Jump to content
Annons

Boris Bilinsky

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Boris Bilinsky

  1. Ok, schysst, ska testa att generera filter i matlab.
  2. Kul! Jag vill gärna titta på koden för att generera filter, känner mig ganska ringrostig på FIR filter om jag ska vara ärlig (har läst en kurs i digital signalbehandling, men det var längesen). Det jag har tänkt att göra är att dela ett par 2-vägare med en basmodul så det är ingen risk att jag bränner diskanterna. Jag får börja med att få till branta högpass/lågpass som låter bra, ska försöka mäta upp med mätmick också. Sen får jag se hur myket man behöver justera tonkurvan i basområdet, framförallt är jag intresserad av att få basen att gå längre ner i frekvens genom använda linkwitz överföringsfunktion fast på digital väg.
  3. Men en linkwitz transform borde väl kunna åstadkommas digitalt med ett "shelving" filter och två parametriska eq tex. Det jag tänker är att alla standard filter går att göras digitalt och dessutom blir dom exakta, vilket inte dom analoga blir beroende på små avvikelser i komponenter osv, plus att man kan justera tonkurvan efter rummet (det var det jag mena med rumskompensation), främst då i basområdet. Men resonanser i rummet blir ju svårt att göra nåt åt utan akustiska åtgärder, jag hade mer i åtanke att man korrigerar det generella basstödet som finns i rummet och beroende av högtalarnas placering. Här är en bra tråd på diyaudio, http://www.diyaudio.com/forums/showthread....mp;pagenumber=1 Dr Ulrich Brüggemanns acourate ( http://acourate.com/ ) verkar använda bruteFIR, men tycker hans program är lite väl dyrt. Det saknas ju helt klart receivers med vettiga filter som går att justera manuellt, och istället för att köpa separat försteg+filterbox (dcx2496 tex) så tänkte jag att det vore fiffigt om man kunde kombinera alltsammans i en dator, kanske tom. kan fixa mjukvaru dts avkodning.
  4. Nu var det ju ett tag sen ni postade här men jag är nyfiken på hur det funkade med bruteFIR, funderar på att köra en liten standalone linux enhet som försteg med fjärr. Behöver ett högpassfilter till mina toppar och ett lågpass för en basmodul, vore fint att få till en linkwitz transform för basen också. Så, har ni några rekommendationer vad gäller setupen, kernel, filtergenerering osv.? Rumskompensation är ju helt klart intressant också.
×
×
  • Skapa ny...