Jump to content
Annons

Tokeijikaku

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Behringer B3031A Truth, närmare bestämt. Man vet ju aldrig.
  2. Och just nu funkar det. Jätteläbbigt...
  3. Kör du med ASIO i bägge programmen? Det är inte så att du råkar köra DX-drivrutin i Reason? Indeed gör jag. En av de första grejerna jag gjorde var att sätta igång DX för att se om det sprakade där också, vilket inte visade sig vara fallet. Samma buffertstorlek/latency? Yep, 352 samplingar @ 9.6 ms... Det går bara att ha en inställning och det ställs in i ljudkortets konfigurationspanel. Det är inget rewire-relaterat problem bara, det sker när jag kör Reason solo också, vilket jag ju oftast gör. Används Firewirekontrollern på moderkortet eller en separat Firewirekontroller? Moderkortet. Det är en ASUS P5K, om du undrar. Senaste versioner av moderkortets drivrutiner? (Chipset m m) Jag tror det. Kan du posta en skärmdump av listad IRQ från Enhetshanteraren? Salig röra eller hur. IRQ ändras i BIOS. Tydligen inte för min del.
  4. Vadå med mig själv? --- Och hur ändrar jag IRQ nu då, om det nu kan vara det - det är låst. ACPI, tror jag. Jag har en ASUS P5K och kan inte för mitt liv räkna ut hur jag ska dissa det...
  5. Oi, jag provade att rewira Reason i FL och då började FL's inbyggda också att spraka! Men så fort jag stängde Reason - felfritt igen.
  6. Phase X24 FW indeed. Och Windows XP står i skrivet i OP. Kan... inte... ändra... IRQ!! >_< Står att där inte är några konflikter though, om man kan lita på det....
  7. 1) Definitivt inte, det knastrar även med svaga ljud, och jag har 4 ms lookahead limiter på det, plus som jag sa så knastrar det till kvickt med jämna mellanrum, som om något försöker "rätta till sig" emellanåt 2) Om jag ökar buffern till 1 587 samplingar minskar problemet tydligen, men det försvinner inte helt 3) Jag antar att ljudkortet får IRQ enligt 1394-enheten den är kopplad till. I detta fallet delar den IRQ med fem andra föremål, inklusive grafikkortet och sATA-bryggan Ingendera förklarar dock varför problemet inte finns först och sedan bara gör det. Andra program är lika med FL Studio och Reaktor.
  8. Väldigt konstruktivt. Jag glömde nämna att jag sökte igenom halva Internet förra gången innan jag slutligen gav upp. Notera specifikationerna av mitt problem innan du letmegooglethatforyou.
  9. Åh, och det sker bara när där är ljud, vilket verkar tyda på ett synkproblem eller en bufferglitch eller något...
  10. Ungefär var femte sekund. Ljudet sprakar till snabbt, och igen, och igen, och igen, och det är så irriterande. Det sker när jag kör Reason 4 på min Terratec, med ASIO. Inga andra program på ASIO sprakar till, dock, vilket är varför jag tror det är Reason som krånglar. CPU-mätaren går knappt upp till tre. Eftersom det gjorde mig galen, så formaterade jag C: häromveckan och installerade om Windows XP (ahaha, inga klipska kommentarer tack) och alla mina program, vars filer jag oftast lägger på D: (efter att ha rensat bort föregångarna, Reason och Terratec-drivrutinerna lade jag på C: denna gången), och det fungerade minsann. Tills för ungefär en halvtimme sen. Innan dess så har jag haft nästan två år utan några problem alls. Vad är detta!!
×
×
  • Skapa ny...