Jump to content
Annons

Siiiv

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Siiiv

  • Födelsedag 1986-03-16

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm

Socialt

  • Skype
    dj_circus@hotmail.com
  1. Skulle vilja ha lite hjälp angående köp av begagnad dator. Just nu ligger jag i lumpen och slösar bort ca 14 timmar nästan varje helg på tågresor, detta vore ju ett ypperligt tillfälle att göra lite låtskisser på, om man hade haft en bärbar dator vill säga. Problemet är att jag endast vet hur man använder en dator inte ett smack om hur mycket minne som behövs och hur bra processor som behövs därför skulle jag vilja ha lite experthjälp. Problem nummer två är att jag har mycket ansträngd budget vilket gör att jag vill ha det så billigt som det absolut går! Jag hade tänkt ha den till att skissa låtar på, alltså ingen inspelning och det är inte nödvändigt att kunna mixa på den heller. Gör mest hip hop beats och dylikt så jag använder samplingar och mjukvarusynthar för fullt. Hade tänkt använda programmen Cubase SX2, Reason 2.5 (kanske) och Soundfourge 7.0. Tack på förhand
  2. Bra, det var det jag misstänkte, att de bara ville lura in mig på macvillovägar Tack för hjälpen. Är kortet något att ha då?
  3. Hade tänkt att lägga vantarna på ett M-Audio Firewire Solo när jag av en händelse råkade komma in på den här sidan där det står att kortet"Fungerar med GarageBand, Logic Express och Logic Pro." Apple store Så nu är frågan, då jag använder Cubase och Reason kommer kortet att fungera med de programmen?
  4. Tackar för välkomnandet och för hjälpen. Tyvär så är jag inte så säker på att det är SDII-filer, Audacity kunde inte heller öppna filerna. Jag såg även att Cubase antagligen kan öppna SDII-filer så jag skulle tro att det är något annat format på filerna, någon som har något förslag på vad det kan vara?
  5. Det var på mac tror att det var någon gratisversion dessutom....
  6. Var i skolan och spelade in lite rap, som jag sedan hade tänkt att mixa hemma, problemet är det att i skolan så spelade jag in i pro tools och hemma har jag cubase SX2 och sound forge 7. När inspelningen var färdig så brände jag och min lärare ut allt på skiva så att jag skulle kunna mixa hemma, problemet är det att jag inte kan öppna ljudfilerna hemma eftersom det är något format som jag inte minns vad det heter, min lärare påstod dock att jag skulle kunna öppna ljudfilerna både i sound forge och cubase. Det kan vara så att formatet är PCM, jag är dock inte säker då mina kunskaper inom Pro tools är kraftigt begränsade... Så min fråga är alltså om någon har någon lösning på hur jag ska lyckas öppna mina ljudfiler i antingen Cubase SX2 eller Sound Forge 7 om det finns något program som jag kan öppna mina ljudfiler i och sedan ändra formatet till t ex wav? Jag antar att frågan kan vara aningen svår att svara på eftersom jag inte vet vilket format det är på ljudfilerna men det är antagligen nåt format som Pro tools gillar att spara inspelade ljudfiler i! 😳 Men jag gör ett försök i alla fall att få problemet löst... 😱
  7. Siiiv

    FL studio problem

    När jag går in i mixern och har tanken att spela in med mic eller via line ingången så finns det inte att välja, hur löser jag detta?
×
×
  • Skapa ny...