Jump to content
Annons

gåpåvatten

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. har setat och letat nu utan lycka, men ack den som ger sig. det funkar hur som helst jättebra att spela in nu. tack för hjälpen! 😆
  2. haha, nu känner jag mig så jävla dum. har nämligen löst problemet. det var nämligen så att kvantiseringen på det midispåret låg på 1/1 vilket gjorde att allting lät helkonstigt. jag antog att det var för att den inte registrerade alla slag. 😛 hur som helst, nu undrar jag istället hur man stänger av automatisk kvantisering, om det går. så att cubase automatiskt flyttar om tangentslagen till hur den tycker passar. peace
  3. mm, ok. jag förstår vad jag läser. men det verkar endå väldigt konstigt att cubase inte kan registrera mer än en ton samtidigt när jag spelar in, då det är genom cubase som jag öppnar mina vst-instrument och lirar dom utan problem. för cubase måste väl registera mina knapptryckningar även fast jag inte spelar in? och när jag lirar medans jag spelar in så har jag inga problem med en knapptryckning åt gången, utan det är när jag spolar tillbaka och ska lyssna på allt som jag märker att massa grejer fattas. :/ för riktig huvudvärk av detta. använder förövrigt USB. ska kika igenom tråden om emulering och se om det kan hjälpa mig.
  4. mm, kan det vara så att även fast jag kan spela som vanligt och ha flera tangenter nedtryckna samtidigt som tex ackord så registreras det inte när jag spelar in? som sagt, jag har inge som helst problem att lira på pianot utan det är efter inspelningen när jag lyssnar på det som det saknas en massa. 🙂 http://www.thomann.de/se/esi_keycontrol_49_02.htm det är ett sånt jag har. förvisso väldigt billigt och så lång ner man kommer i pris, så det skulle inte förvåna mig om det inte gick att skicka flera signaler samtidigt. men det känns endå lite som en paradox, för att programmet registrerar ju allt jag gör när jag spelar, det är bara att det inte kommer in på pianoscrollen.
  5. tjena, fick precis hem min första keyboard. har arbetat med cubase en del tidigare men aldrig med klaviatur. jag skapar en vstinstrument-kanal och väljer ett pianoljud. därefter lirar jag med inspelning på. när jag sen lyssnar på det så fattas alla knapptryckningar som jag spelat när jag haft en annan tangent intryckt. det verkar som den bara kan registrera en knapptryckning åt gången. har prövat med mitt trumprogram också, samma sak där. jag gissar på att detta är löjligt enkelt att fixa, men jag hittar det då inte! så hjälp vore uppskattat. ni får ursäkta min skittaskiga meningsuppgynad etc etc, inget proffs i svenska.
×
×
  • Skapa ny...