Jump to content
Annons

Tomtefar

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. OK. Firewire är bättre. Men är det tillräckligt stor skillnad mellan dessa två ljudkort för att jag ska offra midiknapparna? Som sagt känner jag en som använder audio kontrol live och han upplever ingen som helst latency. Kan läggas till att jag har en önskan om att koppla in min nord electro 2 genom kortets audio in så jag kan ha lite reverb på den, samtidigt som jag har en midi keyboard som kör mjukvarusynthar.
  2. Ja. Men många säger att det inte spelar någon roll längre, eftersom det är usb 2.0. Har en kompis som använder audio kontrol live och det funkar utmärkt. Frågan är vilket ljudkort som är bäst? Det är ju så mycket som spelar in. Är tex presonus mic pre ampar så mycket bättre än audio kontrol att det är värt att ta det? Om audio kontrol har fin pre amp också (ska bara spela in sång och gitarr) och om det är ungefär lika lite latency i audio kontrol som presonus som vinner ju det ljudkortet eftersom det har midi knappar och är mindre (verkar lättare att ta med sig på gig). någon som har erfarenhet eller extra kunskap om dessa två kort?
  3. Hej! Ska köpa nytt ljudkort som jag dels ska använda live med mainstage tillsammans med en macbook - dels använda hemma med min iMac och kondensatormic för att spela in. Båda kostar exakt lika mycket. Men har Audio Kontrol en mic pre amp som Firebox? Spelar det någon större roll att audio kontrol kör med usb 2? När en vit macbook endast har firewire 400, blir det så mycket bättre med fireboxs firewireanslutning Audio box har ju även midiknappar - bra att ha live, dock som sagt fortfarande usb anslutning. så.. Vilket är bäst??
×
×
  • Skapa ny...