Jump to content
Annons

Kossa

Medlem
  • Antal inlägg

    2
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Måste verkligen så många jobba som idag för att ett samhälle ska fungera?
  2. Det är ju sjukt att vi SKAPAR behov. Endast för att få jobba. Varför? Och vem fan vill arbeta? Har vi inte behov som behöver fyllas så det räcker? När jag läste företagsamhet fick jag lära mig att skapa behov. Vi producerar skit. Jag tror ingen blir lycklig av att konsumera. Och miljöproblemen på det så är ju saken klar. Förändring. Är det någon som har ett alternativt ekonomiskt system på lut? Eller vet någon bok eller något som tar upp saken?
  3. Bryta folks konsumtionsmönster är ett annat problem. Frågan är: OM man skulle göra det, vad händer då? Ja, komparativa fördelar är bra.. men jag tycker det går till överdrift när vi producerar sådant som vi inte behöver. Du som är ekonom. Vad skulle hända med ekonomin om alla skulle köpa bara det de behöver för att överleva? Dvs, några plagg om året, mat, husrum. Ungefär.
  4. Ja, det är tragiskt! Jag är på en revolution om du kommer med någon bra lösning på hur man ska bygga samhället istället! (:
  5. Som möbler. Vi exporterar trä till andra länder och importerar deras möbler eftersom det är billigare. Livsmedel skulle vi kunna producera själva, eller framförallt äta mindre av sånt som vi inte kan producera i Sverige (bananer, kakao osv).
  6. Okej.. jag är emot det här köpsamhället där vi bara ska ha mer och mer hela tiden. (Både för miljön och för sin egen hälsa) Men dilemmat är ju att världsekonomin byggs på att vi köper saker och tjänster, så det är ju svårt att leva snålt och ha bra samvete samtidigt. Här har jag fastnat i mina tankebanor. Vad händer om vi alla skulle sluta med vår överkonsumtion? Och hur skulle man kunna bygga en hållbar ekonomi även i de fattigare länderna samtidigt som vi konsumerar mindre? Det känns väldigt onödigt med alla import/export när vi ofta skulle kunna producera det vi behöver i landet. Ja, svåra frågor, jag vet. Men det är kul att höra vad ni anser.. 😄
  7. Tack, jag vet att man inte får fråga sånt, men jag är verkligen kass på manualer, datorer och engelska. Jag har installerat dem, men vet inte var jag hittar dem i logic? Ska de komma upp av sig själv i Library? Och vilken är .component-filen?
  8. Hej. En jättetöntig fråga.. men hur får jag in mina ljud i logic? Alltså, hur gör jag för att använda mina mjukvarusyntar som inte följde med Logic i programmet? 🙂😊
×
×
  • Skapa ny...