Jump to content
Annons

jonhas1

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej, ska försöka förtydliga. Om jag har gjort en låt, och vi säger att huvudriffet är skapat av 5 olika instrument så kommer, när allting kickar in, dvs baskicken, så kommer kicken hamna i skymundan jäntemot de andra ljuden. Stänger jag av de 5 instrumenten så märker jag en markant skillnad i basstryka hos kicken. Så vid ett eventuellt breakdown där vi säger att baskicken är det enda som är igång under en viss tid, så låter den mäktig och stor, för att sedan, vid droppet sjunka till en nivå så att man knappast hör den. Enklast att förstå är väl att, om jag sparar min låt med baskicken avstängd, öppnar en ny fl studio file och slänger in den sparade mp3:n (eller annat format) och nu lägger på baskicken, så låter den jämt och mäktigt hela låten. Därav känns det som att flera ljud begränsar ett annat!
  2. Hej, Sitter med Fl studio och blir lite ledsen när jag använder två layer och de begränsar varandra. Finns det ett sätt att lösa det?
  3. Okej, jag får, oavsett stämning ett väldigt konstigt ljud på min låga e-sträng. Även om jag stämmer den perfekt innan jag börjar lira så så fort jag trycker på något band på strängen så låter den mycket märkligt, dålig dist och nästa ostämd. Mycket tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...