Jump to content
Annons

Shady

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Efter att ha läst detta förstår jag nu att det inte fungerar: http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?p=904855&sid=e48bf9059357b15056b6cb56992a9da1 Kan någon hjälpa mig med hur jag ska göra om dessa till waveljud på enklast sätt?
  2. Har gjort en låt och använt två ljud som jag hittade i "Loop Browser" under media. Jag vill nu spara mitt projekt i en mapp och flytta till en annan dator men ljudfilerna ifrån "Loop Browser" kan jag inte hitta. Hur ska jag gå tillväga för att få med dessa ljud?
  3. Jag löste det nu! Primary Time Display var inställd på "Bars+Beats" ist för "Seconds". Tror jag behöver kaffe och en cigg på det här, HAHAHAHA! Suttit ett bra tag och inte fattat ett skit...
  4. Jag går in på Audio Mixdown, och ska mixa ner låten till en audiofil. Låten är ca 72 sek lång! När jag är klar och ska lyssna på låten är den i princip dubbelt så lång. Känns som att jag råkat trycka fel på någon inställning... Kan någon hjälpa mig?
  5. Tryckte på "Monitor" nu och det fungerar 🙂 !
  6. Jag har testat att spela in nu och det fungerar men jag hör inget ljud medans jag spelar :/
  7. Jag har valt ingången "Instrument" på mina ljudkortsinställningar (inte i Cubase alltså) och jag får ljud när jag kör med programmen i "Stand Alone". Hur väljer jag rätt inställningar i Cubase? Ska jag använda ljudkortets ASIO som heter UX2 eller köra på Guitar Rigs ASIO? Jag har alltså ett Line6 Pod Studio UX2 som ljudkort. Jag har något i Cubase under Devices som heter "VST System Link" ska jag pilla runt lite där?
  8. Shady

    Guitar Rig 4 I Cubase?

    Hur får jag Guitar Rig 4 att fungera i Cubase 5? Jag hittar den när jag väljer "Add FX Channel Track" ...VST:n poppar upp och jag kan göra inställningar men jag får inget ljud, jag får däremot ljud när jag kör programmet som "Stand Alone". Jag har försökt pilla med inställningar men får det inte att fungera. Har även försökt att få mitt gamla Pod Farm att fungera tillsammans med Cubase 5 men det fungerar inte heller. Jag undrar också hur jag får min mikrofon att fungera i Cubase 5 och då att jag hör mig själv samtidigt som jag spelar in! Är helt ny på detta så var inte elaka (; Hjälp mig!? Någon? 🙂
  9. Löste problemet. Logitech Webcammen som satte käppar i hjulet!
  10. Har ett Miditech i2 61 som är en midi-klaviatur. Har igår fått den att fungera genom att bara plugga in den via USB-porten och sedan har den hittats och känts igen av operativsystemen. Testade på 2 olika datorer igår, min bärbara med Windows Xp och min mors dator som har Windows Vista. Idag försöker jag få igång den på min stationära dator men när jag kollar i mitt musikprogram REAPER finns den inte med i listan. Varför hittar jag den inte? Har ej testat med något annat musikprogram än...
  11. Jag har en volymkontroll på framsidan. Har testat att köra via Phones och det fungerar bra. Har dock fått råd om att detta möjligtvis kan skada ljudkortet så jag kommer att göra som Limpan tipsade om och koppla via analog outs på ljudkortet till förstärkaren, och sedan från förstärkaren vidare ut till mina högtalare! Ska bara få tag på en liten sladd så är jag good to go 🙂 tack för alla era svar!
  12. Om jag kopplar som du tipsat om sist, kommer jag att reglera högtalarnas ljudvolym med ratten på min hörlursförstärkare då isf?
  13. Det går inte att koppla den ifrån "Phones" uttaget på mitt ljudkort med en kabel? T ex denna: http://www.kabelgiganten.se/artiklar.asp?id=2162 Jag har köpt en hörlursförstärkare för att få ut mer prestanda ur mina hörlurar. Vet ej om det var ett onödigt köp? Jag upplever att ludet är tämligen lågt ibland, och Toneportens inbyggda förstärkare ger jag inte mycket för. Har ett par Beyerdynamics DT 770 Pro hörlurar på 250 OHM om det är relevant. Har provat att köra in ett par Koss Porta Pro och får upp ett högre ljud i dom än i mina DT 770 Pro, så därför köpte jag hörlursförstärkaren. Det kanske var ett ogenomtänkt köp, eftersom det nu verkar vara problem med att koppla in skiten 🙁 Tack för era svar förresten! Keep them coming 😄 vi måste kunna lösa det här!
  14. Har ett ljudkort som heter Line6 Toneport UX2 Det har dessa uttag: http://uk.line6.com/podstudioux2/images/ux2_specs.jpg Har köpt en hörlursförstärkare som heter Pro-Ject Head Box II Det har dessa uttag: http://www.noteworthyaudio.co.uk/project_h...x_mkii_rear.jpg Hur kopplar jag det till mitt ljudkort för att få det att fungera? Har läst manualen men förstår verkligen inget... Vilka sladdar behöver jag? Kan förövrigt tillägga att jag har kopplat in 2 högtalare till mitt ljudkort via "Analog Outs" på ljudkortet! Ska min förstärkare kopplas via Phones-uttaget möjligtvis?
  15. Fick inte med någon manual, och har inte haft tid att leta fram någon på nätet än. (annars hade jag läst manualen, tro mig)
×
×
  • Skapa ny...