Jump to content
Annons

Musicman85

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Musicman85

  1. Ptja, eller nån Big Knob, Samson C-Control och vad de nu heter. Inte mitt område, tyvärr 😮

    Jag har använt en Samson C-Control en del. Den är ganska praktisk faktiskt. Men som sagt, du klarar dig på ljudkortet och när du upptäcker att du saknar funktioner eller sound kan du börja se dig omkring efter nya lösningar.

  2. jag vet egentligen inte, har en vtb1 preamp som bara står, tänkte ifall man kunde göra nåt kul med den? några tips på modifieraingar?? har hört tt man kan byta kondensatorer men vad ger det för effekt?

    Kanske kan börja att testa några andra rör eller kanske byta OP-förstärkare

  3. Jag skulle vilja påstå att monitorer är en slags högtalare!

    Alltså en delmängd av gruppen högtalare. Alla monitorer är högtalare, men inte alla högtalare är monitorer.

    Helt rätt, nästan! Monitorer kan också vara andra saker, tex en datorskärm! 😄

  4. Jag har inte ett ljudkort med alla dessa funktioner ännu, däremot ska jag köpa det, undrade därför om jag behövde en mixer också. Men det verkar ju som att jag inte behöver det 😄

    Okej, då ska det räcka med ljudkortet till en början. Blir säkerligen så att du inte kommer att vara nöjd med vad du spelar in med endast ljudkortet. Du kommer direkt se att du behöver mer grejor, men det prylbehovet slutar aldrig. Man vill hela tiden få bättre kvalitet och förenkla vissa procedurer. Man får börja någonstans...

  5. Låt oss säga att man har ett ljudkort som har phantom power, XLR ingångar, SPDIF, mic preamp och hela köret, behövs då en mixer om man bara ska spela in gitarr, bas och sång?

    När behöver man en mixer?

    Kort svarat så klarar du det du frågar om med ditt ljudkort. Är det något specifikt problem du har upplevt eller har du ännu inte ett ljudkort?

  6. Med gitarren så är det linat till en pod - till ljudkort, med bas linat direkt till ljudkortet .. det är ett rätt så lågt, vad skall man säga. Som man har för mycket dist på gitarren och kommer åt strängarna typ...

    Svårt att svara på vad dom är fel. Beror helt enkelt på vilken typ av brum det är frågan om och vilken källa som ger brum. Jag antar att du använt en linebox till basen annars får du ingen vettig signal? Har du långa obalanserade kablar? Dessa tar lätt emot störningar från omgivningen.

  7. Tack alla för svar!

    Har läst på lite på olika ställen nu med, tror jag har en rätt så bra uppfattning om vad det är.

    Kastar in en ny fråga:

    I hemmastudion jag och min polare har så får vi alltid ett brummande ljud (som tex jordbrumm) när vi skall spela in gitarrerna och basen, blir inte så på sången. Har testat släcka alla lampor osv, funkar inte. Testat olika kablar, allt vi kan komma på, inget funkar. Stör lysrör lika mkt fast dem är avstängda?? några direkta ideer om vad det kan vara? Det är heltäckningsmatta där med och fan, det är ett pissrum egentligen , trodde det var statiskt först men har testat jorda med element, tagit upp allt från golvet osv...några ideer??

    Hur spelar du in bas och gitarr? uppmickat med balanserade kablar? Är det lågfrekvent brum (50 Hz)?

  8. Visst kan man lyssna på musik i ex 5.1 men eftersom 99,9% av all musik idag är mixad för att lyssnas på i stereo så är detta inte särskilt önskvärt. Möjligt att det kommer mer framöver, kan ju ge en känsla av att man sitter bland musikerna istället för att man lyssnar på musiken som helhet. Det är säkerligen väldigt effektfullt inom vissa musikgenrer men mig veterligen finns inte så mkt material idag. Vore intressant om någon hade nått bra exempel där det funkar? Man kanske skulle sätta sig o försöka få ihop nån schysst mix helt enkelt.

  9. Intet ont om AF, men vem som helst kan skriva i Wikipedias lexikon, det säger en del.

    Varför heter det mikpreamp och inte bara mikamp?

    Just eftersom det är en förförstärkare/försteg precis som i all andra förstärkare. Förkortning: pre=för amp=förstärkning. Man vill alltså erhålla en kompatibel signalstyrka till nästkommande steg i signalflödet.

  10. Jag var inte otrevlig. Jag sa att han svamlade.

    Tror du att trådskaparen ville veta vid vilka skalor han uppfattar ljud på -0,1 decibel?

    Nu får du ju ta å kamma dig 😕

    hehe...Jo, men jag menar på att Fertan förklarade de mest grundläggande åtgärderna, för att lösa trådskaparens problem, utmärkt och var också saklig och svamlade inte. Jag håller till fullo med dig om att det är viktigt att man är saklig och förhåller sig till fakta. När det gäller hans problem då han arbetar i cubase är nämligen maximal styrka = 0dB, dvs överskrider man denna nivå (ex. +3dB) uppstår distorsion (signalen klipps) då bitdjupet inte klarar av ett större dynamiskt omfång. Knesca. För många kanaler? Nej. Det är bara att det finns för mkt information, dvs sänk nivåerna och filtrera bort onödig information i olika register på respektive kanal. Sen kan du göra en lätt mastering med flerbandskompressor och limiter för att få en bra nivå på låten. Precis som nämnts tidigare.

    (Kamma mig? Jag gillar ju rufsigt 😆)

  11. Nu svamlar du... ett värde på -0,1dB finns inte. Det kan aldrig bli tystare än 0 dB

    Edit: Kommenterade Fertans inlägg

    Läs på om logaritmer så behöver du inte vara så otrevlig! Det kan absolut vara tystare än 0dB. Och dB(vadå?). Finns en massa standardiserade skalor där man har signal på 0dB. Man bör ha belägg innan man kör över någon om man nu måste göra det...

  12. Du har ingen hörselskada men kan vara ett tecken på att du ska ta det försiktigt. Dippar just vid 4 och 8kHz är typiskt för bullerskador. Av någon anledning blir dipparna alltid störst vid dessa frekvenser orsakat av buller, särskilt då det gäller män. Så se till att skydda öronen!

×
×
  • Skapa ny...