Jump to content
Annons

Virtualdistance

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Virtualdistance

  1. Tjena allihop! Vet inte riktigt om denna forumdel är den rätta, men vi provar 😛

    Jag har hittills gjort enbart elektronisk musik där rösten är det enda inspelade elementet. Genren skulle man väl kunna säga är lite "sommarpop"/fjortis.

    Ni som är intresserade kan ju kolla in www.lennefalk.com lite snabbt.

    I vilket fall, jag skulle vilja göra lite "tyngre" mer "seriösa" produktioner (populärrock är väl rätt ord kanske). Nu kommer jag verkligen inte på några bra exempel, men t.ex:

    Dead By April - Losing You

    För att uppnå det här "rockiga" stuket, är det ens möjligt att göra detta utan riktiga instrument?

    Kanske bör påpeka att rösten som typ skriker (mestadels), den är jag inte intresserad av. Det är mer gitarren, basen och trummorna som jag diggar. Sythen är ju inget speciellt egentligen.

    Jag antar att gitarren blir svår att imitera med VSTs, men trummor och så, finns det lite schysstare samplingsbibliotek man kan använda?

    I vilken ända ska jag börja? Detta är helt nytt för mig! Trumkomp, instrumentval... allt!

    Hoppas någon kan ge lite tips! Vore guld värt!

    MVH

    Johan

    Så många som svarat och ingen som upplyst om Slayer 2 vst pluggen , en bra synthgitarr...

  2. Www.myspace.com/virtualdistance kanske?

    Låt oss göra en musiktråd liknande den gamla Youtube-tråden "Roliga/imponerande videor - posta dina tips här".

    Här ska ligga roliga/fascinerande/imponerande låtar från Myspace eller liknande. Inte vanliga Myspace-tips till band som vill upptäckas.

    Jag börjar med att slå samman några gamla trådar som platsar bra. Och så fuskar jag till ett gammalt postdatum på denna tråd för att få plats med gamla trådar och fortfarande äga första inlägget 🙂

  3. Hey jag hade en synth demo med Progress från 90 talet . som jag förlorat med bland annat wishes och Don't trust your Television set låtarna , ingen råkar ha rippat den till mp3 här på forumet eller känna till bandmedlemmarnas email så man kan be dem om ett exemplar?

  4. Men man kan polisanmäla dem för utpressning då ju eftersom utpressning i sig är olagligt i lagboken.

    Jag vet inte riktigt vad de menar med detta.

    53 c § URL

    15 kap. RB samt utsökningsbalken

    56 a § URL

    Jämför med danmark.

    Rättegångskostnader - 18:1 RB

    53 h § URL

    Vissa av de ovanstående punkterna skall dock tas med en nypa salt.

  5. Hade vatt kul om nån gjorde dem , jag anser att reasons synthar är ballare än hela programmet 🙂

    Men sen är jag ju en gammal hederllig renoisare "i don't understand reason only renoise"

    Reason finns inte som VSTi er. Så svaret är nej.
  6. Finns det något annat sätt att få reasonsynthar i renoise?Thor VST kanske? .

    Om du som mig älskar Reasons synthrack men föredrar trackerprogram som t.ex. Renoise framför Reasons sequencer kanske detta tips kan intressera dig.

    Jag har bara provat detta på Mac så jag vet inte hur det fungerar i Windows. I Mac OS X kan man skapa interna MIDI-bussar så att MIDI-program kan skicka MIDI-data mellan varandra internt i datorn. Genom att välja en sådan MIDI-buss som MIDI-utgång i trackerprogrammet Renoise och som MIDI-ingång i Reason så kan man alltså styra Reason från Renoise. Tyvärr kan man inte sedan skapa en ljudfil från Reason av sin låt, eftersom man inte har använt Reasons interna sequencer. Det går inte heller att skapa en ljudfil från Renoise, eftersom Renoise bara skickar MIDI-data till Reason och inte tar emot något ljud från Reason. Lösningen heter Audio Hijack, ett litet program som kan spara ner ljudet från Reason till aiff-fil när man spelar upp sin låt från Renoise.

  7. Svåranvänt för oss som är vana vid trackers , då är renoise med VST softsynthar lite roligare..

    Ja, jag vet inte om vi talar om samma sak här? jag talar om ljudkvalitet! inte om programmet är bra eler dåligt.

    Tycker fortfarande att ljudkvaliteten är begränsad, kan bara förklara det som om det ligger en kompressor och limiter på fullt hela tiden och det går inte att få bort med vilka trix som helst.

    Detta borde alla som mixar, spelar musik eller har hifi som intresse veta.

    Skit in, skit ut som det heter! det går inte få bättre ljudkvalitet än originalet.

    Självklart så hör man ingen skillnad om man kör mp3 på 64 eller 128 bit i en mp3 spelare eller en billig stereo för 9000:- inkl alla delar, men för mig som har en high end stereo för ca 45000:- så hör jag absolut skillnad på Reason och Logic Pro plus tex impOSCar, FM 8,Korg Legacy Cell, Omnisphere mfl.

    Om jag skall beskriva ljudet i REASON så tycker jag det låter komprimerat, odynamiskt, inte organiskt, nästan dött.

    Sedan att REASON är perfekt för att lära sig att komponera, använda som bollplank eller att det är väldigt resurs snålt är en annan sak.

    Vet ej varför jag känner eller hör detta men mina öron och uppfattningsförmåga är kanske helt annorlunda än vad ni uppfattar?

    Menar inte att jag är bättre eller så, bara att vi uppfattar ljud olika och vad ljudkvalitet är.

    REASON är bra, men inte tillräckligt för mig.

  8. Visiontalk www.myspace.com/visiontalk är de enda jag känner som gör sin musik i reason , själv kör jag renoise ... Mycket roligare , men jag ska kanske använda thor som slav till det finns vissa fulknep för det 🙂

    Tjoho!

    Skulle vara kul och höra några kända låtar som ni vet är producerade i reason!

    Jag blir förbluffad varje gång jag får höra att en maffig produktion är gjord i reason :rolleyes:=)

    Här kommer några jag vet om!

    Kanye West - Big Brother

    50 Cent - Still Will

  9. Naturligtvis händer detta om man behåller fiatvalutan som kontrolleras av börsmarknaden , jag tror inte de är så dumma så de inte inför en backad med äkta värde guld/silver/annat , sen så hade våra landsmän tillverkat bra hårdvara och lite annat som numera är spärrat av en massa otäcka lagar, och fått till det bättre än en massa storföretagare.

    Ett Anarkiland i fredsläge har aldrig funnits i världshistorien (anarki existerar bara i teorin) men drar ett igång ska alla andra vilja ha det (mer eller mindre) , men jag tror det hade fungerat väl med en fri marknad osv man ska kunna sälja allt vartsomhelst utan att nån lägger sig i , fast även där krävs ett fast värde på pengen .

    Men fans av fascismen försvarar hellre IFPI som tex skapades med Mussolini i faggorna 🙂

    Ja och de skulle kunna styra landet jättebra. :rolleyes: Svenska kronan skulle på en månad vara lika mycket värt som zimbabwisk dollar. Anarki, när har det någonsin varit bra? När har det någonsin lett till något vettigt?
  10. Du kan läsa det sista , politikerna behöver bytas ut 😛

    Jag är helst för anarki men piratparti om man tvunget ska ha regering .

    Svinen på mpa och ifpi ska inte kunna utpressa folk lagligt tycker jag.

    allvarligt talat

    jag orkar inte läsa fler milslånga inkopierade avsnitt från falkvinges blogg

    får du provision på att marknadsföra den eller?

  11. Spotify suger :rolleyes: jag har ingen portabel webbrowser att ta med ut med hur mycket internet som helst men en portabel mp3a

    Som Artist har jag bara en sak att säga om detta .

    Lösningen finns och jag tycker den ska stanna där den alltid vatt, sharing is caring .

    Möjligtvis borde vi oberoende artister slippa betala copyswede's lagliga maffiastöd åt bolagen varje gång vi köper en cd/dvd för att slänga in våra projekt , jag köper hellre utomlands utan den löjliga copyswede skatten , det lönar sig inte att köpa på hemmaplan.

    Skiter fullständigt i vad URFSP säger hädanefter...

    Viftar bort er med "HANDEN" upp...

    När dom stora bolagen och vissa mindre samt vissa artister

    bojkottar legitima tjänster som Spotify osv tycker jag att

    det är/börjar bli !skyll er själva! tider...

    Istället för att motarbeta hela djävla tiden kan dom ju börja FÖRSÖKA

    samarbeta för att komma fram till en lösning som kan fungera för ALLA...

    Men INTE då...Nä vi ska hållas på mattan och bolagen ska bara ha och ha utan att ge...

    Känns det igen....

  12. Det e sant men politikerna och Mpaa Gossarna är som The Borg i startrek pga att systemet suger , det ska va piratpartiet så man slipper pinsamheter som Fra och ipred.

    Tycker hela processen och det här kriget mot piraterna är så tröttsamt tråkigt. Det kommer inte leda till mycket. Pirate Bay styrs ju från minst 4 olika länder så sidan kommer inte gå ner ändå och gör den det så finns det 40-50 extremt aktiva och populära torrentsidor till. TPB är ju inte ens särskilt bra. Personligen ligger min sympati hos TPB, särskilt med tanke på hur hela ärendet hanteras. Antipiratbyrån och deras vänner har ju själva gjort sig skyldiga till en del saker som inte är något annat än rena maffiametoder. Banhofincidenten någon? Polisutredningen där man själva tilläts sköta delar av utredningen? 😉

    Men särskilt tröttsamt är det för att man aldrig kommer få stopp på fildelningen. Inte på det här sättet i alla fall. Krig kan visserligen slutligen leda till fred, men till vilket pris då och vad är det för fred man åstadkommer.

    Jag tycker antipirater greppar efter halmstrån och varje gång någon sån här story dyker upp i tidningarna så försöker de utnyttja det i sin propaganda genom att gapa "där ser ni!", "nu har vi dom", "nu jävlar ska de hängas". Men påverkar det fildelningen på något sätt? Nej, vi ser tendenser till att det fortsätter som vanligt och till och med ökar. En del politiska krafter vill legalisera det igen.

    Tänk om man kunde lägga ner all denna kraft på viktigare saker. 😉

×
×
  • Skapa ny...