Jump to content
Annons

Dodger

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Dodger

  1. Jag tror att Sonar 3 kom omkring 2003 och är alltså snart 15 år gammalt. Det var länge sedan det gick att köpa och någon support för det programmet finns naturligtvis inte längre. Men om du vill börja testa att använda din PC för inspelning och redigering av musik, se mina förslag i inlägg #8 ovan.

    Jo, jag läste dina förslag, men det är bara jag som är lite "envis". Hade ju ljudkortet liggandes oanvänt och tyckte att det var lite synd att kasta bort något som jag aldrig hunnit använda.

    Sen var min tanke mest att kunna spela in lite melodislingor och sånt på mig själv eftersom jag inte kan noter. Alltså inte tänkt använda den för en massa mixning och pålägg mm. Därför kändes det inte så angeläget att köpa ny dator, ljudkort mm. utan tyckte att  det skulle vara praktiskt att kunna använda den gamla dator mm som jag hade ståendes.

    ​Men jag får tydligen ta mig en funderare där.

    Tack för hjälpen i alla fall.

  2. Med stor sannolikhet kör du 32 bitar eftersom du sa att du kunde installera Hercules drivrutiner utan problem. Men om du vill veta säkert så finns det enligt Microsoft två olika metoder att ta reda på det. Expandera noden Windows XP på sidan som öppnas och följ beskrivningen.

    Gjorde ett genombrott idag. Provade att installera programmet i en annan dator och där kom det plötsligt upp att "tiden för testversionen har gått ut" - så tydligen var programmet på skivan bara en testversion och att man sedan måste köpa den?

    Kan man köpa eller ladda ner Sonar3 idag?

  3. Allt beror naturligtvis på vad du tänker använda kortet till. Men XP är riktigt gammalt och jag tror knappt att det finns att köpa en DAW som går att köra under detta OS längre. Annars hade exempelvis gratisprogrammet Tracktion T5 kunnat vara ett alternativ om du bara vill testa att spela in. Det fanns ju drivrutiner för Windows 7 till ditt ljudkort så att köra en nyare DAW under detta OS skulle kunna vara ett alternativ, men då måste du som sagt ha en 32-bitarsversion av detta OS installerad för att kortet ska fungera.

    Nej, om du inte kan får de Sonar 3 att fungera med de prylar du redan har skulle jag i ditt fall frakta både dator och ljudkort till närmaste återvinningsstation. All elektronik har ett bäst-före-datum och jag tror att de är passerade i det här fallet.

    Om du fortfarande vill spela in på datorn så köp ett nytt ljudkort (förslagsvis med USB-anslutning) och koppla till en dator med en 64-bitarsversion av Windows 7, 8 eller 10 installerat. Och gör du det skulle SONAR Home Studio kunna vara ett entry level-alternativ. Själv använder jag SONAR Platinum men den kommer med en prislapp.

    Just my two cents.

    Det står bara "Windows XP Professionsal version 2002", inget om 32 eller 64?

  4. Jag antar att du har senaste drivrutinen från Hercules? Och att du kör en 32-bitarsversion av XP? Hercules har tydligen inga 64 bitars drivrutiner för det kortet.

    Jag har också sett att det kunde vara problem med Windows XP SP3 och Firewire. En del gick tydligen tillbaka till SP2 för att få sina Firewire-kort att åter fungera. Men enligt Hercules ska senaste drivrutin fungera med både XP, Vista och Windows 7 (dock som sagt bara för 32 bitar) så det borde vara historia.

    Hittade ingen skiva med drivrutin i kartongen, så jag hämtade den senaste (2010?) på deras hemsida. Ska kolla det där med 32/64 bitar och sp2/sp3 senare i kväll när jag är hemma.

    Själva drivrutinen för Hercules gick iaf bra att installera och det verkar gå att öppna det "programmet". Men sen var det två program på skivan (sonar3 och ett "test-någonting") men inget av dem verkar gå att installera.

    Om vi nu säger att det inte går att få ordning på det där. Har du något tips på vad jag skulle kunna installera istället för Sonar3? 

  5. "Hittade" ett ouppackat Hercules 16/12FW i gömmorna, som jag köpt för länge sedan och därefter magasinerat. Installerade det på min gamla XP-dator och allt gick bra. I kartongen medföljde en skiva med "Sonar 3 - Producer Edition", men när jag försökte installera den så slutade det hela tiden med att installationen "stött på problem och skulle avslutas".

    Frågan är då vad för program jag istället skulle skaffa som skulle fungera bra i en sån gammal dator?

    Ändamålet är att jag själv ska kunna sitta och ha lite roligt, alltså inget avancerat.

×
×
  • Skapa ny...