Jump to content
Annons

0sk4rb

Medlem
  • Antal inlägg

    141
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av 0sk4rb

  1. Jag gjorde ett rätt frisk byte av DAW från just Cubase till Ableton Live som du talade om. Detta skedde mest av en slump, men vilket som upplevde jag Ableton som mycket mer lättarbetat och pedagogiskt uppbyggt och därför fastnade jag. Men om det skulle låta bättre? Allt hänger ju på vad för effekter/pluggar du använder och det enda som egentligen skiljer programmen åt där är ju de medföljande standardpluggarna. Så, nej, jag tror inte det skulle garantera dig ett bättre ljud bara för att du väljer ett program någon rekommenderar extra mycket, utan bättre låter det när du känner dig helt bekväm med programmet!

  2. Har inte kollat tråden på säkert ett år, jättekul att se hur det gått framåt så mycket! Ofantligt bra ser det ut att bli också 😄

    Undrar som föregående hur lång tid du tror det tar innan hela projektet är klart?

  3. Preamparna klappade ihop och gav otrevligt brus och dist. Vi gick igenom alla kort systematiskt och skrev upp vilka kanaler som strulade, men sedan kunde problemen hoppa över till andra kanaler 😲 Snacka om voodoo. Har hört liknande historier om mindre Fast Track-kort med. På vissa av korten så slutade USB-interfacet att funka helt också.

    Sen tyckte jag att de kanaler som funkade behövde en väldig massa gain för att få vettiga nivåer på dynamiska mikrofoner.

    Skumt, känner inte igen något av det där förutom möjligtvis att man måste gaina på rätt mycket med dynamiska mickar. Kanske jag som fick ett bra exemplar, eller så lurar faran runt hörnet!

  4. Okej, lite snabbt och förenklat.

    En midi-klaviatur är bara tangenterna dvs. det kommer inget ljud från den och du är beroende av att koppla den till något (syntmoduler eller dator osv.).

    En keyboard innehåller färdiga instrument men du kan inte skapa egna ljud.

    En synt kan du skapa egna ljud med.

    Har du inga behov alls? Storlek/antal tangenter?

    Tackar. ☺️

    Då är det alltså midi-klaviatur som gäller. Antal tangenter är egentligen ganska oväsentligt men antar samtidigt att det kan lätt bli obekvämt att köra på en klaviatur som inte har mer än en enda oktav.

  5. För att lyckas med den sortens band antar jag att man ska vara beredd att lägga en jävla massa tid, vara helt orädd för att få "konstig-stämpel" av andra folk och vara lite smått galen. Sen ska du ju kunna göra bra låtar också och ha en trummis som faktiskt KAN spela blast beats 210+ bpm osv...

  6. Har exakt samma ljudkort som dig och en väldigt snarlik Mac jag använder till detta och har inte upplevt dessa problem. Använder dock Cubase 5, du skulle ju kunna testa att installera det på macen och se om det blir samma sak åter, bara för att!

    Har dock haft liknande problem med ett annat ljudkort och en Windows-dator. Lösningen då var först och främst att bli varse alla dessa förbannande energisparinställningar och sedan via enhetshanteraren inaktivera det interna ljudkortet. Testa det på laptopen!

    Mvh

×
×
  • Skapa ny...