Jump to content
Annons

kjelleben

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för svar. Tanken är god...men, boden ligger vägg i vägg med Studion och är inte isolerad och inte lämplig att sitta i 😄 Tanken är att jag ska dra kablar (eller hur jag nu gör) till boningshuset som ligger typ 20 meter därifrån. Finns det någon begränsning för hur långa vissa kablar kan vara innan signalen försämras?
  2. Just det... bra tips 😄 Den erfarenheten har man ju gjort förut... att man varit för "snål" menar jag!
  3. Ja, fungerar det utan strul så låter ju det som en jäkligt enkel lösning. Hur pratar datorerna med modemet menar du? Inte via elnätet förmodar jag?
  4. Bra, tack... flera förslag på program. Ska genast kolla upp dem. Problemet med mitt ljudkort (Mbox Mini) är att det inte rockar med andra program än Pro Tools som jag använder vid inläsningarna! Men jag tänker att jag ska kunna sätta in ytterligare ett ljudkort och koppla till Mboxen så att inläsaren kan höra och prata med mig.
  5. Tack för förslaget men är lite "bränd" när det gäller trådlöst, tycker det strular alltför ofta... och det måste vara 100% stabilt i detta sammanhang.
  6. Tack för svar Bedlam. Nätverkskabeln är ju lätt att dra... och som du säger, stabilt och snabbt för att fjärrstyra. Men finns det nån lösning för att kommunicera med den personen som sitter i studion via nätverkskabeln? Jag vill lyssna och kunna kommentera det som händer vid mikrofonen.
  7. Det låter som en bra idè... ska kolla upp det! Har du någon egen erfarenhet av LAN via elnätet? Stabilt? Kjelle
  8. För kommunikationen kanske... men svårt att styra datorn på det viset 😕
  9. Jag har byggt en studio i en förlängning av en bod på tomten. Studion är 5 kvadrat och består bara av ett inspelningsrum och datorn står på andra sidan väggen inne i boden. När jag själv använder studion (läser in böcker) kan jag styra datorn därifrån. Problemet uppstår nu när andra vill läsa in i studion och jag ska lyssna med och kunna kommunicera med den personen. Studion är för liten för att båda ska kunna sitta där och i boden vill jag inte gärna sitta :-) Tanken är då att ha kontrollrummet i huset och därifrån kunna fjärrstyra datorn och också kunna kommunicera med personen därifrån. Hur ska jag upprätta detta på enklaste sätt? Enklaste kabeldragningen vore endast en nätverkskabel mellan husen... kan det räcka och i så fall hur sätter jag upp allt? Eller kan jag köra trådlöst? Eller via Internetbaserade program typ Skype? Avstånd mellan studion och huset är ca 20 meter. Till datorn har jag en M-Box Mini som är USB-ansluten. Tacksam för svar/Kjelle
  10. Jag har byggt en studio i en förlängning av en bod på tomten. Studion är 5 kvadrat och består bara av ett inspelningsrum och datorn står på andra sidan väggen inne i boden. När jag själv använder studion (läser in böcker) kan jag styra datorn därifrån. Problemet uppstår nu när andra vill läsa in i studion och jag ska lyssna med och kunna kommunicera med den personen. Studion är för liten för att båda ska kunna sitta där och i boden vill jag inte gärna sitta :-) Tanken är då att ha kontrollrummet i huset och därifrån kunna fjärrstyra datorn och också kunna kommunicera med personen därifrån. Hur ska jag upprätta detta på enklaste sätt? Enklaste kabeldragningen vore endast en nätverkskabel mellan husen... kan det räcka och i så fall hur sätter jag upp allt? Eller kan jag köra trådlöst? Eller via Internetbaserade program typ Skype? Till datorn har jag en M-Box Mini som är USB-ansluten. Tacksam för svar/Kjelle
  11. Jag hittade en funktion i Adobe Audition som verkar fungera bra. Pop/Click restauration. Jag behövde inte ladda upp någon "felprofil" utan körde bara processsen rakt av och det tog faktiskt bort klickljuden utan att förvränga allt annat. Stort tack för tipsen och du tog dig tid för mitt problem. 😛
  12. Tack för svar! Hmm... Adobe Audition... DET låter intressant.. ungefär precis vad jag söker. Vet du vad funktionen7/filtret heter?
  13. Jaa... det var kanske inte det bästa exemplet... finns värre klick. Och visst låter det "digitalt" fast det är "oralt" 😎 Fick tipset om gate av en annan och ska pröva det ändå.
  14. Jag håller på med talboksinläsning och undrar om någon har en lösning på mitt problem. Ibland uppstår ett svagt "klickande", som uppkommer i slutet av en mening... beror på tungan, munnen. Det går iof att ta bort det manuellt men det är tidsödande och jag skulle vilja "automatisera" det. Skapa en profil av ljudet och sedan låta programmet (Wavelab) leta upp just de "klickljuden" på hela inspelningen och ta bort alla sådana missljud. Finns det någon sån plugin eller annat program som kan hantera detta? Ljudet är ofta klart avgränsat från talet och går som sagt att markera och radera. Skulle bli oerhört tacksam om någon kunde lösa detta problem.exempel.mp3
×
×
  • Skapa ny...