Jump to content
Annons

Heiden

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja det stämmer med lilla d. Satt och kollade via logic med pianot och då blev mitt "middle C" C3. Når upp till en oktav över det, pratar normalt en och en halv under det, och är kille ja Kan altså nå tre oktaver med flöjten men bara 2 och en halv med falsetten. Det känns lite som att släppa ut luft ur en ballong: jag slappar händerna men pressar ihop mynningen tills det inte kommer mer luft, då pressar man ballongen så man tvingar ut ljudet. Anekdot: Testade jag att göra samma teknik i de lägre registren och det funkar svinbra. Låter inte alls som när jag sjunger vanligt. Kan det vara att jag återupptäckt sång-hjulet?! Får badkaret att skallra utan att bli hes över huvud taget. Det låter skit än så länge men det gjorde det innan också så det tål att experimenteras med! Mina grannar lär ju undra vem det är som går och gormar hela dagarna men de får dem ta 🙂 /Edit Annan inte så viktig info: Så länge jag kan minnas har jag använt falsetten för att sjunga höga toner (privat ska tilläggas, ingen har hört det än hoppas jag) och har suddat ut gränsen där falsetten går. Förr kunde jag känna när den övergick. Nu är övergången alldeles len men jag hör att det är falsett. Lite som en bandlös bas. Är det något att (ytterligare) oroa sig för? Många frågor om rösten på samma gång..
  2. Heiden

    Hjälp med rösten?

    Har en fråga om rösten. Har aldrig trott att jag kunde sjunga tack vara ett ganska smalt register men det hänt något märkligt för några dagar sedan: Mitt normala röstläge ligger runt A1-C2. Mitt register når max ner till D1 och vanligtvis upp till C3 (altså knappt 2 oktaver) sen har falsetten tagit över upp till A3 (en halv oktav till). Nu till kritan; om jag slappnar av i halsen och sjunger med pianot med ökat lufttryck från magen kan jag, utan att hamna i falsett, komma upp till C4 utan problem! Alltså HÖGRE än min vanliga falsett! Har aldrig testat detta för än nu. De tre fyra övre tonerna måste jag ta i ordentligt med luft från magen för att nå och de allra översta tonerna låter som en trasig säckpipa. Dock känns det konstigt i halsen nu när jag slappnar av och märkte nyss att det har blivit mycket svårare att komma in i min vanliga falsett (känns som den ligger jätte långt upp i halsen och jag måste typ hoppa upp och hämta den som yao ming). Rösten är även mer ansträngd än normalt, men det går över på nån timme. Nu låter det inte jättebra med de översta tenortonerna men det är ganska skoj att sjunga med i Robert Plant utan att använda falsetten. Är det vettigt att anstränga rösten på det här sättet? kan det vara skadligt i längden? Jag jag öva upp rösten så jag får mer klang i den översta oktaven? Jag har även nyligen varit förkyld, kan det ha någonting med saken att göra?
  3. Tack så mycket! Ja de är ganska små och det är en independent film så det är inte mycket pengar i omlopp. Filmen är i ett mycket tidigt stadium och de har precis börjat fundera vilka de ska casta, därav min förfrågan. De gillade mina tidigare alster tydligen. Man är ju inte precis James Horner som skrev musiken till Troy på 12 dagar.
  4. Jag har blivit tillfrågad att skriva musik till en långfilm i sommar och undrar lite vad som är rimliga summor att ta ut för ett sådant gig. Som fattig musiker blir man ju lätt girig när det gäller typ två månaders jobb över sommaren. Det är en mindre independent film med budget runt en halv miljon. Det är ett längre klassiskt stycke plus en eller fler jazzlåtar som ska in i två scener. Exakta längden vet jag inte.
×
×
  • Skapa ny...