Jump to content
Annons

Pelle

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Kära läsare nu har jag lösningen på mitt problem. Man skaffar programet Cakewalk Sonar och ett bra ljudkort ex, 5-8 utgångar Sedan är mitt problem löst där finns då möjligheten att få de funktioner jag vill .
  2. Hej såg att du har löst detta. En sak har jag lärt mig att se till att ha samma potentialjordning alltså se till att ha all utrustning på samma jordning . Exempel om du har ett 230 V uttag och koppla in utrustning och sedan ta ett till 230V uttag som ligger på en annan elcentral. Då kan det uppstå skillnad och du får brummljud. Har själv varit med om detta och lärt mig detta misstag. Eller köra helt ojordat med en viss risk. Ej att rekomendera.
  3. Ja det är ok . Jag kanske är lite otydlig att förklara men .Min tanke är att till exempel jag ska ut på en spelning . Ställer upp PA och ska kör några låtar. Att då kunna med en enkel tryck på pedal eller liknande starta bakgrunden med de för inspelade instrumenten och jag med flera ska kunna spela till detta. Och sedan när låten är slut så stannar det själv och jag trycker då fram nästa låt som börjar. Det är så jag menar . Det vore utmärkt. Och då beroende av hur lokalen ser ut om jag vill ha mera bas eller något annat så kan jag höja på PA regeln just för basen det vore en dröm om det skulle fungera. Jag tror på det du säger att ha ett ljudkort från datorn vore kanske det bästa men vilket program som klarar detta ? ja det är frågan.
  4. Ok,, ett ljudkort med flera utgångar ja det kanske är något. Cubase humm .Jag har tänkt lite på det men det är lite svårt att snappt kunna byta låt. Till exempel om jag har tio låtar som vi ska spela upp så skulle jag villa trycka fram dessa i tur ordning . Ska jag göra det i cubase så måste jag ladda in en ny låt varje gång. Vad jag vet så finns det inte den möjligheten i cubase, eller finns det kanske något man kan göra i Cubase typ en spel lista . Jag vet inte eller finns det något program som kan göra detta.
  5. Hej jag har en fundering på en sak då jag är helt nybörjare och lite nyfiken. Så här är det. Jag skulle vilja kunna spela in till exempel en bas och något till instrument och spara för att sedan kunna spela upp och vara inkopplad till en mixer i ett PA och då med var sin regel att basen har en egen regel och något annat instrumen har även det en egen regel . Allt detta för att jag ska kunna på Mixer styra basen ut ljud mm. Och jag då själv kunna spela till detta. Så att man kanske är 3 personer som spelar och sedan har man kanske 3 till intrument som är inspelade. Bäst vore om man kunde ha ett antal för inspelade låtar som man kan spela upp i följd Hur gör man? och vad behöver jag för utrustning är det någon snäll person som kan svara på detta. Pelle
  6. Pelle

    Cubase SX3

    Ljudkortet är det samma som tidigare E-MU Tracker Pre. Så det kan inte vara det som skiljer. Ja det ska vara kul att se om någon kommer på hur man gör "intressant".
  7. Pelle

    Cubase SX3

    Ja jag vet att på något vis kan man göra något liknande. På min förra dator så vet jag att jag bara kunde ladda in en midifil i Cubase Sx3 och lyssna av utan att lägga in några vst instr.. för det var någon inställning som var gjort, liknande Cubase 5 . Men jag kommer inte ihåg hur man gjorde. Så nu hoppas jag att det finns någon som kan detta . Jag får nog göra som förslaget att lägga in lämpliga VSTi i instrument-slots så länge, tills någon kommer på hur man gör.
  8. Pelle

    Cubase SX3

    Hej alla glada . Jag har både Cubase 5 Och Cubase sx3 i min dator och har haft lite problem med att importera in en Midifil och sedan kunna kyssna av den direkt. Nu har jag löst det i Cubase 5. Med att man går in på File-meny och Preferences sedan Midi/Midifile och sedan väljer jag Import to instrument tracks. Då fungerar det perfekt att lyssna på GM Midifiler . Min fundering är att finns det någon liknande inställning just för Cubase SX3.Och hur gör jag då? Det vore snällt om någon kunnde svara på detta då jag börjar få allt flera gråa hårstrån på mitt HUVUD.
  9. Jag kanske förklarade lite dåligt. Så här är det när jag inporterar en ny färdig midifil och ska lyssna på den så fick jag tidigare upp i mitten av Inspectorn delen i rutan (Output Routing) där kunde jag välja Halion med flera . Men nu i denna dator så finns det ej där. Så min fråga är hur får jag dit dessa val av VST instrument.
  10. Hej jag är rätt ny på att använda Cubase och har stött på ett problem. När jag har inporterat en midifil så måste jag välja ifrån vart man ska hämnta ljudet. Till exempel Halion. Hur gör jag detta så att alla spår får rätt ljud. Jag kan lägga in på varje enskilt spår det går . Men jag vet att det ska gå att välja en gång och sedan hittar alla spåren rätt. Är det någon som kan ge en bra svar hur jag går till väga så vore jag tacksam. För det jag vill är att när jag inporterar en midifil så ligger det förvalt i Cubase att jag ska ha Halion så att jag slipper lägga in för varje spår.
  11. Pelle

    Cubase SX3

    ok. Ja jag är alldeles ny i detta ämne så vad innebär CC7 ? Sedan ska jag kosta på mig en kurs i Cubase men den går först nästa sommar i juni . Det ska tydligen vara en grund utbildning i Cubase. Så fram till dess så får man pröva sig fram. Pelle
  12. Pelle

    Cubase SX3

    JJJJAAAAA det fungerar. Fan vad härligt. Jag ändrade då Controller 7 . Är det den jag ska ändra på i första hand? Tusen Tack du har hjälpt mig nu på en kort stund då jag har suttit i timmar och svuret på vad jag har gjort för fel och nu fungerar det. 😆
  13. Pelle

    Cubase SX3

    Ok jag markerade och gick in på Open List Editor. Det jag hittar där heter Program Change sedan fanns det 8st olika Controller bland annat en för Main Volym och Pan och några till sedan fanns det bara Note. Men inget om Control Change 7 eller 11 Så vad gör jag?
  14. Pelle

    Cubase SX3

    Ok Hur kommer jag dit, vet inte riktigt vad du menar. Finns det ytterligare utöver volymregeln på mixern man kan ändra på. Kan du lite enkelt förklara hur jag gör.
×
×
  • Skapa ny...