Jump to content
Annons

Stesolid

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Anstränger mig så gott det går.
  2. Själva stereo (den jag använde från början) spelar endast kassetter... men när jag använde den med ljudkortet och spelade upp musik via t.ex Spotify så lät det inget vidare:/ Nu använder jag tvns högtalare och det låter mycket bättre.
  3. Tja, igen. Köpte precis en adapter, Deltaco Multimedia-adapter 2xRCA ho till 3,5mm stereo ha. Kostade dryga 10kr. Tvn funkar ju helt klart bättre än de förra högtalarna. Men kommer köpa riktiga högtalare senare som du förslog, men under tiden så duger detta. Tack för hjälpen!
  4. Jo det finns en hel drös med utgångar för RCA-kablar. Vad som helst är ju bättre, men om jag nu blir tvungen att köpa nya högtalare blir det nog något som prisvärt. Funderade över Logitech Z-5500, men det finns väl biligare och kanske bättre alt.. om det nu endast krävs högtalare och inga andra delar..
  5. Högtalarna är dryga 15 år gamla. Jag vet om att de är dåliga och tvns högtalare är ju bra, men kan som sagt inte koppla in den i tvn med de två audiokablrna från ljud kortet.. enda sättet jag kan spela upp ljud från datorn i tvn är genom en enkel audio kabel(ingen av kablarna från ljudkortet passar) som ej är kopplade från ljudkortet utan direkt från Bakpanelen.. den med grön,rosa, blå, svart etc. Fast bakpanelen verkar inte ha någon effekt på ljudkortet och fungerade endast när jag körde me Realtek Audio HD
  6. Ursäkta den otydliga titeln. Det kommer bli en relativt luddigtext är jag rädd. Min kunskap gällande mer eller mindre noll när det gäller ljudkort och dylikt. Ska försöka vara så övertydlig som möjligt. Inledning: Blev nyligen lycklig innehavare av en Access Virus KB (Synth) och EMU-0404(Ljudkort) http://www.soundonsound.com/sos/sep04/images/emu0404.l.jpg. Köpte allt som ett paket. Började med att sätta ljudkortet på plats och ladda ner drivrutiner, efter att jag avinstallerat Realtek Audio HD från datorn. Som var mitt ljudprogram sedan innan. När jag väl startat upp datorn så öppnade jag PatchMixDSP(software) som följde med och tillät Mono och Stereo Input. Efter det så lyckades jag få fram ljud till högtalare eftersom jag hade kopplat från Synthens Out 1 (Mono/L och Phones/R) till ljudkoretet IN-L och IN-R och från ljudkortet OUT-R och OUT-L till stereon. Nu när jag väl kopplat allt, samt MIDI-kablarna så ledes allt ljud till stereon som inte levererade någor vidare kvalitets ljud. Så jag försökte koppla OUT-R och L kablarna till tvn Sharp Aquos LC-42XD1E ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=124922 ). Det gick ingen vidare i och med jag kör HDMI kabel till en av tvns EXT utgångar och det finns ingen som tillåtare både Audio R/L samt HDMI på samma EXT. Den första jag tänkte på efter misslyckandet var ju att köpa ny stereo-anläggning. Vilket jag inte är på pepp på. Skulle Så mina fråger är: Går det att koppla på något annat sätt än med de två kablarna från går från de två honorna (OUT L och R) från ljukortet(som visas på länken) till audio R och L? Om man nu skulle köpa nya högtalare/stereo/osv, har alla Audio R och L honor som man kan koppla in hanarna i? Igen ursäkta övertydligheten. Min kunskap är verkligen noll. Tack på förhand.. fråga gärna om något är oklart..
×
×
  • Skapa ny...