Jump to content
Annons

kallgren

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. På så vis, har redigerat titeln nu 🙂 Det känns fortfarande väldigt ologiskt att jag skulle fått två defekta produkter, så jag tar gärna emot ytterligare svar!
  2. Ok, tack för att du klargjort den biten. Just denna modell är ju dock MIDI till USB, med endast ett litet inbyggt chip som står för "konverteringen". Du tror inte att det är där någonstans som felet kan uppstå?
  3. Hej, jag antar att denna kategori passar bäst för mitt problem. Det är så att jag har ett Roland TD-4KX2 trumset som jag kopplar in i datorn med en Terrasoniq MIDI One-kabel (http://www.thomann.d...iq_midi_one.htm). Efter några minuter (från ca 5 till 20 eller nåt sånt) så tycks den sluta sända några signaler, och jag är tvungen att koppla ur och i kabeln igen för att den skall fungera igen. Jag måste därmed även starta om min DAW, vilket gör det hela mycket mer tidskrävande. Jag gjorde diverse felsökningar och kom tillslut fram till att det måste vara kabeln som är trasig. Därför returnerade jag den till Thomann och beställde en ny likadan, men det blev samma visa igen. I och med att ur- och ikopplingen fungerar känns det som att trumsetet inte borde vara orsaken. Värt att notera är också att kabeln fortfarande syns i Windows, så ett drivrutinsproblem borde också kunna uteslutas. Jag har även testat flera olika USB-ingångar, samt att koppla ifrån alla andra USB-enheter, så ett strömförsörjningsproblem är det nog inte heller. Då har jag också kopplat bort mitt externa ljudkort, så det påverkar alltså inget. Jag har ett KeyRig 49 keyboard som har fungerat i flera år utan minsta problem, så det känns som det trots allt fortfarande lutar starkt åt ett fel med kabeln. Genom googling har jag dock inte tyckts hitta någon med liknande problem, varken med kabeln eller trumsetet. Det allra sista skulle väl vara att jag lyckats få två defekta kablar från Thomann, men det känns lite väl långsökt, eller? (Som en liten detalj kan jag berätta att den nya kabeln ej kom i sin orginalförpackning, utan låg i en plastpåse. Det kändes lite udda...) Ska jag helt enkelt beställa en ny kabel av annan modell, eller är det någon som tror sig veta vad felet är? Tack på förhand!
  4. Är inte säker på om detta är rätt subforum men jag kör väl ändå 🙂 Jag vet att det finns många trådar om detta, men eftersom jag vill köpa flera saker så känns det bättre att få lite mer personlig hjälp, hoppas det inte gör allt för mycket. Har blivit ganska säker på att jag vill fortsätta med musikproduktion, och tänker därför uppgradera lite saker... Jag sitter nu med Reason 4 på en Windows XP PC, och kommer nog att bara göra Drum & Bass, Techno och Trance orienterad musik, dvs kommer inte att spela in mm. Jag behöver helt klart nya hörlurar, monitorer passar inte då det skulle störa resten av familjen ☺️ Sedan är jag väldigt sugen på att köpa ett midi-keyboard för att göra allt lite smidigare, och även ett nytt ljudkort för att få få bättre ljud. Så nu undrar jag, vad bör jag prioritera? Vilka hörlurar är bra? Är ljudkort väldigt viktigt, och vad exakt förbättrar det, speciellt när man använder hörlurar? Vilket midi-keyboard skulle passa mig? Jag tror även att jag kommer byta till mac när jag får råd, därför vill jag att detta ska funka bra på både windows och mac. Kan hända att jag byter/rewirar till logic eller cubase senare också. Tacksam för svar!
  5. Tack, då har jag nog inte så många mer funderingar. Tänker nog skaffa Massive senare, verkar riktigt bra 😮 Om det är något annat som varje Drum'n'Bass musiker borde ha, så är det bara att ge tips
  6. Har kollat en hel del på computermusics videos, bra grrejjer. De snackar ju mycket om compression och hz på trummorna, och jag har fibblat lite med det själv också, nu undrar jag vad man brukar använda för compression i FL, plugins eller bara fruity compression? Och hur ändrar man hertzen? Fruity Parametric EQ 2? Sorry för all nybörjarfrågor, men nånstans måste man ju starta. Skulle vara bra om jag fick veta om de flesta använder loops för trummorna, elller bara samples, som jag frågade förut också. Tack för hjälpen !
  7. Jag funderar på att köpa detta looppack, kanske inte så likt Spor men iaf bättre än de jag har nu: http://www.primeloops.com/loops-samples/pr...-drum-loops~63/ Verkar det vara ett bra val? kostar inte så mycket, så det spelar väl ingen större roll, jag behöver hursomhelst mycket mer till mitt bibliotek. Om någon vet någon annan fakta om Spors tekniker, eller bara andra typiska samples som man borde ha. mm. är jag mycket intresserad, det är bara att skriva allt som hör till DnB 😄, T.ex., använder alla DnB skapare loops för trummorna eller finns de de som bara använder samples?
  8. Tjena, jag är ganska ny till DnB och FL Studio, och känner att jag behöver få bra grundsamples att börja med. Nuförtiden blir det ofta att jag sitter och bläddrar igenom VEC2 och VEC3 för att hitta trummor som känns rätt osv och det känns svårt att komma igång för jag fastnar i det stadiet, och så tröttnar man efter ett tag och gör något annat. Nästa dag samma sak... jag blir aldrig riktigt nöjd med starten, när jag jämför med andra dnb låtar så känns trummrna inte alls lika "verkliga" och det känns inte som en riktig låt. Nu vill jag ha tips på var jag kan finna så lika trummor som möjligt som kicken och snaren I denna: http://www.youtube.com/watch?v=eD2Z-edgWIM Eller denna: http://www.youtube.com/watch?v=UdPUNOBViV4 I VEC packen kommer jag inte alls i närheten av snaren men en kick jag har hittat är ganska okej. Sen skulle jag uppskatta om någon kunde förklara lite hur man får basen all låta lika "vild" och mörk som i "Knock You Down", har läst lite i denna tråd: https://www.studio.se/index.php?showtopic=61207 Är det ungefär vad spor har gjort i dessa låtar? Tack på förhand!
  9. Är lite förvirrad, tittade på denna http://www.youtube.com/watch?v=H8k-lVCTnNQ och märkte att jag tydligen har 6000-7000 overruns 😮 Använder fl studio 8, det stod på "Primär ljuddrivrutin" i output menyn, ändrade till ASIO4ALL v2, men fortfarande 5941 overruns, testade lite olika inställningar men ställde tillbaks då inget hjälpte, men nu ligger det på ca 6900 overruns. Det konstiga är att jag inte hör minsta skrap eller någonting, bara ytterst lite då och då när jag har asio4all inställt. Förstår inte riktigt vad som är bättre med asio...
×
×
  • Skapa ny...