Jump to content
Annons

SIRR

Medlem
  • Antal inlägg

    66
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av SIRR

  1. VILKA Sennheiser pratar vi om? Dom har ju en ganska bred produktlinje.. Har själv ett par HD 280 som hållt i ca 6 år (med tejpat huvudband) och ett par HD 650 som det inte är en skråma på efter 1,5 år, ljudmässigt är dom lika bra som vid inköpen. Så nej, inte normalt. Kan vara ett tillverkningsfel, borde vara, för slitage tar ett jävla bra tag om det inte är skitlurar.

  2. Vet inte hur jag ska förklara bättre?

    Analog Out 1/2 ---> Där höjer du Software Returns 1-2 (hörlursuttag 1)

    Analog Out 2/3 ---> Där höjer du Software Returns 1-2 (hörlursuttag 2)

    Vid Settings ---> "Master volume Knob", där kan du välja vad mastern ska styra, antingen alla utgångar eller bara vissa. Väljer du endast 1-2 så styr du hörlursuttagen oberoende av masterknobben på ditt 2626.

    EDIT:

    Kan vara så att din mixer ser lite annorlunda ut än min eftersom du har fler kanaler på ditt interface, men det är fortfarande exakt samma princip som gäller

  3. Kolla "Analog Out 1/2" där har du kanal 7-8 (software returns) det är för hörlursuttag 1, "Analog 3/4" kanal 7-8 är för hörlursuttag 2, dra upp dom på max bara så ska det nog lösa sig

    EDIT:

    Du kan också välja på "Settings" vad Master volume control ska styra, väljer du Analog 1/2 så reglerar du hörlursuttagen separat

  4. Jag tror att det är den mest prisvärda kontroller du kan köpa till ändamålet, men mycket hänger på din egen upplevelse.

    Maschine är ingen kontroller, det är en beat-station och en sampler. Maschine är ett instrument, du kan smacka fram allt från enkla drumloopar till hela produktioner.

    Till LasseBasse, fråga dig själv vad du behöver. Hur jobbar du? Är du beatmaker så är Maschine definitivt ett bra köp. I.o.m version 1.6 kan man även nu använda/styra tredjeparts-plugins/instrument genom Maschine, vilket gör den ännu mer användbar. Jag skulle föreslå att du går och testar den i nån musikaffär som Pikzel också sa, så får du ganska snabbt reda på om det är din typ av grej eller inte.

    Maschine är en otrolig produkt, med det sagt behöver det inte betyda att alla älskar att anväda den, det är som allt annat, vad som passar och vad du arbetar bäst med. Personligen gillar jag Maschine för att den tar dig utanför skärmen och man kan sitta och banka fram allt ifrån små ideér till fullskaliga produktioner.

  5. Starta Logic

    Starta Reason, välj instrument

    Skapa en midikanal i Logic

    Gå in i Reason och koppla från Output på den modul du använder till Output på Hardware Interface i Reason (L&R, 3-4. 5-6 osv)

    Tillbaka till Logic, skapa en auxkanal, som Input väljer du Reason ---> dom kanaler du valt som Output genom Reason

    Öppna Library i Logic och välj instrumentet i Reason-menyn

    Gå in i Audio Pref i Logic och välj "Live Mode" på "Re-Wire Behavior" när du spelar in, detta för att det ska bli minimal latency vid inspelning

    Glöm inte att avmarkera instrumentet i Reason, annars får du fasproblem (så att inte både Logic och Reason spelar upp samma ljud samtidigt)

    Har du gjort såhär så ska det funka, annars kan det vara ett drivrutinsproblem med ljudkortet eller något.. Svårt att säga, såg att du inte fick Reason i slavemode, låter konstigt..?

    EDIT:

    Såg att du kör Reason 2.5 och Logic 8, har du kollat att det verkligen ska funka? Väldigt gammal version av Reason du kör.

  6. Jag skulle rekommendera pluggar från Softube (svenskt företag). Dom gör skitbra grejjor, inte jättebilliga (läs ganska dyra) men ack så bra mjukvara för pengarna. Beror ju helt på vad du behöver. Är du ute efter att få mycket för pengarna skulle jag nog glömma Waves. Förutom ovan nämda företag så har IK Multimedia ett paket som heter T-Racks Deluxe. Innehåller ett par shyssta kompressorer, EQ's, limiters, meters m.m. Valuta för pengarna får du där iallafall. Vill du spendera lite skulle jag som sagt rekommendera softubes prylar.. Val av Plug-ins är det ju inte brist på direkt i dagsläget, tänkt först på vad du behöver sen kan du börja sortera i djungeln.. Du kan ju alltid ladda hem demos innan du bestämmer dig också, kan vara väl värt att tänka på.

    Jo, Nomad Factory har jävligt shyssta pluggar också, dom säljer bundles och separata paket.

  7. Kan ju inte svära på att det inte skule kunna finnas någon engelsk mixerbordstillverkare som väljer namnet flip på phaseknappen förstås.... Vilken mixer gäller det?

    Det är precis som du sa. Flip (eller REV eller liknande på andra bord) byter plats på mic/channelfader - monitor/line. Phase har inte med det att göra utan är som sagt en fasvändare.

  8. ?

    Nu har jag inte använt denna kompressor men det du beskriver brukat kallas "makeup gain". "Gain reduction" betyder just "gain reduction", d v s hur mycket kompressorn jobbar.

    Nej asså du har rätt, blev lite fel förklarat. Ja, gain reduction påverkas av thresholden, ju lägre thresh ju mer gainreduction.

    Menade på att hitta den kompressionen han vill åt, och sedan öka på make-up gain för att komma till den nivå han vill, sen får man ju

    ofta tweka igen efter det.

  9. Hej!

    Sitter med kompressorn Stillwell Bombardier och skruvar och känner att jag inte riktigt vet vad jag håller på med.

    Kompressorn har ett särskilt reglage för Gain reduction Range, och jag förstår inte vad som menas.

    För mig så är gain reduction den gain som man reducerar genom att öka Threshold och Ratio.

    så varför en extra parameter för det?

    När jag drar på den parametern så låter det som att det är en limiter som bara klipper transienter vid en viss db, fast den effekten kan man ju få genom att bara välja en riktigt hög ratio som tex 20.00:1 eller??

    Ja, jag vill egentligen bar begripa vad jag håller på med, den känns enklare så.

    Tack på förhand!

    Gain reduction finns där eftersom när du komprimerar materialet, dvs trycker ihop dynamiken, så minskar ju också amplituden. Då kan du öka den igen med Gain reduction så att du kommer upp på den nivån där du vill ligga. Och ja, det smäller på rätt bra när du ökar, speciellt den kompressorn du använder som främst är till för t.ex busskompression. Öka lite försiktigare på GR och ratta vidare med ratio och threshold för att hamna där du vill, alternativt kan du ju pröva en annan kompressor?

  10. Jag har en fråga angående hörlurar och ohm.

    Ska köpa ett par Sennheiser hd25 men har fastnat lite på en grej. Det är i princip samma hörlur bara att den ena har 70ohm och den andra har 600ohm.

    Vad är skillnaden? kan jag sätta i ett par hörlurar med 600ohm i t.ex min bärbara dator eller en DJM 800 mixer?

    Vad gör 600ohm bättre än 70ohm eller tvärtom?

    SENNHEISER HD-25-13- II

    Sennheiser HD-25-13 II - closed-back dynamic headphones, 600ohms impedance, 120dB pressure level, frequency response: 16Hz-22kHz, 300cm cable with 3.5mm stereo jack and 6.3mm adapter. Includes velour ear pads and bag. Weight: 140g.

    SENNHEISER HD-25-1 II

    Sennheiser HD-25-1 II professional dynamic headphones - closed back, 70 Ohm, 120dB, 16Hz-22KHz (-3dB), 150cm cable with 3.5mm stereo L jack and 6.3mm adaptor, velour earpads and bag. Weight: 140g

    Sennheiser hd25-1 vs. hd25-13

    600 Ohm's lurarna kommer att vara mer segdrivna och kräva ordentlig förstärkning, om du ska plugga in dom i din laptop skulle jag satsa på 70 Ohm's lurarna. Har själv ett par lurar so m är på 300 Ohm och mitt interface pallade knappt förstärka dom från hörlursutgången, köpte då en separat monitorkontroll/hörlursförstärkare. Så, ju högre Ohm desto mer förstärkning krävs för att lurarna ska låta optimalt.

  11. Hejsan allihopa! har detta jätte fel och har haft det enda sen jag bytte ljudkort och bytte tillbaka till det gamla. det gamla har funkat innan jag bytte, vilket är soundblaster live 24bit.

    Mitt problem är att, jag har aldrig kunna spela instrument, t.ex gitarr direkt inkopplat i datorn UTAN ett musikprogram i detta fall FL studio. men nu kan jag det, och så fort jag spelar in i FL Studio så spelar den in på dubbla kanaler, och jag hör dubbelt också. om ni förstår vad jag menar. hur kan jag åtgärda detta? hoppas någon förstår min ganska dåliga förklaring, hoppas jag verkligen får hjälp, funderar starkt på att köpa ett usb ljudkort, men varför, det har ju funkat innan så //Timmy

    Väldigt tack för svar!

    Kan ju vara så att du spelar in "monitor" och själva in-signalen samtidigt. Alltså att du spelar in direktsignalen och monitorsignalen, därav att det blir dubbelt. Länge sen jag satt på PC men har för mig att man kan kryssa i "What you hear" i ljudpanelen, alltså att den spelar in det ljudet som spelas upp helt enkelt. Kolla inställningarna för ljud och titta på vilket som är ikryssat som ljud in. Inte helt säker på om detta löser ditt problem men du kan ju pröva.

  12. Tjenare..

    Ok, finns nåt jag verkligen stör mig på, och det är att jag verkligen aldrig får ihop detta med stage gaining. Hör ju hela tiden om hur jäkla viktigt det är att man inte spelar in för hot och att man ska hålla sin inom vissa ramar osv. db hit och uv dit.

    Allt detta för att när man mixar helt ITB så ska pluggarna låta jävligt mycket bättre osv.

    Hur hårt lirar ni in? Försöker ni ha insignalen på typ -6db i cubase? När man lirar VST instrument då, gaina inne i Vst programmet tills man har ca -6db ut?

    Blir snurrig då jag verkligen aldrig fattat detta =P

    //Bass

    Så länge inte masterkanalen distar är du relativt safe. Generellt ska väl din mix ligga på runt -3, - 4 dB när du mixat klart, så att du har lite headroom när du mastrar. Om en kanal distar är inte det hela världen så länge inte mastern gör det, that's a no no.. Pluggar reagerar "sämre" om dom distar efter som dom inte jobbar som dom ska då, detta kan påverka kvalitén på hur pluggen jobbar, bara att hålla koll på input/output i pluggen du använder så att den inte slår över. Finns väl ingen generell -dB nivå att hålla när du spelar in audio, beror väl på från tillfälle till tillfälle men dist vid inspelning vill du ju inte ha, så länge du får in en stark, dynamisk signal så kan du ju alltid justera nivå senare och använda kompressorer etc.

    Efter ett tag när du jobbat lär du dig hur du ska sätta nivåerna på det du jobbar med, för svag signal är ju inte heller optimalt eftersom om du sedan höjer så för du mer brus etc. Öva, öva, öva är väl det rådet man kan ge, och läs på om mixning/mastering.

  13. ...känner mig som bambi på hal is :-).

    börjar med att försöka installera ett par vst instrument men blir inte klok på hur "det funkar" i os x (snow l). cubase vill nämligen inte hitta mina installerade instrument, och jag är övertygad om att det beror på mig...:-) problemet är att jag inte riktigt kan felsöka, jag vet inte var instrumenten skall hamna för att cubase ska hitta dem. i windows var det bara att flytta .dll till vstplugin-mappen men i os x är jag lost...:-)

    (jag har givetvis betalat för produkterna och följer installationsanvisningarna. hittar heller inga vettiga ledtrådar i manualerna.)

    nån som kan förbarma sig över mig och hålla en liten kort utbildning i ämnet..:-)

    thanks...

    Har du installerat dom rätt ska dom ligga i "Macintosh HD" ---> "Bibliotek" ---> "Audio" ---> "Plug-ins" ---> "VST"

  14. Vad är skillnaden mellan Pro tools LE & Pro tools M-Powered och vad är begränsningarna ?

    Ska man köra LE Med M Box eller M-Powered med M-Audio Profire 610 och vilka av ljudkorten låter bättre och vilket av ljud korten har bättre preamps eller vad det kallas... 😱

    Skillnaden är att LE inte har automatisk delay kompensation, vilket alla HD-system har. Det är väl den största skillnaden. Detta kan kringås med vissa pluggar t.ex Mellowmuse ATA (även med denna plugg är det ett meck att hålla på med, tycker jag). Utöver detta kommer LE med färre pluggar etc. Profire 610 är ett betydligt bättre interface än de kort som finns i M-Box serien, pre-ampsen är bättre, bättre stereobild, fler in/utgångar m.m. Har ett 610 själv, stabilt, bra drivrutiner, du kan som sagt köra både Pro Tools (M-Powered) och Logic. Skillnaden mellan LE & M-Powered är ingen alls förutom då hårdvarukravet.

×
×
  • Skapa ny...