Jump to content
Annons

besa72

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hörudu här är det jag som ställer frågorna 😉 Jag har ingen aning, det är därför jag frågar. Men jag tror att du har rätt, men jag vill ändå får svar ifrån någon som vet.
  2. Gör vad? Får gearboxens ljudkort att funka samtidigt med Cubase eller att använda Gearboxpluggar i cubase?
  3. Jag har länge använt GuitarPort som jag tror har ändrat namn till GearBox. Tidigare använde jag full duplex drivrutiner och använde mest Reason och ett grymt program som hete SAW, men nu har jag upptäckt alla roliga saker man kan göra med Cubase. Har testat GuitarRig men jag tycker inte att den låter lika bra som min GuitarPort. Nu undrar jag om det finns något sätt att använda GuitarPort i Cubase? Helst som en VST plugin, men även att bara kunna starta igång det och spela in. Jag fattar nämligen inte hur jag gör när jag har mitt ljudkorts ASIO drivrutin vald i Cubase att kunna få igång GuitarPorts ASIO drivrutin samtidigt.
  4. Jag har länge kört med ett Soundblaster Audigy 2 kort och har i nuläget ingen möjlighet att byta så jag undanbeder mig "köp det här istället" kommentarerna. Jag har alltid kört med ASIO Full duplex eftersom jag vill kunna spela och lyssna samtidigt. Nu har jag upptäckt att man kan ha mycket roligt med pluggar om man kör på ASIO Creative, eftersom latencyn med Full duplex blir för lång. Sången kan jag till exempel få reverb på direkt vi VST pluggar om jag klickar i monitorknappen på spåret, men när jag sedan spelat in får jag klicka bort monitorn igen för att höra vad jag spelat in. Men det mest irriterande är att jag hör mig själv "i två" när jag kör direkt med monitorn. Jag hör förmodligen mig själv via line in och sedan hur jag låter i monitorn. En kompis har ett Steinberg CI2 och där finns en ratt där man kan välja om man vill höra input, mix eller "output" (vet inte vad det heter). Nu till frågorna: 1. Vad använder ni andra? Full duplex eller inte duplex. För med full duplex funkar väl inte monitor knappen? 2. Problemet med att jag hör både insignalen och monitorsignalen. Finns det någon inställning som gör att man bara hör monitorsignalen? 3. Om jag vill spela gitarr med dist via ex GuitarRigpluggen och samtidigt sjunga med en vanlig reverbplugg på ett annat spår, vad behöver jag för ljudkort då? Funkar ex ett M-Audio Delta Audiophile 2496? 4. Jag kan välja mellan ASIO Creative, ASIO multimedia och två andra ASIO som heter någon med Soudblaster och några siffror (har det på en annan dator så jag kan inte kolla det just nu). ASIO Creative ger ingen märkbar latency men det gör de andra. Skall jag köra med ASIO Creative, eller skall jag prova något av de andra alternativen och greja med inställningarna för att få det att funka? Det jag tänker här är att kanske några av problemen ovan försvinner om jag väljer en annan drivrutin.
×
×
  • Skapa ny...