Jump to content
Annons

DigRules

Medlem
  • Antal inlägg

    570
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    8

Inlägg av DigRules

  1. Det finns ingen anledning med dagens teknologi att lägga dig strax under nollan när du spelar in, jag förutsätter här att du spelar in i minst 44 kHz med 24 bitars upplösning.

    Använd gainratten och ställ in peakarna en bra bit under nollan, jag brukar lägga mig mellan -12 till -18 dB.

    Använd sedan kanalreglarna till att ställa in den relativa nivån mellan dem olika kanalerna.

    Håll ett öga på masterkanalen så att du inte bombar den och kliver över nollan.

    Om du vill så kan du sedan lägga en gainplugg med nivåmätare mellan effektpluggarna för att hålla koll på nivåerna mellan dem men det är nog kanske lite overkill med dagens moderna DAWs. Men som nämnts tidigare i tråden så verkar i alla fall en del pluggar må bra av att ha en specifik signalnivå in i pluggen, då särskilt pluggar som emulerar klassisk hårdvara där överstyrning kan vara en stor del av soundet.

  2. Låter ju ytterst märkligt kan jag tycka.

    Sitter du bara med presets eller rattar du själv?

    Då Headrush bygger på Eleven Rack bör du ju ha både Soldano, Mesa MKII och JCM800 tillgängligt vilket bör vara utmärkt att ha som grund.

    Sen får du ju räkna med att trycka in lite eq och finslipa ljudet.

  3. Mycket trist. Eagles har alltid legat mig varmt om hjärtat.

    Många av rockhistoriens främsta är ju 40-talister, och åren går ju för oss alla. Tråkigt men sant. Det här var nog inte det sista stora namnet som checkade ut i år.

    Att större delar av Stones lever är ju ett under... 😱

    Keith kommer att överleva dem alla. 😄

  4. Det jag menade var att det händer på så kort tid. Att många levt ett hårt liv och därmed förkortat sitt liv är inte konstigt men att de varit i stort sett samma ålder och som sagt var på så kort tid emellan är lite märkligt.

    Jag tycker fortfarande inte att det är märkligt. Dem befinner sig i ungefär samma ålder och kommer många gånger att dö i ungefär samma ålder. Hyfsat logiskt ändå.

    Sen dog varken Lemmy eller Bowie av något missbruk. Visst Lemmy hade knappast levt så många år till.

    Hur kommer det sig att du utesluter missbruk som orsak till deras död?

    Vem härnäst? Om du redan läst dagens blaska på nätet så är det Mott the hooples trummis, Dave Griffin, som dött nyligen. Han blev 67 år.

    Se där. Håller dem på och bildar en Club 67 möjligen?

  5. Inte särskilt märkligt alls.

    Dels befinner de sig i den åldern då saker och ting händer med hälsan och dels är det väl så att en del av dessa rockrävars leverne börjat ta ut sin rätt.

    Vi befinner oss just nu i det skede då vi kommer att se en stor del av dem som skapade den rockhistoria vi känner till gå i graven.

    That's life.

    Vem kommer härnäst?

  6. Jösses det trodde man inte. Trodde det var alkoholen och rökningen som skulle ta kål på karln men inte. Han måste ha haft väldigt bra gener. Inte såg han direkt äldre ut heller. Inte förändrats mycket sen 80-talet. Tiden stod stilla. En kompis sa i slutet på 80-talet att bäst man går och ser nästa gång Motorhead kommer för han lär väl inte leva så länge till. Snacka om fel han hade. Minns fortfarande konserten i Södertälje i mitten på 80-talet. Det finns få trovärdiga musiker som verkligen står för det de är och skiter i alla konventioner, trender etc och vägrar anpassa sig och bara kör sitt race och gör det bra år efter år och idag är världen sådan en fattigare.

    Det här var ju rätt väntat ändå, han har ju haft en vacklande hälsa dem senaste två åren i alla fall.

    Finns nog ingen anledning att utesluta rökningen och alkoholen som orsak till hans cancer, men visst fan verkar han ha haft gener som pallade med en hel del. Men hans leverne har nog ändå satt sina spår ganska tidigt, han såg ju rätt sliten ut redan i början på åttiotalet.

    Hur som helst, en riktig rockare mindre har världen blivit.

  7. Ljudkortet är mycket mindre inblandat i det hela, än vad man lätt kan tro...

    Vilken buffertinställning som funkar och alltså hur låg latency man kan få, beror främst på datorns prestanda. Ljudkortet i sig har inga bekymmer alls att hantera det, utan det buffern gör, är att allting blir lite fördröjt så att datorns CPU hinner med att bearbeta allt och sedan pytsa ut det från buffern i rätt tid till ljudkortet.

    Buffern ligger i datorns RAM och inte i ljudkortet.

    Sedan kan man förstås råka ut för sämre skrivna drivrutiner, som tar längre tid på sig än de som är mer optimerade. Det är kanske det du har råkat ut för i så fall...?

    Jo, dåliga drivisar har man tyvärr varit med om ibland, hade ett Emu-kort för ett antal år sedan och dem drivisarna var inget vidare.

    Använder numera ett NI Komplete Audio 6 kort och det har funkat rätt bra, har inte upplevt dem som dåliga men då har jag å andra sidan inte testat så många andra heller så egentligen har man inte mycket att jämföra med.

    Har Audient eller RME bättre drivisar för ändamålet att spela med amp sims?

  8. Lägsta latency är 1ms - men hur bra det funkar med amp sims i realtid, beror ju alltid på datorns kapacitet och inte ljudkortets...

    Jepp, vet att datorkapaciteten sätter den gränsen men jag har varit med om ljudkort där buffertinställningen har varit bromsklossen.

    Jag är tyvärr känslig när det gäller latency och än så länge är hårdvara bättre på det än amp sims.

  9. Alltså, de proffs.

    Får börja med att ursäkta mitt slarvskrivande som skapade en sådan djup förvirring att det var det enda du kunde ta in och kommentera.

    Men nu när du har återhämtat dig en stund, vad sägs om att göra ett nytt försök på frågorna?

  10. Det är alltid nån snackputte på nåt forum som waves inte duger åt. Go figure. Proffs använder dom istället.

    Och dem proffs som inte använder Waves, är dem snackputtar också?

    Är det inte så att du egentligen är lite stressad över att någon kan höra något negativt med något som du gillar?

×
×
  • Skapa ny...