Jump to content

dagsljus

Medlem
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

1 Follower

About dagsljus

 • Rank
  Medlem
 1. Jag kanske måste omformulera frågan.. Efter att ha lyssnat på danska "Efterklang's" musik så blev jag imponerad av ljudbilden. Smakfullt balanserat mellan den elektroniska ljudbilden och de akustiska instrumenten och sång. De har ibland sistat ljudet / bakrundsljuden snyggt så att de blir lite grand som brus.. hittar inte den låten som fick mig att starta tråden men här är ett annat exempel :
 2. jag sitter i logic.. ska kolla upp om det finns någon brusgenerator i logic.. och för att få bruset mer levande så måste man tweaka det lite.. konstant vitt brus kan vara lite tröttsamt..
 3. Hur skapar jag snyggt brus ? Finns det någon brus/knaster generator-plug ? eller finns det något sätt att dista ljudet snyggt så att det låter så där snyggt som i efterklangs musik eller andra elektroniska alster där ute.
 4. Alternativt / elektroakustiskt / snyggt producerat / Det som saknas är en röst och en person med karaktär.
 5. Jag är på väg att leta efter en vokalist till en produktion som jag jobbar med. Här kommer min fråga. Hur gör jag för att hitta mina sångare ? och var hittar man dem ? Någon som vet ?
 6. Vad finns det för klassiska Jazzackord för piano och vilken ackordföljd är vanlig ? Jag ska lära mig att spela jazz och vill ha några ackord och ackordföljder att köra in mig på. någon som har något tips ?
 7. ok cool, Då väljer jag nog sl-990 och köper till en midikontroller för de faders och knobs som saknas på den. har hört att de suger på vmk188 åndå. tack !
 8. Ska välja mellan fatars sl990 och vmk188 och undrar vilken av dem som har bäst/skönst klaviatur. Hörde även någonstans att de har samma klaviatur, kan det stämma ? någon som har erfarenhet av dem ?
 9. Jag fick en ny dyr rengöringsduk till min violin men jag vet ärligt inte vad jag ska använda den till. Den är gjord i något sorts mikrofiber material och det står rengöringsduk på den på tyska. hur använder jag den. torkar jag av hartset från strängarna med den eller torkar bort allmänt hartsdamm? eller ska man putsa fiolen med den ? Någon ? =)
 10. ok.. framnäs alltså.. ! jag kollar in det
 11. ok. Tacksam för svar! ska kolla runt lite mer för jag antar att det måste finns fler i detta avlånga land.. men jag tror att det är en bra väg att gå hur som helst.. ett helt år med att bara kunna fokusera på musiken.. mmmmmmm
 12. Hej, Vilka folkhögskolor/skolor (inte högskola), finns det där man kan läsa klassiskkomposition / komposition i sverige ? Vilka har ni gått och vilka har ni hört bra om ? / D
 13. Jag ska köpa harts till min fiolstråke. Vilket rekommenderar ni ? vilket använder ni ?
 14. Ok.. jag ska börja med att köpa ett nytt rör, sedan kolla igenom internet efter så mycket info om inspelningstekniker som möjligt.. Jag har själv ett focusrite saffire audiointerface och har endast preamps på den.. men det ska tydligen vara helt ok... man kanske måste bli kompis med tanken om att man inte kommer få bästa bästa ljudet utan riktig preamp.. men jag ska göra det bästa av det.. ! tack för informationen!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.