Jump to content
Annons

daved

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ingen förändring hittils. Jag har installerat den senaste firmwareuppdateringen. Jag använder mig av ett par Sennheiser HD 212Pro. Har tyvärr inga TRS->RCA-kablar men börjar bli beredd att skaffa för felsökningens skull. När jag använder Saffire som default ljudkort och spelar upp musik har jag inga problem. Jag får bara bruset när jag lyssnar på vad som kommer in i ljudkortet, dvs ändrar input mix, eller sätter på monitoring/record enable i Logic. Av detta drar jag slutsatsen att det inte kan ha med hörlurarna att göra. Att koppla in strömadaptorn ger ingen effekt, möjligen lägger det till ett svagt brummande ljud - altså har jag den inte inkopplad. Det känns som om att signalen från min mic behöver bli starkare. I så fall skulle jag kunna hålla gain-reglaget nere och slippa bruset?
  2. Tack för alla svar. Dock, som jag sagt så uppstår det här bruset inte någon stans mellan ljudkortet och microfonen. Denna slutsatsen drar jag eftersom ljudkortet inte har *någonting* inkopplat och jag hör bruset ändå. 🙂 Altså; jag har mitt Saffire LE inkopplat via 6-pins firewire till min MacBook pro. Mina hörlurar är inkopplade till Saffire LE och bruset uppstår. Någon som vet vad detta kan bero på? Detta är vad jag har försökt med hittils -utan resultat: Koppla bort strömadaptorn. Dra ut strömmen till all närliggande elektricitet. Flyttat plats i hopp om att det ska vara elektriska störningar på den plats jag sitter. Stänga av det trådlösa nätverket 🙂 Ändra inställningar i Saffire Control. Jag förstår verkligen inte vad det kan vara 🙁
  3. Att man hör brus i hörlurar för att de helt enkelt sitter närmare öronen är jag också medveten om. Men det jag pratar om här är ett väldigt högt brus i förhållande till vad jag hör genom min mic. Och som sagt, att jag även hör samma brus när micen är helt urkopplad.
  4. Dämpsatsen (-10 dB) är inte påslagen och jag använder Logic Pro. Lyssnar genom hörlurar, och har ingen mixer.
  5. Tack för svar! Problemed kan inte ligga i micen eftersom bruset finns där även när den är urkopplad. Jag har altså inte något inkopplat till mitt Saffire LE, men ändå finns bruset där när jag skjuter reglaget till input mix i Saffire LE Control. Att det är ett hårdvarufel är inte alls troligt eftersom jag just just bytt ljudkortet och fick ett sprillans nytt idag med samma problem :-)
  6. Hej! Jag har precis köpt in ett Focusrite Saffire LE samt en JJLabs BMC2 mic. Har köpt detta på rekommendation av en kompis som har haft samma utrustning. Tyvärr har jag problem, och kan inte på egen hand fundera ut vad det kan röra sig om. :-( Mina problem: Ljudkortet ger ifrån sig ett brus även när microfonen är urkopplad. Jag måste sätta gain på max på ljudkortet för att ljudnivån ska bli någorluna okej. Detta för bruset till en nivå jag inte kan spela in med. Jag sitter med en MacBook 2.4ghz Är det någon som vet hur jag kan få bort bruset? Enligt min kompis har det inte varit så för honnom, och han använde också en MacBook. Tacksam för svar :-)
×
×
  • Skapa ny...