Jump to content
Annons

cta

Medlem
  • Antal inlägg

    44
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Hej försöker lärar mig en asiatisk låt hittar tyvärr bara tabs som är utformade på asiatiskt vis. Är det någon som vet hur man läsar av dem? Har länkat taben och låten via youtube nedanför. http://www.youtube.com/watch?v=mKswOs4IHv0 http://www.jianpu.org/html/jitapu/20080517/14860.html
  2. Provade koppla in utan sub bassen men det låter förfarande lika instängt, innebär det att förstarkaren är paj? Det är inte bara det högaregistret som saknar utan det är väldigt mycekt volym som har förvunnit också. Innan när det funkade det perfekt hördes det i hela husen om man skruvade upp volymen på max, när jag gör det nu hörs det knappt till rummet brevid.
  3. Förstärkaren har ingen sub-utgång bara fyra styckan utgånger (plus och minus).
  4. Jag använder CD ingången på min förstärkare. Nej, tror inte att det är en Hi-fi förstarkare både förstärkaren och högtalarna är väldigt gamla likaså är båda av märket Technics. Har provat skala om kablarna men det funkade inte.
  5. Hejsan allihopa Nyliggen har jag stöt på ett problem med mina högtalar förvisso är det inte mina monitorer, men jag visste inte riktigt vilket sub-forum jag skulle vända mig till. Det är mina Hi-fi högtalare som har börjat strula sedan jag flyttade dem. Ljudet från högtalarna låter väldig dovt och instängt, det hörs som om ljudet spelar innåt i högtalaren. Någon som har råkat ut för likanade sak förut? Jag har kopplat om högtalarena minst 5 gånger men det har tyvärr inte hjälpt. Något att tillägga är att högtalarna brusar om man trycker en av sladdarna åt sidan som går in till förstärkaren - förmodligen glapp? Mitt system är uppkopplat från två högtalare till en passiv basslåda som senare går till förstärka har som sedan tar sig vidare till mitt ljudkort via en RCA kabel.
  6. cta

    Monitorer och Hi-fi

    Någon som vet vad skillnaden är mellan Monitorer och Hi-fi? Strävar inte båda högtalarna efter samma sak? Men vad är i så fall skillnaden?
  7. Bra förslag ni kom med. Jag producerar ju främst elektronisk musik därför är det kanske bättre att lyssna på elektronisk musik. Vet inte om de andra sånger gav mig något men de två sista förslagen tyckte jag var riktigt bra.
  8. Finns det någon som har bra förslag på riktigt bra musik som jag kan spela i mina Yamaha HS80? Det behöver inte vara någon speciel genre. Här kommer några förslag från mig likaså saker som jag tycker låter riktigt bra i monitorerna.
  9. Någon som har försökt mixa låten? Skulle vilja höra. Jag bryr mig inte om det stavas med ett "X" eller två, det spelar väl inte så stor roll?
  10. För er som vill testa mixa min låt gratis lägger jag upp wav-filerna här, vill höra lite hur det blir. Samtidigt kommer jag förbättra arrangemanget lite med en anan melodi bland annat. MEN som Gizmozis sa, det finns inte så mycket potential i låte eftersom det är samma melodi hela tiden likaså inga toppar och dalar. Detta har jag förstås också tänkte på. Länk: http://www.megaupload.com/?d=CSYOQO08
  11. Tack Anders Okej, tar till mig kritiken. Jag har faktiskt fått samma kritik som dig ett par gånger. Antar att jag för klurra lite mer på dalarna i låten likaså varier mellan flera melodier. Hör väl av mig om ett par veckor i så fall.
  12. Okej! Tack för alla svar. I låten har jag användt FM8 och Vanguard, och ett par samples.
  13. Hej Jag söker någon som kan mixxa min låt. Själv har jag ingen alls erfarenhet av det samtidigt har jag inte heller några monitorer och kommer inte heller köpa ett par förens nästa år. Tyvärr vet jag inte om jag kan betala för jobbet. Möjligtvis. Om ni vill kan ni ta och lyssna igenom min låt. Den finner ni här: https://www.studio.se/index.php?autocom=d...p;showfile=9308 Finns det någon potential att mixxa låten, är den bra nog? Annars vill jag också tillägga att arrangemanget på låten är helt annorlund nu. (länken är gammal) Låten har jag gjort i fruitloops. Det vore bra om ni hade mina synthar och samples. Om det är så att du inte har dem kan jag skicka dem. Jag vet ingentin om att mixxa stort sett presic som jag sa tidigare därför vet jag inte riktigt vilket format jag ska skicka min låt i. Men jag antar att du kan! 😄
  14. Vilka rekommenderar ni då mellan? Vad tycker ni om ESI NEAR08 CLASSIC då?
  15. Okej, ska fundera på det. Funderar på att köpa de där YAMAHA HS80M. Men är det någon sub i dem?
×
×
  • Skapa ny...