Jump to content
Annons

Schweinar

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Hmm, ok. Kanske inte det som är problemet då... Jag har också amplitube metal, men det är samma problem där 🙂 Men, när jag kör amplitube ensamt och kopplar in elgitarr så är ljudet bra hela tiden och amplitube krashar aldrig. Det är tillsammans med Cubase och VST-instrument som det inte går...
  2. Stämmer... Realstrat fungerar bra utan amplitube, dessutom kan amplitube krasha om jag använder den tillsammans med nåt annat VST-instrument. Så om det är något som inte är kompatibelt med Windows 7 är det amplitube... Vet nån om och hur man kan lösa det?
  3. Schweinar

    Amplitube krachar

    Jag har precis köpt en ny dator med windows 7, installerat Cubase 5. Problemet är att vilket VST-instrument jag än använder (oftast RealStrat Guitar tillsammans med Amplitube 2), så krashar Amplitube. Vissa inställningar (typ mycket dist), krashar snabbare. Det konstiga är att det krashar när det är tyst. Aldrig när Amplitube får jobba. Jag testade först med det inbyggda ljudkortet i datorn, och nu med EMU-0404 internt. Jag har dessutom testat alla olika möjliga drivrutiner, inkl. Asio4all. Ingen skillnad. När jag skriver krashar, menar jag att det först blir lite brus eller en smäll, sen funkar inte ljudet (från amplitube) och man måste oftast starta om amplitube. Ibland funkar det att vänta. Är det någon som har någon aning om vad som är fel? Tack på förhand!
  4. Hmm okej... Kanske bara bortkastade pengar 🙂
  5. Jaja, suck.... Vad tror ni om att köpa någon slags sladd som gör så att jag kan koppla in midi-sladdarna som USB istället? http://www.kentonuk.com/digital_interfaces...es/b1-tbox.html eller liknandel?
  6. Det där med speciella drivrutiner skall jag testa även om jag faktiskt kan välja kortet i listan över MIDI-inställningar. Ställa in MIDI-kanal på keyboarden? Det kan ju vara det som är felet, eftersom jag har ingen aning om hur man gör det.... 😛 Jag skulle kunna felsöka som du föreslår Tracer. Dock lite svårt då jag bara har en keyboard och ett ljudkort 😛 Tack ändå!
  7. Inga problem, jag är faktiskt helt nybörjare... 1 - Såhär ser min sladd ut (se bifogad fil). Det är alltså meningen att MIDI In på sladden ska vara i MIDI Out på synthen? Eller vice versa? Jaja, hur som helst så har jag testat alla alternativen. 2 - OK, bra! Då vet jag det.. 3 - Det vet jag faktiskt om, tro det eller ej. Får dock varken signal eller ljud (med VST instruments) suck.... namnlös.bmp
  8. Delvis så undrar jag också om datorn ska få kontakt med keyboardet när man kopplar med midi-cablar via porten på ljudkortet. Allting man kopplar via USB känner ju datorn av, men gör den det om man inte använder sig av USB?
  9. Okej, synd... Tack ändå 😄 Jag får hoppas att det finns någon annan här som kanske vet? 🙂
  10. Oh, glömde skriva det, men det har jag faktiskt redan testat... :S Inget annat jag saknar?
  11. Ingen som vet något jag kanske gjort fel?
  12. Jag har inhandlat ett EMU-0404 ljudkort som jag installerat i datorn. http://images.americas.creative.com/images...om/E-MU0404.jpg Jag har också en Yamaha DGX-200 som har både midi-ut och midi-in. Men när jag kopplar in keyboarden i ljudkortet, känner datorn inte av keyboarden... Ska det vara så? För när jag testar i Cubase och några andra program, får jag inga tecken på att keyboarden och datorn är ihopkopplade. Jag har installerat ljudkortets senaste drivrutiner, testat att koppla alla sladdar fram och tillbaka och jag har också testat alla MIDI-inställningar i Cubase bl.a. Måste jag köpa nån slags USB-converter, eller kan jag fixa mitt problem på något annat sätt?
×
×
  • Skapa ny...