Jump to content
Annons

Steven Edmunds

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tackar, skall kolla detta nästa gång det händer. Det vore ju skönt att hitta felet.
  2. Jag har ändrat buffersize så att jag kör så låg som möjligt vid inspelning och sen större vid uppspelning. Jag tror inte att jag haft problem vid just 512. För mig började attt fungera jelt plötsligtt. Det är ju faktiskt den värsta sorten av problem, dom som finns "ibland" och sen försvinner utan att man gjort några ändringar. Jag är lite trött på mitt cubase generellt, det är ganska instabilt och det är ofta som det skiter sig och hänger sig och sånt. Det finns inget som är så förödande för inspirationen som utrustning som djävlas just när man hittat flytet.
  3. Förlåt en Noob, men... Plötsligt har mitt Cubase LE4 slutat spela upp mina låtar. Jag har ljudkortet rätt inställt i device setup. När jag skall spela upp ett inspelat projekt så indikerar mixerns kanaler inga ljud och det är helt tyst. Samma sak oavsett vilken av mina inspelningar/låtar jag väljer. Inte heller funkar det att göra ett nytt projekt och starta upp en kanal med vst instrument eller audio inspelning. Det verkar då inte komma in något ljud i cubase. Jag tror inte att jag har gjort någon förändring av inställningarna. Kör på en iMac och ett Lexicon ionix fw810 ljudkort. Det enda jag gjort är att ändra buffertstorleken för att minska knaster vid uppspelningen, men det skall väl inte påverka detta? Jag får ljud ur ljudkortet om jag kopplar in ett instrument men det går inte in någon signal i Cubase. Jag fattar nada... Please jätte-hjälp mig!
  4. Verkar som en ökning av bufferten löste spraket. Nu skall jag bara försöka hitta det ultimata värdet. Tack för hjälpen!
  5. Noob-fråga: Jag har EZ Drummer (och Superior drummer) som trumma i mina inspelningar. EZ Drummer kan ju dela upp varje seprat trumma/cumbal på olika spår. Hur får man dessa spår att hamna rätt i Cubase (LE4)? Skall man göra instrument-kanaler till varje trumma? Skall man ha EZ Drummer som instrumet i varje kanal? Jag vill ju bara ha EZ som VST instrument på en kanal men att de individuell akanalerna i EZ skall ligga på separata kanaler i Cubase. Hur gör man? Det finns ju bara möjlighet till 8 instrumentkanaler(?) i LE4.
  6. Thanx, jag skall kolla bufferten. Jag har rätt drivrutiner tror jag.
  7. Jag är en noob på inspelningar med datoriserad hemstudio. Har nu köpt ett Lexicon ionix fw810 ljudkort som jag kör på en imac och med cubase le4. Nu har jag fått problem med att det hackar och sprakar när jag spelar upp inspelningar. Inte på samma ställe hela tiden så det är inte nån överstyrning eller så. Det är inget stort projet alls så jag tycker att systemet borde fixa detta utan att knorra. Möjligen har jag inte ställt in saker rätt typ minnesbuffertar/samplingsfrekvenser eller annat. Finns någon "default" settning för att få systemet att jobba bra. Eller har jag missat nåt annat? Please help.
×
×
  • Skapa ny...