Jump to content

reverbed

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About reverbed

 • Rank
  På gång
 1. Det borde väll vara möjligt, men det får bli nästa gång. Det är minsann rätt mycket att läsa på 🙂
 2. Hehe, detaljer det. Läste på om saken först efter inspelning. Men du ser skillnad?
 3. Hej på er! Jag har nyligen spelat in och klippt en video med mitt band John Moon. Det är min första video och jag skulle supergärna ta lite kritik på videon. Jag tyckte det var superroligt att filma och redigera men känner att resultatet kanske ändå blev lite amatörigt. Skulle gärna ta tips och reaktioner på den. Hoppas jag postar på rätt ställe 🙂 Här finns videon.
 4. Ah, tack för kul tips! Är inte ute efter vinst men nu när en USA-resa råkar tajma med ett ev. nyinköp är det ju inte fel om man kan spara några tusenlappar. Hur är det med riktiga vintageinstrument, typ Strator från 60-talet? Ligger de ung. samma där som här? Vet att det är en annan prisklass såklart men ändå nyfiken.
 5. Jag har plockat hem 2 gitarrer tidigare och även importerat med frakt så jag har rätt bra koll hur jag köper och tar med hem. Dock dålig koll på New York så framförallt är det butikstips jag behöver. Fick tips om Music Zoo som ligger långt ute så det blir kanske att besöka Sam Ash eller Guitar center. Frågan om trä är intressant! Nu är ju inte tullen så värst på hugget men det är nog bra att ha lite koll på frågan. Vore intressant att höra mer.
 6. Åker till USA och tänkte köpa ny gitarr om det fortfarande är billigare än hemma. Siktat in mig på antingen typ Suhr, Tom Anderson eller vintage Fender Stratocaster eller möjligtvis Telecaster. Dock öppen för vad som kan dyka upp. Vore ev. kul med bra acke typ Martin men jag är orolig för transporten om jag tvingas checka in gitarren. Budget upp till ca. 30.000:-. ​Är det fortfarande billigare att köpa gitarrer i USA än hemma? Hur är vintage-priserna i USA jämfört med Sverige? Tips på bra affärer i New York eller Philadelphia? Något som är mer prisvärt än något annat? Vågar man kolla typ Cra
 7. Har enbart en kanal med en av Logics gitarrstärkar-preset på, några Pedal board-effekter, kompressor och EQ. Spelar gitarr genom det. Behöver ju låg latency för att det ska gå att spela. Men det kanske är för mycket för min lilla Air? Tycker ju inte den är så gammal iofs. Det handlar alltså om processorkraft?
 8. För att få bättre latency sänker jag min I/O Buffer size i Logic X. 64 samples brukar funka. Men jag får digital distortion ibland, som försvinner om jag höjer Buffern. Varför är det så? Ljudkort är en Duet 2. Beror det på klen dator? Har en Macbook Air från 2012.
 9. Jag har gått igenom det mesta utom att testa annan förstärkare. Har bytt alla kablar utan framgång. Problemen kvarstår när reverbet är ensamt i loppen. Ljudet uppstår när jag drar på decay eller level. Även om volymen på gitarren är på noll, eller om jag inte ens har en sladd i förstärkarens input. Ljud från gitarren kan dock trigga igång feedbacken. Sätter jag pedalen mellan gitarr och förstärkare får jag inga problem. Det är enbart dessa pedaler som har problem i loppen. Ex. min Boss looper och Dunlop Wah funkar i loppen. Jag har läst på i alla manualer. Mesa rekommenderar att köra kill dry
 10. Jag har testat att slå på Kill dry på både reverbet och delayn. Det gjorde tyvärr ingen skillnad.
 11. Har problem med pedaler i förstärkarens loop. Se . En slags märklig feedback tycks uppstå, när den väl kommit igång spelar det ingen roll om jag har volym på gitarren. Ljudet bara fortsätter till jag stänger av pedalen eller drar ner effektvolymen. Kedjan ser ut såhär: Gitarr -> Wahwah -> mxr smartgate -> TC stämapparat -> Fulltone Supatrem, -> T-Rex Alberta -> förstärkarinput (mesa single rectifier kombo) -> loop ut -> TC Nova repeater (delay) -> TC Hall of fame reverb -> Boss loop-pedal -> loop in. Problemen uppstår endast med delayn och reverbet o
×
×
 • Create New...