Jump to content
Annons

Wlffer

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har en bärbar PC med AMD-processor som fungerar rätt kasst med pro tools 8 LE och Mbox 2 vilket jag börjar tröttna på rätt rejält och är därför på jakt efter en ny dator. Har alldtid ägt PC pga möjligheten till att spela mm men nu börjar jag avväga att faktiskt köpa en Mac då de verkar vara bättre kompatibla med Pro tools. Är det någon som kör PT på PC där det fungerar bra är PC-modeller också av intresse. Men det känns dumt att chansa då jag tänkt köpa datorn för att främst spela in på. Så, har ni några modeller ni vet av erfarenhet som fungerar bra med Pro tools 8? Funderar lite på en Mac Mini med Intel i5, 4GB RAM som denna http://store.apple.com/se/browse/home/shop_mac/family/mac_mini/select men då landar man väl uppemot 10 000 inkl skärm mm. Den billigaste iMac ligger på runt 10 000 på samma sida, kanske är den att föredra isf? Minin kan man iaf stoppa in en extra SSD-disk om man vill. Den kommer visserligen med Lion som ej stöds av PT 8, men då får jag fixa Snow Leopard isf. Klarar man sig kanske på en något äldre iMac, mac mini, macbook etc med Core 2 duo-processor?? Vill helst inte lägga uppemot 10 000 för en ny dator men ibland är det dumt att vara dumsnål. Tack på förhand!
  2. Wlffer

    PC köptips för PT8LE

    Hej, Tänkte sälja min bärbara dator för att den inte fungerar så överdrivet bra med Pro Tools 8 LE och min Mbox2. Det lutar åt en med Intel-processor då min bärbara har AMD Och AMD tydligen inte ska fungera optimalt med PT. Har ni några tips på vad man ska satsa på och vad man ska undvika? Kända fabrikat/modeller som ej fungerar bra med PT? Det fanns väl en kompatibilitets-guide på digidesigns hemsida förut men nu står det knappt något om version 8 vad jag kan hitta. Det lutar just nu åt att köpa lösa delar och bygga själv. Funderar på en Intel i3 processor, 2 hårddiskar (7200RPM), 8GB RAM. Det lär väl fungera betydligt bättre än min Athlon X2 dual core, 4GB RAM, 3GB hårddisk i alla fall. Alla tips är välkomna!
  3. Tack för tipsen. Jag har kollat in deras optimeringsguide men det hjälpte inte speciellt mycket. Prio låter intressant, det ska jag kolla upp! Jag har en AMD Athlon X2 QL-64 2.1ghz, 4GB RAM, 320GB HD och en Mbox 2 och PT8LE Funderar starkt på att sälja min bärbara och köpa en stationär. Hoppas bara man hittar en som inte krånglar med PT.
  4. Tack för svaret. Tror dock inte jag har en e-sata. När jag har ungefär 4-5 audiospår med inspelad gitarr, 2-3 instrumentspår (bas, trummor och ev keys, alla med Xpand2), skickar 3 gitarrspår till en bus och lägger Eleven Free-plugin, samt 1 spår med reverb och/eller delay (som jag skickar alla spår till) så börjar det bli för mycket för datorn. Den avbryter spelningen och tjatar om HWBuffer size (eller vad det nu heter) och allt ljud blir ibland distat. Byter jag dock Buffersize så försvinner disten men återkommer när problemet dyker upp igen. Jag tror att problemet kallas "6085" i PT om jag ej minns fel. Tror ni att det beror på att filerna ligger på samma hårddisk som programmet? Det bör väl kunna klara av fler spår och plugins etc än så? Isf borde det fungera bättre om jag fixar en ny dator med 2st hårddiskar.
  5. Wlffer

    Mbox2 PTLE 8 win7

    Köpte en bärbar dator (PC med win7) + en Mbox2 med Pro tools 8 LE som jag blev rekommenderad av flera. Efter div. krångel med installation mm och långa stunders läsande på digidesigns hemsida och forum insåg jag att det inte bara var att köpa vilken dator som helst för att kunna använda PT korrekt. Ett återkommande problem för mig när jag har många tracks och plugins så får jag "error 6085" om hardware buffersize om jag minns rätt. Enligt forumet så ska man ej använda samma hårddisk för filerna som systemet än installerat på och inte använda en USB-hårddisk vilket är en omöjlighet med min nuvarande dator. Är det någon som har erfarenhet av detta och tror att problemet kommer att försvinna om jag köper en stationär dator med flera hårddiskar? Och vad ska man köpa för dator? Kompatibilitet för Mbox 2 samt PT8 finns ju inte med längre på digis hemsida (vad jag kan se) pga nya version 9. Det är en PC med win 7 jag vill ha iaf. Jag har kikat mycket på digis hemsida och forumet men det är så djävulskt mycket text så man hittar inte direkt det man letar efter. Mycket skit på en gång. Men någon kanske har något tips iaf 😛
  6. Jag fick inte det programmet att fungera, trots att jag prövade att köra det i kompatibilitetsläge för XP. "Referensen (handle) är felaktig" fick jag upp.
  7. Har nyss köpt en laptop och en Mbox2 som jag försöker installera men det går inte. Har inte IE 8 som jag läst inte skall fungera med PT. Följande meddelande kommer när jag startar installationen: "Error Code: -5006 : 0x80070017 Error Information: >SetupNew\setup.cpp (615) PAPP:Pro Tools LE PVENDOR:Digidesign (http://www.digidesign.com) PGUID:409A13BD-5F3E-442B-BA7B-A1E32B2D8927 $14.0.0.162 @Windows Vista Service Pack 2 (6002) IE 7.0.6002.18005" Samma meddelan de fast med Vista service pack 1 kom innan jag uppdaterade. Tänkte om SP1 var problemet men icke. Datorn jag har är en Toshiba Satellite L350D AMD Athlon 64 X2 4GB RAM 320GB HD OS är Vista home premium 32-bit. Har läst på nätet att det ska fungera med PT. Tacksam för all hjälp!
×
×
  • Skapa ny...