Jump to content
Annons

SIRR

Medlem
  • Antal inlägg

    66
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om SIRR

  • Födelsedag 1984-02-07

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    music, music production/engineering

Min musik online

  1. VILKA Sennheiser pratar vi om? Dom har ju en ganska bred produktlinje.. Har själv ett par HD 280 som hållt i ca 6 år (med tejpat huvudband) och ett par HD 650 som det inte är en skråma på efter 1,5 år, ljudmässigt är dom lika bra som vid inköpen. Så nej, inte normalt. Kan vara ett tillverkningsfel, borde vara, för slitage tar ett jävla bra tag om det inte är skitlurar.
  2. SIRR

    Subb plugar

    Rob Papen Sub Boom Bass Sub Boom Bass
  3. Vet inte hur jag ska förklara bättre? Analog Out 1/2 ---> Där höjer du Software Returns 1-2 (hörlursuttag 1) Analog Out 2/3 ---> Där höjer du Software Returns 1-2 (hörlursuttag 2) Vid Settings ---> "Master volume Knob", där kan du välja vad mastern ska styra, antingen alla utgångar eller bara vissa. Väljer du endast 1-2 så styr du hörlursuttagen oberoende av masterknobben på ditt 2626. EDIT: Kan vara så att din mixer ser lite annorlunda ut än min eftersom du har fler kanaler på ditt interface, men det är fortfarande exakt samma princip som gäller
  4. Kolla "Analog Out 1/2" där har du kanal 7-8 (software returns) det är för hörlursuttag 1, "Analog 3/4" kanal 7-8 är för hörlursuttag 2, dra upp dom på max bara så ska det nog lösa sig EDIT: Du kan också välja på "Settings" vad Master volume control ska styra, väljer du Analog 1/2 så reglerar du hörlursuttagen separat
  5. Öppna Profire-mixern (mjukvaran) och kolla att utgången för hörlurarna har volym, ganska säker på att det är det som är problemet..
  6. Maschine är ingen kontroller, det är en beat-station och en sampler. Maschine är ett instrument, du kan smacka fram allt från enkla drumloopar till hela produktioner. Till LasseBasse, fråga dig själv vad du behöver. Hur jobbar du? Är du beatmaker så är Maschine definitivt ett bra köp. I.o.m version 1.6 kan man även nu använda/styra tredjeparts-plugins/instrument genom Maschine, vilket gör den ännu mer användbar. Jag skulle föreslå att du går och testar den i nån musikaffär som Pikzel också sa, så får du ganska snabbt reda på om det är din typ av grej eller inte. Maschine är en otrolig produkt, med det sagt behöver det inte betyda att alla älskar att anväda den, det är som allt annat, vad som passar och vad du arbetar bäst med. Personligen gillar jag Maschine för att den tar dig utanför skärmen och man kan sitta och banka fram allt ifrån små ideér till fullskaliga produktioner.
  7. Hittade det här, det är nog det som är problemet, att Reason 2.5 som sagt inte är kompatibelt med det OS du kör. Reson 2.5 Rewire and Logic
  8. Starta Logic Starta Reason, välj instrument Skapa en midikanal i Logic Gå in i Reason och koppla från Output på den modul du använder till Output på Hardware Interface i Reason (L&R, 3-4. 5-6 osv) Tillbaka till Logic, skapa en auxkanal, som Input väljer du Reason ---> dom kanaler du valt som Output genom Reason Öppna Library i Logic och välj instrumentet i Reason-menyn Gå in i Audio Pref i Logic och välj "Live Mode" på "Re-Wire Behavior" när du spelar in, detta för att det ska bli minimal latency vid inspelning Glöm inte att avmarkera instrumentet i Reason, annars får du fasproblem (så att inte både Logic och Reason spelar upp samma ljud samtidigt) Har du gjort såhär så ska det funka, annars kan det vara ett drivrutinsproblem med ljudkortet eller något.. Svårt att säga, såg att du inte fick Reason i slavemode, låter konstigt..? EDIT: Såg att du kör Reason 2.5 och Logic 8, har du kollat att det verkligen ska funka? Väldigt gammal version av Reason du kör.
  9. Foxy Brown, il Na Na Foxy Brown - The Chase, il Na Na 🥰 Bästa kvinnliga rapparen/skivan. Period. Skit i luffarna folk har föreslagit hittills.
  10. Grattis. Tror du ställde årets bästa fråga med den här, precis innan 2010 var slut! 😆
  11. SIRR

    Waves plugin

    Jag skulle rekommendera pluggar från Softube (svenskt företag). Dom gör skitbra grejjor, inte jättebilliga (läs ganska dyra) men ack så bra mjukvara för pengarna. Beror ju helt på vad du behöver. Är du ute efter att få mycket för pengarna skulle jag nog glömma Waves. Förutom ovan nämda företag så har IK Multimedia ett paket som heter T-Racks Deluxe. Innehåller ett par shyssta kompressorer, EQ's, limiters, meters m.m. Valuta för pengarna får du där iallafall. Vill du spendera lite skulle jag som sagt rekommendera softubes prylar.. Val av Plug-ins är det ju inte brist på direkt i dagsläget, tänkt först på vad du behöver sen kan du börja sortera i djungeln.. Du kan ju alltid ladda hem demos innan du bestämmer dig också, kan vara väl värt att tänka på. Jo, Nomad Factory har jävligt shyssta pluggar också, dom säljer bundles och separata paket.
  12. Det är precis som du sa. Flip (eller REV eller liknande på andra bord) byter plats på mic/channelfader - monitor/line. Phase har inte med det att göra utan är som sagt en fasvändare.
  13. Kolla att du har dom senaste drivrutinerna för ditt ljudkort och att dom finns till det OS:et du kör.
  14. Haha det roliga är att jag har slutprov (går ljudutbildning) om en vecka. Har suttit och pluggat hela dagen. Efter pluggandet rullade jag en sp**ff för att ta det lite lugnt, surfar in på studio forum och svarar fel när man ska hjälpa nån haha, dont smoke kids.. Verkar ju lovande inför provet 😄🤪
×
×
  • Skapa ny...