Jump to content
Annons

Guitarrized

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Man tycker ju att detta borde vara något som både externa ljudkort-tillverkare och datortillverkare skyltar med. Inte fan visste man att det var så vanligt att det ska vara problematiskt med kompatibiliteten.¨ Så eventuellt kan det vara så att min dator, helt enkelt, är totalt missanpassad för att skapa musik på. Låter helt förträffligt.
  2. Jag har kollat upp det mesta nu och försökt hitta lösningar men problemen är fortfarande kvar, varken att spela med guran genom line-in och guitar rig fungerar eller midisynten. Ljudet bryts av med ojämna mellanrum när jag spelar, i Cubase blir det ett knaster och det bryts av. Använder jag guitar rig så ser man i högra hörnet att cpun stängs av när det bryts. I Pro Tools säger programvaran bara att buffer sizen är knäpp och jag ska höja den vilket inte fungerar. Någon som har någon utförlig förklaring eller tips om vad jag kan göra? Om inte så kan ni gärna ge mig tips på något annat ljudkort som har samma kvalitativa funktioner som Mbox 2 men gärna inte för mer än 3000 kronor. Jag orkar inte se den här förbannade Mboxen längre om inte det här löser sig snart.
  3. Jag har en Acer Aspire 5530. Jag har inte testat att installera det i de andra usb-ingångarna, känns som om det skulle generera mer problem än nytta men jag vet inte. Kan någon säga säkert tro? Precis, jag förstår inte det här med IRQ-listan, vad ska man leta efter, och vad ska man göra därefter? Alla hänvisar till IRQ-listan, men sen då?
  4. Jag har testat det där nu och det gör ingen skillnad. Några av grejerna hade jag inte gjort tidigare men tyvärr hände inget. Som tidigare sagt tyder ju symptomen på att något stör själva ljudprocessen, det knastrar till och bryts av. Men att förstå hur jag kommer fram till vad det är som stör är knepigt att förstå hur jag ska göra. Ta till exempel det där med IRQ nummer, jag hittar inte ens min mbox där i listan så hur ska jag veta vad som är vad? Men en konstig grej jag upptäckte nyss var att jag bara kan ha i mboxen i två av mina fyra usb-ingångar. Jag har två på vardera sida av laptopen och endast de på vänstra sidan fungerar, annars kommer lägg till ny maskinvara guiden igång.
  5. Jag måste tyvärr berätta att efter min lilla forumtur jag nyss gjorde i jakt på lösningar med interna konflikter är jag absolut ett dugg smartare. Jag må vara dum kanske men jag har försökt se något spökande mönster med IRQ-platserna men jag ser inget. De flesta trådar känns halvfärdiga. Snälla, ifall någon har någon bra idé, släng in ett meddelande. Nu ska jag googla och dricka te.
  6. Man blir knäpp ja, precis. Man vill ju såååå gärna sätta igång och lira men det går inte! Fruktansvärt frustrerande. Jag hoppas jag ska hitta någon lösning snart - eller snarare, jag måste hitta en lösning snart, hehe!
  7. Det där programmet hade bara bra saker att säga om datorn. Lite konstigt dock, nästan alla staplar var jämna och gröna, sen kom någon hög grön stapel eller gul för att sedan återgå till mönstret igen. Ungefär som ljudet låter när jag riffar kan jag visualisera.
  8. Det är tyvärr redan försent för det nu. Gillar datorn i övrigt, jag köpte datorn först med vista men installerade xp på en annan partition just för att ha som musikdelen. Känns ju vansinnigt att en bra ny dator inte ska kunna hantera ett ljudkort av känt märke som varit ute på marknaden ett tag. Vad kan jag tweaka tro för att kanske få det att fungera? Tack, ska kolla upp den där länken.
  9. Tjoho! Min första post här och hoppas på lite hjälp med min situation. Jag har köpt mig en laptop - Acer, AMD Turion X2 64, 3GB RAM, 2GHz Processor, XP Home. Till det har jag ett Mbox 2 med Pro Tools 6.8.1 (som jag knappt använder) och Cubase SX3. På min gamla stationära dator som nu gör någon annan glad fungerade allt prima från första drivrutinsinstallationen men på den här datorn är det lite knepigare. När jag till exempel pluggar in guran i Mboxen, slänger upp Guitar Rig och riffar loss så låter det superfint men ungefär var 7 sekund eller något sådant så knäpper det till, ett knaster, som bara stänger av ljudet i en kort sekund. Jag har förstått att det rör sig om problem med buffer size som Pro Tools säger (fel nummer 6086). I Cubase däremot kan jag spela in men ljudet blir bara sämre och sämre ju mer man spelar in. Jag uppfattar det som att alla inställningar är rätt och det verkar inte vara några maskinvarukrockar eller någon brist på arbetskraft ifrån datorns sida. Jag har kollat runt i forumet och sett många förslag, testat en del men det har inte fungerat. Är det någon här som har några direkta förslag? Shoot!
×
×
  • Skapa ny...