer. Jag kollade också på liknande gitarrer + vgs men jag beställde faktiskt precis en Schecter C1 Elite. Jag tycker det känns som om man får mkt gitarr för pengarna där. NU säljer de ju ut en del modeller eftersom 2010-modellerna är på gång. Jag gav 5700:- för min och riktpriset på den är 8995:-. Men Ibanezen och vgs är också fina gitarrer, Hmmm.... jag får hem den vilken dag som helst och har fortfarande beslutsångest haha. Jag skriver vad jag tycker om den när jag fått den.
  4. Haha, hon har en ängels tålamod med mig 😏 . Ok, mensuren, scale 24.75" och 25.5", har jag fått rätt på, Tack DieHard för detta och man lär sig alltid något nytt. Sen blev det ingen av de nämnda gitarrerna utan en Schecter C1 Elite som de säljer ut eftersom de inte finns med i 2010;s modellprogram. Köpte den för 5700:- vilket jag tror är mkt gitarr för pengarna. Lokalhandlaren ville ha fullpris för den men jag nämnde "näthandel" och "Tyskland" i samma mening och då sjönk priset.
  5. Kanelen

    Hallå!

    Ny på forumet, spelar gitarr för skojs skull men vet inte om jag kan kallas för gitarrist:-). Jag tycker det är kul att spela igen och det är huvudsaken eftersom jag inte spelat på väldigt länge. Jag blev ändå förvånad över hur mycket jag kom ihåg. Det jag tycker mest om är att plocka med gamla solo stycken med Randy Rhoads och Jimmy Page, förr hann jag med bättre men just nu känns fingrarna stela som glasspinnar å andra sidan så ger övning färdighet. Jag har massor av frågor eftersom jag glömt mycket om vilka grejjor som man ska ha osv så jag antar att vi ses på forumet. Tjabba!
  6. God afton alla glada! Jag har börjat spela gitarr igen efter många års uppehåll och tänkte skaffa mig en ny elplanka mellan 6000-10000:- (jag har faktiskt fått tillstånd från frugan:-)). Jag har kollat lite extra på Schecters modellprogram och det lutar mest åt något sådant. Det är framförallt tre gitarrer jag fastnat för och alla har passiva mickar (vill ha det). -C1 plus, med designed duncan 102 mickar, listpris 7995:- -C1 Classic, med SD JB sh4 och jazz sh2 mickar, listpris 8995:- -C1 Blackjack, med JB och 59 mickar, listpris 8995:- Nu är det så att jag kan komma över en C1 plus för 4995:- vilket är ett bra pris för den gitarren men egentligen från början var jag helt inställd på classicen eftersom den har "hals genom kropp" splittbara HB;s men hittade även Blackjacken och Plus. Fråga 1;Hur är det egentligen med "limmad" hals (C1 plus och Blackjacken) VS "hals genom kropp". Är något bättre än det andra eller funkar det vilket som? Fråga 2; Det står på C1 classic och Blackjacken står det att de har scale 25,5" och på C1 plus att den har scale 24,75". Vad innebär detta? Fråga 3; Kan det egentligen bli fel med C1 plus med tanke på det priset? Jag vet inget om DD 102 mickarna men dessa går ju att byta ut i värsta fall. Jag är dessutom lite skeptisk mot "vine of life" inlägget på classicens hals , ursnyggt men håller det? Fråga 4; hur funkar det med näthandel, jag har exempelvis inte provat C1 plus men eftersom det är liknande gitarrer ska det inte var några problem. Jag har alltid handlat av lokalhandlaren tidigare men kompisarna köper via nätet eftersom de får bättre grejjor till bättre priser. Lokalhandlaren blir väl sur om man vill ha service på grejjor man köpt någon annanstans :-). Tjatat har jag gjort nu men jag är tacksam om någon vänlig själ ville hjälpa till och reda upp röran. mvh Kanelen
×
×
  • Skapa ny...