Jump to content
Annons

wohlfram

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vågar mig på ett svar tror jag. Kolla en vanlig ljudfil, mp3:a eller nåt, hörs i Windows media player. Gör den det skall det ju gå att få ut signalen till vilken ljudenhet som helst. Digitalt via SPDIF. Analogt via RCA-utgångarna.
  2. Skall jag göra! Tack än en gång.
  3. Sorry, M Audio Delta Control Panel heter deras mjukvarumixer - inget annat. Sitter vid annan dator...
  4. Jo, tack är väl så jag gjort. Har du tips på vilka inställningar man skall ha utan att få rundgång i Cakewalk?
  5. Kan man installera enbart drivisarna till Audiophile utan att få med den komplicerade "Monitor Mixer"? Jag skulle vilja routa audio, ändra latency, etc enbart via Windows, min hårdvarumixer och det sequencerprogram jag använder (i mitt fall Sonar 2.2). Blir så oändligt mycket rörigare med dessutom Audiophiles egen mixer, puh! 😄
  6. Nån som känner till något, enklast tänkbara, noteringsprogram? Skulle vilja snabbt få över en midisnutt till noter.
  7. wohlfram

    Hörselskydd?

    "När både musiker och publik har hörselskydd tycker man ju att nån borde förstå att nåt inte riktigt är som det ska..." Håller med. Helt sjukt!
  8. wohlfram

    Hörselskydd?

    "När det gäller musik är det ju bara patetiskt att peta in barriärer mellan hörselorganen och själva ljudet. Då kan man ju lika gärna stänga av eller gå hem." -Ja, för att slippa livslånga problem med tinnitus och annan risk för hörselskada. Men knappast ett funktionellt råd till den som sysslar med musik. Var uppmärksam på följande varningssignaler: -Ljudexponering (ex musiklyssning) som ger upphov till övergående tinnitus eller "lomhördhet" är ett bevis på att ljudet varit för kraftigt. Nästa gång kan hörselskadan vara permanent och man vet aldrig VEM som drabbas. Detta är högst individuellt (man pratar om "glasöron" och "stenöron"). DÄMPA volymen i första hand eller använd hörselskydd. Kolla www.bellman.se Deras ER-20, runt 200 spänn, ger bättre diskantåtergivning än vanliga gula proppar. Finns någon billighetsvariant på apoteket som många är nöjda med. Bellman Symfoni kräver formgjutning av yttre hörselgång och inre delen av ytteröra och kostade för några år sedan runt 2500:- De kan beställas med 9, 15 eller 25 dB:s dämpningsfilter. Att skydda sig själv från livslångt lidande av tinnitus och kanske hörselnedsättning är inte patetiskt!!
×
×
  • Skapa ny...