Jump to content
Annons

linus500

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av linus500

  1. Om du har förstärkare som orkar driva HD600 så är ett par begagnade en mycket prisvärd deal. Nackdelen är väl att de är lite förlåtande, laid-back och något varma i klangen. De uppför sig dock väl, inget som sticker ut och du får nästan infra-bas ur dem (och då menar jag på intet sätt att det är lurar för basnarkomaner - mellanregister och diskant hanteras fint som snus).

    Ok, fint! ska kika på dem. Tack så mycket för din kontribution!

  2. Hej!

    Jag skulle behöva lite tips på schyssta hörlurar som komplement till mina KRK rokit 5. Ideellt så ska jag kunna prodda med hörlurarna för att sedan lyssna med monitorerna och det ska låta bra, eller "likadant".

    Budget ca 2000, men måste man sträcka sig längre så tipsa gärna på ändå!

    Tack så mycket för er tid och hjälp! (obs: jag har gjort en liknande tråd en tid tillbaka, tänkte bara kolla av om det har kommit upp något nytt)

    Mvh Linus

  3. Tycker inte basen är "boostad" i lurarna. Men eftersom dom är slutna så hör man basen kraftigare jämnfört med öppna lurar.

    Okej, skönt att höra 🙂

    De finns billiga här: http://www.prisjakt....ukt.php?p=14530

    Kostade över 4000 för inte så länge sen.

    Tack för länken!

    Phonitorn ligger på över 11000:-. 😮 Ingen struntsumma det handlar om direkt. För de pengarna får man bra högtalare och pengar över till att behandla sitt rum. Till TS ska du köpa bra hörlurar så måste även ditt ljudkort ha bra hörlursförstärkare. Annars gör inte bra hörlurar någon större skillnad.

    Okej, jag använder ett inbyggt ljudkort i synthen (novation ultranova), hoppas att det är tillräckligt! Tack för hjälpen.

  4. Jag äger också Beyerdynamic DT 770 Pro 80ohms. Väldigt bra lurar men de blir varmt efter någon timme.

    Okej, jag har läst en del om dessa hörlurar och är mycket nöjd med vad jag hört om dem. Den enda återkommande negativa kritiken har varit att basen är något boostad. håller du med, eller tycker du att de är neutrala i ljudet?

    Tack för svar!

  5. Själv använder jag Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohm, väldigt bra även om dom är slutna.

    Ska nog köpa öppna också vid tillfälle.

    Hade Audio Technica ATH-M50 förut, som jag också gillade, men gick sönder pga av för plastiga.

    Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohm verkar också vara helgrymma, då de inte är EQ:ade! det är precis det jag letar efter. Hoppas bara att det finns någon butik som man kan testa dem på! Tack för ditt svar.

  6. De här har jag, ibland en mindre drös av olika lurar, de här är klart bäst.

    http://www.4sound.se...118&artno=82920

    Kan tillägga att jag inte alls gillade de Ultrasone PRO 2900 jag köpte, de hade en extrem diskant som skar genom märg och ben. Efter att ha lyssnat på två låtar var jag helt slut i både öron o hjärnan. I alla fall det par jag hade, har aldrig hört nåt liknade.

    Okej, de hörlurarna verkar ha fått mycket god kritik! Dessa ska jag försöka prova någonstans, tack för tipset!

  7. Har även märkt när jag mixar att det är enklare att få rätt på mellanregistret på lägra volymer. Och så blir man inte alls lika trött i öronen! 🙂 Lågbasen kommer du nog få ta mitt på dagen med högre volym eller i lurar dock!

    Vart ska du plugga? 🙂

    Okej, det har du nog rätt i! Jag går en 2-årig utbildning som heter 3d-cad, ligger ganska nära jönköping! 🙂

  8. Hett tips; lär dig mixa med monitorerna på låg volym. När jag mixar lyssnar jag i 90 fall av 100 på lägre volym än normal samtalsvolym.

    Sen trackar jag i lurar. För då vill man ofta ha starkare volym.

    Okej, ska testas! Det kanske skulle lösa hela problemet, tack för tipset!

  9. Jag proddar en hel del med hörlurar. Min favoritlurar är ett par Ultrasone PRO 2500 (fins inte längre utan dom heter PRO 2900 numera). Det är öppna lurar och väldigt bekväma. Dock för att få för att låta som om det gjordes i högtalare använder jag en rätt dyr simulator som heter SPL Phonitor.. Kolla denna video: http://www.youtube.com/watch?v=v7iHJY-lbLE

    Mycket intressant läsning samt video! Ska definitivt spara videon, jag hade nog aldrig vetat om att detta fanns om du inte hade skrivit här!

    Ska även titta närmare på hörlurarna som du tipsade om. Tack så mycket för ditt svar.

  10. Det går nog om man lär sig lurarna, fast jag tycker det är jäkligt svårt att få det rätt med lurar. Jag gillar dock mina akg240

    Okej, tack för ditt svar. Jag håller med dig, och jag tror att om man hittar hörlurar med neutralt och balanserat ljud så kan det gå! Jag kan dock ha fel.

  11. Hej!

     

    Nu är det så att jag har flyttat till en studentlägenhet och kan därför inte använda mina högtalare så ofta som jag skulle vilja. Detta gör då att jag måste använda hörlurar för att prodda samt mixa och mastra. Min fråga till er är om någon har tidigare erfarenhet med att just använda hörlurar som främsta referens, och om ni har några tips på vilka hörlurar som är bra - Eller måste man kanske använda högtalarna iallafall?

     

    Alla tips och länkar uppskattas. Någonstans mellan 1000-2000 kr är att föredra, men kan tänka mig att betala med om det utgör stor skillnad!

     

    Tack så mycket för er tid och hjälp! / Linus

  12. Tack för tipset. Testades nyligen och det som hände var att jag kunde höra ljud ifrån t.ex. youtube, dock när jag återvände till cubase kom det inget ljud därifrån. Testade att stänga ner youtube men fortf. inget ljud. Den lämnar ifrån sig drivrutinen, men tar inte tillbaks den när jag öppnar cubase (min gissning iaf)

    MVH / Linus

  13. Hej! Installerade nyligen ASIO4ALL V2 för att ta bort bruset jag fick med ASIO directX, och nu kan jag inte få ut något ljud ifrån t.ex. youtube eller skype när jag använder cubase. Någon som vet hur man kan fixa det?

    Tack i förhand 🙂 / Linus.

  14. Hej!

    För någon timma sedan så gick jag med i en remix-tävling, men när jag importerar acapellan så börjar det lagga. Det blir som fryslagg i 2-3 minuter så fort jag försöker redigera vocals. Kan det vara min dator som besviker mig, eller kanske någon inställning? Det är extremt jobbigt eftersom att jag i princip inte kan remixa låten nu. (Använder Cubase 5)

    Kortare drumloops brukar funka bra, så det kanske har att göra med storleken av acapellan, typ att min dator inte skulle palla det? Någon som känner igen problemet?

    Tacksam för alla svar!

    Mvh / Linus.

  15. Tack för feedbacken! Jag kunde inte höra det först, men nu när jag läser det förstår jag precis vad du menar. Jag ska tänka på detta i min nästa produktion! 🙂 Dock har jag inte tillgång till att redigera låten jag länkde, på grund av att de VSTs jag använde till låten krånglar.

    Tack ännu en gång. btw, Kan bara säga detsamma om ditt förnamn 😉

  16. Tja! Linus heter jag och producerar musik i Cubase 5. Jag har en fråga till er kunniga producers, är tacksam för alla svar.

    Jag gör mestadels progressive house, och då är det bra med ett kraftigt tryck när melodin sätter igång ⚠️

    Min fråga är alltså om ni har några tips på hur jag kan få detta tryck? Lyssna på Avicii så kanske ni förstår bättre vad jag försöker framföra 😄

    Ledsen om liknande tråd redan existerar.

    Länk till låt: https://www.studio.se/index.php?showtopic=82964

    Tack i förhand :rolleyes:

×
×
  • Skapa ny...