Jump to content
Annons

Rubberwarrior

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. ACE har spelning på Strand i januari och söker efter en basist. Om du har samma musikaliska preferenser som vi kanske det kan bli något. Radar upp lite referenser men utelämnar de mest självklara, som nog framgår av listan: Pavement The Band Sonic Youth John Frusciante J.J Cale Velvet Underground George Harrison Jethro Tull Leon Russell The Libertines Little Feat MC5 Nick Drake Spiritualized Stealers Wheel Det är spretigt men det är vår musik också. Gå in och lyssna på vår hemsida, Playing With Dolls är det vi arbetar med nu: www.acearchives.net db
  2. Hej igen Lägger upp lite bilder på fönstret. Risiga, risiga bilder men ni ser förhoppningsvis vad det föreställer. Jag är riktigt sugen på att hitta ett glas snabbt nu så att jag kan sätta igång och grotta ner mig i era ritningar. Om det kan vara till någon hjälp för andra så hittade jag ett ställe där man kan håva in offerter. http://www.glasmastarelistan.se/
  3. Tack för ritningarna, lägger till dem i mitt instruktionsbibliotek.... Ljudisolerings värde, är det samma sak som RW-värde? I och med att det är en källar lokal så är ju väggarna väldigt grova men jag vet inte hur tjocka de själva ljudisolerade väggarna är. Ska mäta nästa gång jag är där. Jag kollar glas och glaspriser nu i första hand så for jag sätta mig in i fogarna och själva monteringen av fönstret efter det. Jag fortsätter att säga tack...
  4. Du menar vanligt lamellglas istället för de två speciella märkena? Tack för att du tar dig tid. Jag lägger upp en bild när jag kan komma dit igen, antagligen tisdag.
  5. Tack för snabba svar och ledsen för mitt sena. Det är ett flytande rum och riktigt proffsigt gjort så själva lokalen är det inget problem med. Vet inte varför de inte ljudisolerade fönstret, de kanske hade en annan lösning då eller så tog pengarna slut.... Jag har hittat många väldigt detaljerade guider om hur man monterar fönstret och hur de ska placeras. Det jag undrar är egentligen vilken sorts glas jag ska satsa på eftersom det finns så många olika märken och även vilken tjocklek som behövs. Jag har dels fått pris från Samglas: Stadip Silence 8mm kostar 2275 ink moms (specialglas med speciallamell) . Dämpar 37 db 6mm kostar 1820 ink moms. Dämpar 33 db 4mm kostar 678 ink moms (vanligt glas). Dämpar 29 db Och från N.P Ringström AB: Stratophone 8,7 mm kostar 2000 ink moms Frågan är om de är likvärdiga i kvalitet trots skillnad i pris. 1600. Att bygga igen det hade varit skönt men är inget alternativ eftersom vi vill komma åt det lilla ljus som finns.
  6. Jag ska hyra in mig i en lokal i Stockholm där förra ägaren byggt en mycket bra studio. Den har allt förutom ett ljudisolerat fönster mot en trafikerad väg precis utanför. Har letat bland alla trådar här men endast hittat tips på kontrollrumsfönster. Trafikbuller ligger ju på cirka 80 dB och det är väl framförallt lågfrevensen man är intresserad av att få bort. Jag har läst mig till att man borde ha två glas, ett som är på 10 mm och ett något tunnare, och vinkla det tunnare lite. Det sitter ett vanligt fönsterglas i redan som dämpar lite och det är stort avstånd mellan fönster och vägg som det brukar vara i källarlokaler. Frågan är nu vilken sorts glas man ska använda och var man kan hitta det till ett någorlunda överkomligt pris. Ska man vända sig till en stor glasfirma eller kan man få bra glas hos ett litet glasmästeri? Har läst om Stadip Silence, Stratophone och Optiphon men alla verkar rekommendera olika märken. Någon som har erfarenhet eller kan mycket om detta? Tack, tack, tack på förhand
  7. Ok, sången kommer inte att läggas om och det är egentligen på vissa partier som den sticker iväg lite. Har inte mycket tid just nu men jag ska testa era förslag noga.
  8. Polyperna stannar. Sången är är helt ok inspelad med en SM 58:a, dock för länge sedan och därav med sämre mikteknik. Det är inget allvarligt missljud, jag vill bara hitta hur man dämpar diskanten på bästa sätt.
  9. Har spelat in en låt en, för sången, hög tonart och fått ett något nasalt sångljud. Några speciella frekvenser i EQ:n som man ska titta närmare på eller något annat trick? Använder Logic Express.
  10. Såg inte ditt svar. Fan vad smart, skönt att det finns andra som tänker. Tack
  11. Sorry om jag var otydlig i mitt svar. Man kanske vill ha minst sex band för hög- och lågpassfilter också. Eller har du separata filter och EQn efter?
  12. Ja, jag såg den förut men undrar om man inte behöver lite fler inställningsalternativ. Ungefär som den här "Blue Cat's Parametr'EQ, 7 bands parametric equalizer".
  13. Frågor om Eq-pluggar har nog ställts alltför många men jag hittar ingen gratis Au Parametric Eq som verkar lättarbetad visuellt. Jag jobbar fortfarande i GarageBand, vilket ju inte tar emot VST-pluggar. Eller finns det någon gratis konverterare? Kan som ni förstår inte lägga mer pengar på detta projekt.
×
×
  • Skapa ny...