Jump to content
Annons

Hedkvist

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Hedkvist

  1. Jag använder ett Behringer BCA2000 som jag hitintills är väldigt, väldigt nöjd med. Den gör sitt jobb galant och har bekväma extrafunktioner. Fyller hushållsbehovet.
  2. Hehehe, problemet löst. Bytte plats på alla USB-portar (vad som kopplas till vilken). Så funkade allt. Fuckade upp mina inställningar... men det verkar löst nu.
  3. Nix, jag tänkte att koppla den ena till midi-in på Ljudkortet och den andra till datorns usb-port. Det var så jag tänkte. :-) Som sagt inget kablage för närvarande dock. Irriterande.
  4. Jag har kopplat dem till varsin USB-port eftersom de bägge går på USB. Men du kanske knäckte det hela i din fråga... Jag kanske kan koppla den ena rakt till BCA:ns MIDI-in. Hmmm, har dock inget midi-kablage hemma och ligger hemma sjuk... så att prova får vänta... Men tack för uppslaget i.a.f.!
  5. Goddagens. Sökte men fann ej p.g.a. för allmännt förekommande sökord antar jag. För någon mer måste ha tagit upp detta (Alltså ber jag om ursäkt på förhand). Har sedan min studios födelse använt mig av ett Alesis Photon 25 för att lägga mina MIDI-spår (I Sonar bl.a.) men har nu blivit trött på att bara ha två oktaver att nöja mig med. Så jag fördubblade med en M-Audio Keystation 49e. Bägge två fungerar utmärkt var för sig, fast när jag försöker ansluta bägge simultant vill min dator bara samarbeta med den ena (just nu bara min Keystation). Jag skulle vilja kunna asigna respektive klaviatur till 2 olika mjukvarusynthar exempelvis. Vari kan problemet ligga? (Kör på en superslimmad WinXp-version SP2 och ett Behringer BCA2000 om det kan vara till någon hjälp) Troubleshooting eller trådhänvisning vore guld.
  6. - Bortse från mitt inlägg. Hjärnsläpp. Trodde jag var inne i Sonar-forumet. -
  7. Precis som poängterats så har det kortet en egen preamp med fantommatning, som klarar att driva den micen. Det som du bör passa på för att kunna köra igång med den setupen direkt är väl i stort sett bara ett puffskydd och ett micstativ. Men det kanske redan är planerat. Lycka till.
  8. 3. Ta bort musiken-trådar: Njäe, dock finns det ju acapellaspår att få tag på lite här och där. Men det kanske man ska använda google, snarare än Studioforum till...
  9. Tackar för det varma välkomnandet. Saker som jag inte nämnde i inlägg # 1 men som väl kan tänkas vara relevant är att jag är stationerad i Göteborg (Norrlänning i Exil) och spelar in i Sonar 8. Förutom detta använder jag Reason och Ableton för att förverkliga idéer av olika slag. Min studio byggs på en ganska tight budget, så det blir nog en del trådar i Köpes såhär i inledningen. :-P
  10. Hedkvist

    Goddag i stugan.

    Goddagens allihopa. Hedkvist äntrar Studio-Forum efter tips från gammal bekant. Har nog läst lite trådar här via google under uppstartsperioden av min studio känns det som, och det verkar ju bara logiskt. 27 år gammal. Har spelat musik, mestadels men inte bara i den hårdare skolan sedan jag var cirkus 14 bast, har släppt skivor och turnerat en del med tidigare band och är hungrig på att hela tiden ta det till nästa nivå. Så därför kändes det logiskt att nu när jag faktiskt blivit "stor", har inkomst och såntdärnt förverkliga en gammal dröm om en projektstudio i hemmet. Primärt bygger jag för att ha en zon för min kreativitet, där jag kan leva ut mitt återupplivade soloprojekt eller komponera låtar till mitt band Eskatologia (http://www.myspace.com/eskatologia)... inte för att bli rik på Max Martin-hits alltså. ;-) Bygger just nu studio kring ett Behringer BCA2000-ljudkort och det har fungerat som en dans så långt. Uppskattar den analoga känslan i kontrollerna. Kör 40W hörning ut därifrån och har precis börjat mixa ned de första trevande försöken till inspelningar. Ska nog mest troligt kompletteras med en BCF2000 inom en inte alltför avlägsen framtid. Hoppas väl här kunna förkovra mig i världens bästa hobby, få tips, nya kontakter och svar på frågor (som inte redan besvarats 1000 gånger, netikett anm.) Fridens till er alla. M.Hedkvist
×
×
  • Skapa ny...