Jump to content
Annons

Radio Krokom

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har hört talas om att man kan "brygga" så att den ska klara av fantomen. Finns det ett sådant sätt?
  2. Alltså. 6,3 telen var obalanserad. Nu sätter jag dit en XLR. Jag vet att löder man fel så rycker micken när den får fantommatning i sig.
  3. Hej! Nej den behöver ingen fatommatning men det finns i mixerbordet. Jag vill alltså montera en XLR-kontakt (hane) där 6,3 tele har suttit. Hur gör jag det så att inte micken brinner upp när fantommatning finns
  4. Jag har införskaffat ett headset. Dne har en 6,3 tele som jag ska bya ut mot en XLR-kontakt. Problemet är att kabeln till micken bara har en signal + jord. Nu till min fråga. Hur löder jag XLR-kontakten så att micken i headsetet (dynamisk) inte brinner upp när man kopplar på fantommatningen? Tacksam för ett snabbt svar från er, kloka forumdeltagare
  5. Tja nu är det inte lika ofta som Norrmännen dråsar rätt in i den. Men visst det är från fältet jag ska använda dessa headset och frågar därför er proffs om råd.
  6. Inte på hörlurarna utan på mikrofonen i headsetet. Hörlurskontakten sätter jag i hörlursförstärkaren. Mik-kontakten i mixerbordet.
  7. Jag har varit på CO och tittat och även köpt... De tålde inte 48 volt... De fungerade heller inte före då jag testade utan fantommatningen.
  8. Hej! Jag vill använda det till att både använda till ett vanligt mixerbord (radiosändning) och även till datorn då det behövs. Jag tror att vanliga datorheadset kräver ca 5 volt i matning för att fungera. Ett vanligt mixerbord har 0 eller så kopplar man in 48volt och då ryker dessa headset. Men det kanske finns på marknaden de som klarar detta? Jag behöver ca 5 st så det gäller att hålla ner priset
  9. Jag är på jakt efter headset som går att använda både till datorn och vanliga analoga mixerbord. Vanliga datorheadset, rätta mig om jag har fel måste ha en strömmatning för att fungera? "Riktiga" headset kostar pengar. Finns det några headsets som är billiga och fungerar till både dator och vanliga mixerbord? Tips önskas!
  10. Har testat en adapter men det fungerar inte. Överstyrd signal eller vad det kan vara . Får inget ljud ut från headsetmicken.
  11. Jag har en 3,5 till micken och en 3,5 till hörlurnarna. Det är den till micken som jag vill byta till en XLR i stället så den går att koppla in i mixerbordet
  12. Jag har införskaffat ett billigt headset som jag vill koppla till ett mixerbord. Det är 3,5 telestereo på headsetet och XLR i mixerbordet. Nu till min fråga: jag vill löda på en XLR-hane på headsetet. Hur ska detta lödas för att det ska fungera? Det är väl bara signal och jord i den lilla kablen?
×
×
  • Skapa ny...