Jump to content
Annons

stajo

Medlem
  • Antal inlägg

    786
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Inlägg av stajo

  1. Hej jättefin komposition och härliga ljud och värme :).

    Förutom det fidden påpekade skulle jag kanske ägna lite tid åt att få fram kicken, kanske lite mer sub och luft kring den, fast jag kanske är färgad av all EDM... :) Det är något som gör att snaren låter väldigt nära och kicken lite längre ifrån också...

    Eller så kan du behålla det som det är för det låter redan kanon 😉

  2. Bra låt med härligt driv, du har en skön klang i din röst som känns skön att lyssna på.

    Jag gillar inte flanger ljudet som dränker allt annat, visst det skapar en viss karaktär. Jag skulle sänka det en aning och ta bort det på vissa partier. Det skulle kanske skapa lite variation i låten som jag saknar, låtmaterialet är som sagt riktigt bra. För att skapa lite luft runt sången skulle jag använda mig av dynamisk eq på bl.a flanger-ljudet med sången som trigger på vissa för sången viktiga frekvenser. Kanske skall snare upp en aning, är den inte en aning panorerad till höger också, jag kanske hör fel, men jag skulle vilja ha den i mitten.

    Som sagt riktigt bra!

  3. Hej, trevlig låt.

    Jag tycker basen är för framträdande och ligger för långt fram i mixen. Jobba lite med attack tiden i kompressorn på basen. 

    Det här beskriver ganska bra vad jag menar:

    If you want to make the bass sound smoother and softer, speed up the attack. This can push the bass back in the soundstage, and make it sit more evenly in the mix. It can also make a performance sound flat and lifeless, so be careful!

  4. boosta brett och skära smalt, en tumregel som jag läste jag någonstans ... det var ju inget svar på din fråga. Ja jag har också funderat på brantheten, den tråkiga sanningen är väl att du måste lyssna bestämma utifrån situationen vad du vill uppnå, dock låter ju dina egna tankar rimliga. Ju brantare kurva desto onaturligare låter det nog i mina öron.

  5. Ja det blir intressant att följa ditt äventyr 🙂. Jag har själv ett delta 66 från 2003 (pci), tänkte byta för några år sedan till ett usb interface men lämnade tillbaka det för jag fick inte till latency'n till i mina öron rimliga värden, hamnade som bäst runt 9 ms, på mitt delta är det nu 3,5 ms...

    Jag såg att du har win 10, visste inte att de hade uppdaterat drivrutinerna till att stödja win 10, för några år sedan när jag köpte ny dator valde jag att ha win 7 av den anledningen, nu kanske jag skulle uppgradera då :).

    Lycka till!

  6. 5 timmar sedan, pdac säger:

    Passiv monitorkontroll (undvik billiga aktiva versioner) eller byt upp dig till ett ljudkort med stöd för flera lyssningar 🙂

    Denna köpte jag så jag kan växla mellan min stereo och mina nya aktiva högtalare samt lyssna i hörlurar ibland, det är dock bara om jag använder hörlurarna eller vill se led-ljusen som den behöver vara inkopplad till elnätet... 

    https://www.thomann.de/se/palmer_monicon_l.htm?glp=1&gclid=EAIaIQobChMIua_Glbnj3gIVwU0YCh26cArEEAQYAiABEgJKevD_BwE

    jag är väldigt nöjd, vet dock inte om priset är billigt eller ej 🙂

    • Tack! 1
  7. Jag funderar på waves vocalrider https://www.waves.com/plugins/vocal-rider?gclid=EAIaIQobChMI7fSAzovh3gIVxkMYCh3W3A4fEAAYASAAEgJdHPD_BwE#achieving-perfect-vocal-levels-with-vocal-rider

    men jag undrar om det verkligen är så billigt, även om det står att normalpris är $249, hittar inte inte prishistoriken på prisjakt(kanske behöver man logga in?), dock ser jag ju att i september förra året kostade den $69 och sedan $29 och då var det ju inte black friday eller...

  8. En låt som ger en positiv känsla :). Hade varit kul att höra hur det hade låtit om du körde på med dina gamla pluggar och sedan jämföra med denna. Det låter ju konsistent eller vad man säger på svenska... kanske lägga på en anings aning saturation för att gjuta in rösten lite mer. Klickade du på den där genereringen som de visade i videon?

    Jag köpte ju fabpro mixbundle i slutet av förra året så det känns lite som att jag får lugna mig lite och inte bara köpa på mig massa... nu är det ju dax att uppdatera cubase också 🙂

  9. Jo det är en helt ok lösning. Jag har konstruerat en skiva som fäster i bordet och går över tangentbordet och lutar precis bakom tangenterna. Så lägger jag bara keyboard och mus på den. 

    Det är ju snyggt som du säger med skenor, dock har jag aldrig funderat på att stå, då skulle man ju vilja att högtalarna följer med i höjdled också, fast de hade du ju kanske på skrivbordet.

  10. Hoppar in i den här tråden för den behandlar Adam AX7, hoppas det är ok...

    Jag har precis fått hem mina och kopplat in och tycker det låter kanon :).

    Jag har dock en fråga angående output signal och volym kontroller.

    Från mitt ljudkort har jag kopplat till en också nyinköpt Monicon L och sedan vidare till Adam'arna.

    Jag 0db ut från ljudkortet till Monicon och den digitala volymen på datorn satt till 100%.

    Nu har jag satt volymen på Adam'arna till lite mer än 1/4 av max. Sedan vrider jag på stereo volume på moniconen, tror jag kommer ligga på 1/2 av max där när jag har en lagom nivå att mixa på.

    Låter detta jättekonstigt för någon?

    Skall man behålla så hög signal som möjligt ut till monitorerna eller vill man att de färgar ljudet genom att de behöver förstärka mer? Eller kommer jag höra någon skillnad alls :)???

    Vill ju att allt skall vara rätt och riktigt...

    Mvh

    Staffan

  11. På 2017-12-23 på 16:09, Jallz säger:

    Tack stajo för feedbacken! 

    Noterar reverb som många varit inne på! Jag gillar delay, ofta ersätter jag väl delay med egna ad libs i ett annat spår osv, men självklart ska det testas! 

    När du säger bryter av, ta gärna ett exempel för min egna utveckling i låtskapandet!

    Tack igen!

    Alltså det handlar om att skapa variation så att intresset behålls, något nytt skall hända hela tiden. Din låt innehåller en hel del variation fast problemet jag ser här är att du skapar variationen kring samma melodi, det är ju en refräng som körs rakt igenom hela låten, och den sätter sig faktiskt ;). Bryt av med något stick kanske eller rent av lite rapp även om det inte går hem hos mig...  Det senaste året har jag inspirerats av hur Lorde låtarna är arrade och mixade med all variation och olika element de tillför, lyssna till exempel på sober. Bara senaste månaderna tycker jag mixarna har börjat närma sig lorde stilen, lyssna på cycle med tove lo, där har du ett bryt vid 2.31. Jag har också lyssnat mycket på hur dessa artister mixar rösten, tex är det ganska coolt att på strippade partier av låten lägga en kopia av rösten fast en oktav ned nästan omärkbart men den finns ändå där, tex lyssna på liability med lorde igen ;).

×
×
  • Skapa ny...